golem brat
dojdov vidov pobediv
- Член од
- 23 февруари 2009
- Мислења
- 417
- Поени од реакции
- 20
ako ne veruvas vo boga, togas si ateista, koe isto spaga vo vera deka nema bog, znaci si vernik koi ne veruva vo boga , tuku kako se da e slucajnost nastanato , koe nema smisla i logikaНе верувам во Бог, не сум припадник на ниту една религија не верувам во рај и пекол(не постои такво место што може да ја задржи материјата а посебно енергијата на едно место), .Од религиите ја сакам нивната филозофија (макар што не сум којзнае колку упатен во тоа) а не она буквалното што го пишува по светиве книги. Не дека имам некое лошо мислење за религиите само на религијата повеќе гледам како на прво училиште и начин да се описменат луѓево и да им се внесат некои норми на однесување, закони и такви работи...
ne postoi mesto kade moze da sokrie covek od boga, seta vselena i zemja e ispolneta od slava na boga, no coveckiot um, za nego nemozno i nesvatlibo e toa , zatoa sto so iskreno srce ne veruva vo boga i ne go bara ....Уште еднаш ќе прашам, кај се наоѓа Господ во овај момент ?Сакам христијанин да ми одговори, не мајтапџија.
ateistite velat: ako postoi bog , zosto dozvoluva da ima zlo i stradane po svetot,odgovor: ako postoi semaforot zosto se slucuvaat soobrakajki ,ako postoi profesorot zosto dozvolil da padnam,pozzzz