Prasanje do radica, gledam deka na potpis ostavilа eden citat od biblija, tamu gledam deka pisuva Исто така, знаеме дека Божјиот Син дојде и ни даде разум, за да Го познаеме Вистинскиот. И ние сме во Вистинскиот, во Неговиот Син Исус Христос. Тој е вистински Бог и вечен живот.(Јован 5:20), sakam da ja prasam, dali spored ovoj citat Isus e BOG ili Sin bozji...
Тој е нашиот Спасител, кој за себе вели дека е Човечки и Божји син.Бог го пратил Него на Земјата, Тој е неговиот слуга и возљубен. Тој е дел од Бог. А дел од Бог е Бог!
Не очекувам да разбереш, зошто и многу Христијани не разбрале.
Само внимателно, објективно прочитај ги овие цитати и кажи ми што ќе заклучиш.
Јован: 5:30
Јас ништо не можам да правам Сам од Себе; како што слушам, така судам, и Мојот суд е праведен, зашто не ја барам Мојата волја, туку волјата на Оној, Кој Ме прати.
8:16
И ако и судам Мојот суд е вистински, зашто не Сум Сам, туку - Јас и Мојот Татко, Кој Ме прати.
6:53 Тогаш Исус им рече: „Вистина, вистина ви велам: ако не го јадете телото на Човечкиот Син и не ја пиете Неговата крв, не ќе имате живот во себе.
8:28
Затоа Исус им рече: „Кога ќе Го издигнете Човечкиот Син, тогаш ќе сознаете дека тоа Сум Јас и дека ништо не правам Сам од Себе, туку дека зборувам она што Татко Ми Ме научи.
Матеј: 12:18
”Еве Го Мојот Слуга, Кого Го избрав; Мојот Возљубен, во Кого Ми е милината на Мојата душа. Ќе Го положам Мојот Дух на Него и ќе им објави суд на народите
1 Петрово: 1:3 Благословен да е Бог, Таткото на нашиот Господ Исус Христос, Кој по Својата голема милост, преку воскресението на Исуса Христа од мртвите, нè роди одново за жива надеж,
2 Петрово: 1:1 Симон Петар, слуга и апостол на Исуса Христа, до оние, кои преку правдата на нашиот Бог и Спасител Исус Христос ја примија истата скапоцена вера како и ние:
1 Јованово: 4:15 Ако некој исповеда дека Исус е Син Божји, Бог останува во него и тој во Бога.
5:20 Исто така, знаеме дека Божјиот Син дојде и ни даде разум, за да Го познаеме Вистинскиот. И ние сме во Вистинскиот, во Неговиот Син Исус Христос. Тој е вистински Бог и вечен живот.
26:63 А Исус молчеше. Првосвештеникот Му рече: „Те заколнувам во живиот Бог да ни кажеш дали си Ти Христос, Божјиот Син?”
26:64 Исус му кажа: „Ти рече! Но, Јас ви велам: отсега ќе Го гледате Човечкиот Син, како седи оддесно на Силата и како доаѓа на небесните облаци.”
Марко: 10:18
А Исус му рече: „Зошто Ме наречуваш добар! Никој не е добар освен Единиот Бог.
Јован: 12:48 Кој Ме отфрла Мене и не ги прима Моите зборови, има свој судија: Словото - што го изговорив - тоа ќе му суди во последниот ден.
13:20 Вистина, вистина ви велам: кој го прима оној, кого Јас го праќам, Мене Ме прима;
а кој Ме прима Мене, Го прима Оној, Кој Ме пратил Мене.”