Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Не само што не ми се допаѓа, не ми се допаѓа ни ти како го преставуваш и се залагаш за тоа како Алах е голем, а тоа дава оправдување дека ниту еден закон не е валиден освен тој на Алах и ти потајно сакаш да биде секаде тој закон!
Но ти не ми го разбра прашањето за тоа државни закони и алахови закони!
Значи Македонија како ЕДНА држава е НАД законите на Алах кој што е ЕДЕН!
Бидејќи ниту една држава всушност не сака шеријатски закон ниту пак сака премногу ислам.
Секој избира, но не секоја религија вели дека другиот кој шго не верува во нејзиниот б ог мора да биде казнет ако зборува за верувањето! Не е тоа малку креирање хаос и убивање луѓе бидејќи сакаат да философираат за твојата религија? Ќе забраниш дискусии со алаховите закони? Јас така гледам на тоа: алах е исплашен од умот на човекот и не дозволува дискуси ограничувајќи ги така што некој човек кој што е убеден дека тој ја има власта да одредува што е грев што не!
Грешка сум?

И да, ако имаме различни гледишта, зошто трчате кај христијаните да им велите како Исус е лажен бог, како тие не разбираат? Нели секој си бира својот пат!

Зошто така правите ако „секој си го оди својот пат“? Не е тоа спротивно од проповедите тука, она со неверници, казни...? Секој има право на пат, ама ќе гориш?
Тоа е логиката на исламот, како и на христијанството?

П.С. Зборувам за алах како реална личност за да не се губиме во премногу пишување. Не верувам дека некој дал дозвола од пустините за да одлучува кој е грешник кој не, кој да умре пред да му дојде часот или волјата негова за смрт!

Јас со христијаните немам никаков проблем(нити сум ги деградирал,нити ми била таква намерата).Факт е дека се разликуваме но ,како што реков “ним нивната вера,мене мојата“.
Ти праша,јас се потрудив да ти одговорам.Дали ти се допаѓаат одговорите или не,тоа е твоја работа.

@Хептаграм XI
Во врска со првиот дел од твојот пост,јас тврдам дека повеќе сум придонел и помалку штета и мислам на Македонија од тебе.
  • Зошто е тоа така? Зошто муслиманинот не ги сака другите? :) Историјата сведочи дека тоа не е така,и ден денес тоа не е така. Само треба малку повеќе да се дружиш со муслиманите
  • Зошто муслиманинот има нешто против другите? Зошто другите имаат премногу против муслиманот?
  • Зошто муслиманинот е ограничен? Јас би рекол дека ти си повеќе ограничен
  • Зошто муслиманинот верува бесценето на Мухамед, а не на реалноста и науката? Затоа што реалноста и науката само потврдуваат тоа што го вели Аллах и неговиот пратеник.
  • Зошто Мухамед има проблеми со христијанскиот бог? Само Еден е Бог,муслиманите немаат проблеми со тоа :)
  • Зошто Мухамед и сите исламисти кои плукаат врз евреите имаат проблем со еврејскиот бог? Немој да ми зборуваш за пророците... :D Зборувам за еврејскиот бог и закон! Постојано некој муслиман чешка нешто околу еврејкиот закон! Ќе ги прашаш евреите за ова,тие имаат подобар одговор.
  • Зошто кај муслиманите поблиски им се оние што се муслимани, а не се зближуваат преку националниот идентитет? Затоа што откако се појавија националните идентитети,се нарушија многу работи. А Исламот е таа врска која цврсто ги држи,Аллах во куранот вели: "Само верниците се браќа..." и тоа е врска која не се кине до Судниот ден.
  • Зошто муслиманинот е убеден дека македонецот сака да слуша за алах? Има и тие кои сакаат да слушаат,ако ти не сакаш да слушаш има некој кој сака.
  • Зошто имате потреба да го омаловажувате Исус и да велите дека не е бог ами пратеник? Јас го сакам Исус повеќе од сите христијани на форумов и пошироко.
  • Дали мислиш дека јас сум муслиман? Не ме интересира што си ти.
  • Зошто мислиш дека некој муслиман има право да ме казнува мене и има за право да донесува ПРАВНИ закони со кои ќе си ги оправдува убиствата велејќи дека казнува заради ВЕРУВАЊЕ во други богови или навредување на бог? НАВРЕДУВАЊЕ НА БОГ! Затоа што не си достоен да зборуваш за нешто за што појма немаш.
  • Дали сте вие муслиманите нормални и компатибилни со еволуцијата на Земјата? И повеќе од тоа.
  • Зошто мислиш дека другите не ги надминале вашите богови? Ла иллахе илАллах
  • Што мислиш за богомилите и гностичките учења дека Алах или еврејскиот бог се всушност религии кои слават еден демон кој што во својата слепост ги излагал сите верници дека е создавач, а не рушител? Не мислам ништо,прашај ги што мислат тие за мене.
Доволно а? :D

Поздрав.

Доволно а? :D

Поздрав.
Недоволно и неодговорено... за проповедање си прв, а на прашања, слабо. Премногу лажеш муслиманину, премногу. Види си ги постовите по форумов - друго пеат за тебе! :)
Не сум достоен?
Ете зошто е против вас секој, никој не е достоен за вас ако не е муслиман! Марш, муслиман! :)
Не сум крив што го отфрлив исламот и коранот како нереални и неточни за човештвото! Тоа секој го направил што внел малку разум во сето тоа изучување!
Изучуваш свети книги со верување и без трошка сомнеж? Без троша изучување на наука? Било која?
Како еден муслиман добива доказ дека Алах е ок? Дека постои? Си верува онака, 70 години си веруваш тука на Земјата, си убиваш „неверници“ (кој кретенски збор е ова од такт ме вади) и си умираш со верата без доказ за Алах?
Сонцето ти е доказ? Науката има поголема привилегија од Алах врз сонцето, и земјата и се што гледаш и допираш и мислиш!
Со доволно супстанции мислам дека ни ти не би знаел кој си - доказ дека науката те знае подобро од твојот алах! Не е така или така е?

И не треба да ми одговориш, ами да ми покажеш со аргументи... бидејќи те читам по темите за христијанство и што зборуваш! Многу поразлично од тука...
Лажеш муслиманину и воопшто не ми се допаѓа тоа! Воооопшто :)

Ниту еден одговор не го одговори вистинито (немој да ми велиш дека не ми чинат одговорите, само не ми чини лажењето)!
Исламот не држи ништо, гледаме во Египет! Гледаме во Сирија!
Рече братот по вера: ние со христијаните сме едни против други! Или нивниот или нашиот бог! А на крај ќе биде мојот ама ајде :D

Како го сакаш Исус? Дали го сметаш за Бог? Ако не го сметаш за бог како можеш да ја споредуваш твојата љубов кон него, со онаа на христијанинот? Хм?
Зошто велиш дека Исус е само пратеник како Мухамед (скраја да е) ако немаш проблеми со христијанскиот три во едно бог?
Зошто куранот вели дека исус е само пратеник? Што правиме со проблемот кој сами си го наметнаа муслиманите поставувајќи се од првиот ден против евреите и христијаните со своето. Еден е бог тоа е Алах?
Зошто не е тоа Богот Без Име кај евреите? Што имате против тој бог?
Без криење муслиманину, без...

Поточно ти македонец муслиман си, или албанец или турчин? Што си по националност? Која политика ми ја влечкаш низ Македонија (исламот го гледам како политика, далеку од богови и демони)?
Бидејќи сите различно се поставуваат... косоварите се најисклучени од реалноста. Според дејствувањето тука на македонско тло!
ТИе прават најмногу зулуми во името на религијата и ширењето на исламски пропаганди, нели?
Дури и ИВЗ не може да ги контролира - или пак и самата ги финансира да одат против државата?

Немој да лажеш, повече че те сакам како муслиман отколку да си лажго! Не поднесувам ниту лажни пророци, ниту богови ниту вери - најмалку сакам луѓе што лажат во името на нивните вери и богови! Пу јазк!

P.S. По што виде дека сте компатибилни со науката, философијата? Воопшто не сте, и немате храброст да каже барем еден НЕ! Велат но ги голта мракот, по Алаховите закони?
Ах, ти се возиш на лудоста како науката докажува како Месечината била поделена еднаш таму пред многу години, нели? А јас пак барам аргументи, за тоа треба научна анализа, не верување нели?

Недоволно и неодговорено... за проповедање си прв, а на прашања, слабо. Премногу лажеш муслиманину, премногу. Види си ги постовите по форумов - друго пеат за тебе! :)
Не сум достоен?
Ете зошто е против вас секој, никој не е достоен за вас ако не е муслиман! Марш, муслиман! :)
Не сум крив што го отфрлив исламот и коранот како нереални и неточни за човештвото! Тоа секој го направил што внел малку разум во сето тоа изучување!
Изучуваш свети книги со верување и без трошка сомнеж? Без троша изучување на наука? Било која?
Како еден муслиман добива доказ дека Алах е ок? Дека постои? Си верува онака, 70 години си веруваш тука на Земјата, си убиваш „неверници“ (кој кретенски збор е ова од такт ме вади) и си умираш со верата без доказ за Алах?
Сонцето ти е доказ? Науката има поголема привилегија од Алах врз сонцето, и земјата и се што гледаш и допираш и мислиш!
Со доволно супстанции мислам дека ни ти не би знаел кој си - доказ дека науката те знае подобро од твојот алах! Не е така или така е?

И не треба да ми одговориш, ами да ми покажеш со аргументи... бидејќи те читам по темите за христијанство и што зборуваш! Многу поразлично од тука...
Лажеш муслиманину и воопшто не ми се допаѓа тоа! Воооопшто :)

Ниту еден одговор не го одговори вистинито (немој да ми велиш дека не ми чинат одговорите, само не ми чини лажењето)!
Исламот не држи ништо, гледаме во Египет! Гледаме во Сирија!
Рече братот по вера: ние со христијаните сме едни против други! Или нивниот или нашиот бог! А на крај ќе биде мојот ама ајде :D

Како го сакаш Исус? Дали го сметаш за Бог? Ако не го сметаш за бог како можеш да ја споредуваш твојата љубов кон него, со онаа на христијанинот? Хм?
Зошто велиш дека Исус е само пратеник како Мухамед (скраја да е) ако немаш проблеми со христијанскиот три во едно бог?
Зошто куранот вели дека исус е само пратеник? Што правиме со проблемот кој сами си го наметнаа муслиманите поставувајќи се од првиот ден против евреите и христијаните со своето. Еден е бог тоа е Алах?
Зошто не е тоа Богот Без Име кај евреите? Што имате против тој бог?
Без криење муслиманину, без...

Поточно ти македонец муслиман си, или албанец или турчин? Што си по националност? Која политика ми ја влечкаш низ Македонија (исламот го гледам како политика, далеку од богови и демони)?
Бидејќи сите различно се поставуваат... косоварите се најисклучени од реалноста. Според дејствувањето тука на македонско тло!
ТИе прават најмногу зулуми во името на религијата и ширењето на исламски пропаганди, нели?
Дури и ИВЗ не може да ги контролира - или пак и самата ги финансира да одат против државата?

Немој да лажеш, повече че те сакам како муслиман отколку да си лажго! Не поднесувам ниту лажни пророци, ниту богови ниту вери - најмалку сакам луѓе што лажат во името на нивните вери и богови! Пу јазк!

На прашања слаб? 90% од прашањата што ми беа поставени уредно ги одговорив,на тие што ги сметав за провоцирачки,несериозни не ни одговарав,тие што не ги знаев пишав Не знам и тоа е тоа.
А ти најди ги постовите каде што сум излажал,слободно.
Секаде се трудам да дадам искрено мислење и одговор,дури и премногу искрен за ваков тип на форуми каде има од хејтери и демони до шпиуни од дбк-а.
Верувај дека за овој форум сум и премногу искрен,но тоа е затоа што нема од што да се плашам.

За постоењето на Аллах,па тебе и немам потреба да ти докажувам,на таквите како тебе и докази да им се донесат пак нема да веруваат така да со тоа воопшто не планирам да се замарам,барем не со тебе.

И да јас го сакам Иса а.с., Аллаховиот пратеник,а ти да си ја отвориш библијата и да ја прочиташ за да не лупаш глупости,одамна сум со став дека за христијанство разговарам и дебатирам само со христијани.

Мене не ме интересира кој си ти,па така нека биде и обратно. Ако некогаш би имало потреба да ти докажувам,ќе ти докажам. Мал е Светот а камо ли Македонија.

И пак ти повторувам и тврдам,премногу сум искрен за ваков тип на форум и тврдам дека повеќе сум направил за оваа држава од тебе и таквите како тебе и помалку зло и мислим од тебе и таквите како тебе.

Поздрав.

Сите прашања се провокација! Зошто прашуваат луѓето? За да ти им проповедаш за „мирноста и љубезнота и бомбонат“ наречена ислам? За религијата која е најнавредлива а не дава да биде навредувана? Да не се правиме ненормални од тоа што сме веќе.
Ти не одговараш прашања со аргументи, ами проповедаш! И одговорите се округло па во ќош. Алах знае најдобро! Да бре, како не, мислам... одговор на место!

Донеси ти доказ на таквите како мене и ќе правиме муабет! Да видиме што Алах е ова што толку врева се крена во последно време за него!

А рекла казала и бладање со одговорите, бидејќи прашањата се реални проблеми што ги гледаме насекаде во светот - не чини. ПОдобро молчи си и нервирај си се во тишина зради прашањата, заедно со Алах молејќи се дека ќе не нема некој ден!

Проповедање и кажување раскази од свети книги, не е одговор на практичните проблеми во кои се западнати религиите и нивните непријателства едни со други! А ги трпиме сите! Ете ти го Египет! Што е проблемот ова да е Македонија? ОД едната страна зовриени муслимани од другата христијани!
Убиваат бидејќи едните не верувале во богот на другите! Неверници! Ц ц ц Дали ти е тебе тоа нормално? Алах ако постои, дали ова го сака? Со светот? Христијаните си имаат ете искушенија, крај на светот... вие? И вие го имате тој модел?
Умирате за богови во 21 век со кои не ни комуницирате! Дали сте нормални?

И велиш си дебатиташ со христијани а?
Дебатирање е за тебе кога им велиш дека Исус е пратеник на твојот бог а не Бог рамен па и поголем од Алах?
За тебе тоа е дебатирање, а ова тука е наше глупирање? Не бидува така со твојот суд муслиманину, не бидува. Гледаш како не си искрен! Ме иритира твојата неискреност, и замачкана мирност! Те мирисам...

Инаку отворени се и двете книги, и читани се и свети отци и објаснувања и сето тоа. ТИ седни и отвори си што треба за не дебатираш со глупи аргументи ниту со христијаните ниту пак со мене! Бидејќи ти си ограничен со своето Алах алах алах а никаде човек или нешто друго!
Светот воопшто не е мал! Штета што си премногу земски настроен, во сенкта на оваа планета! :) Ќе ти речам: читни ги гностиците и оние од кај арапите и понатака!

Не ти верувам за последната изјава! Не си ниту искрен ниту мислиш добро...
Исламот ќе те повика да си ги оправдаш гревовите еден ден, ти немаш националност ти си муслиман! I don't like that и може секој да ве смета за темпирани бомби во една држава со секуларни закони! Ова се вашите размисли ако ги собереш сите постови и сите муслимани тука што си ја оправдуваа верата и законите кои веруваат се дадени од некаков бог.

Од сите оние прашања што ги поставив ти ништо не одговори, туку помисли се е провокација! Да провокација е бидејќи не се сложуваме со твоето тврдење од реалноста што ја гледаме! Не треба тоа да те иритира! Сакаш да ми проповедаш и да има прашања? Е па ете ги има...

И не ми вели поздрав! До 5 часот кај ќе одиш? :) Јас немам работа, пензионер, пц и и дебатирање! :D

Сите прашања се провокација! Зошто прашуваат луѓето? За да ти им проповедаш за „мирноста и љубезнота и бомбонат“ наречена ислам? За религијата која е најнавредлива а не дава да биде навредувана? Да не се правиме ненормални од тоа што сме веќе.
Ти не одговараш прашања со аргументи, ами проповедаш! И одговорите се округло па во ќош. Алах знае најдобро! Да бре, како не, мислам... одговор на место!

Донеси ти доказ на таквите како мене и ќе правиме муабет! Да видиме што Алах е ова што толку врева се крена во последно време за него!

А рекла казала и бладање со одговорите, бидејќи прашањата се реални проблеми што ги гледаме насекаде во светот - не чини. ПОдобро молчи си и нервирај си се во тишина зради прашањата, заедно со Алах молејќи се дека ќе не нема некој ден!

Проповедање и кажување раскази од свети книги, не е одговор на практичните проблеми во кои се западнати религиите и нивните непријателства едни со други! А ги трпиме сите! Ете ти го Египет! Што е проблемот ова да е Македонија? ОД едната страна зовриени муслимани од другата христијани!
Убиваат бидејќи едните не верувале во богот на другите! Неверници! Ц ц ц Дали ти е тебе тоа нормално? Алах ако постои, дали ова го сака? Со светот? Христијаните си имаат ете искушенија, крај на светот... вие? И вие го имате тој модел?
Умирате за богови во 21 век со кои не ни комуницирате! Дали сте нормални?

И велиш си дебатиташ со христијани а?
Дебатирање е за тебе кога им велиш дека Исус е пратеник на твојот бог а не Бог рамен па и поголем од Алах?
За тебе тоа е дебатирање, а ова тука е наше глупирање? Не бидува така со твојот суд муслиманину, не бидува. Гледаш како не си искрен! Ме иритира твојата неискреност, и замачкана мирност! Те мирисам...

Инаку отворени се и двете книги, и читани се и свети отци и објаснувања и сето тоа. ТИ седни и отвори си што треба за не дебатираш со глупи аргументи ниту со христијаните ниту пак со мене! Бидејќи ти си ограничен со своето Алах алах алах а никаде човек или нешто друго!
Светот воопшто не е мал! Штета што си премногу земски настроен, во сенкта на оваа планета! :) Ќе ти речам: читни ги гностиците и оние од кај арапите и понатака!

Не ти верувам за последната изјава! Не си ниту искрен ниту мислиш добро...
Исламот ќе те повика да си ги оправдаш гревовите еден ден, ти немаш националност ти си муслиман! I don't like that и може секој да ве смета за темпирани бомби во една држава со секуларни закони! Ова се вашите размисли ако ги собереш сите постови и сите муслимани тука што си ја оправдуваа верата и законите кои веруваат се дадени од некаков бог.

Од сите оние прашања што ги поставив ти ништо не одговори, туку помисли се е провокација! Да провокација е бидејќи не се сложуваме со твоето тврдење од реалноста што ја гледаме! Не треба тоа да те иритира! Сакаш да ми проповедаш и да има прашања? Е па ете ги има...

И не ми вели поздрав! До 5 часот кај ќе одиш? :) Јас немам работа, пензионер, пц и и дебатирање! :D

Првиот дел не го коментирам,само се празни зборови и не планирам да се убедувам со тебе во 5 часот :)
За вториот дел,не мора ни да веруваш за последната изјава,јас веќе реков дека сум и премногу искрен за ваков тип на форуми,најчесто се злоупотребуваат ваквите форуми.
Сакам јас да има прашања ама за исламот,а не за мене. Јас не сум предмет на темава. :)
Еден од најголемите проблеми зошто толку се брани секуларноста од исламот е затоа што Христијанството нема систем со кој се управува држава,за разлика од Исламот кој има закони кои можат да управуваат со сите сфери од општеството.
И сега,мора да најдеме нешто што цело време тоа ќе го спори и ќе ги изнесува сите можни средства против тоа.

Па класичен пример ти е баш Македонија,од создавањето на оваа држава ми трубат секојдневно за Европа,секуларност и демократија а не остана ниту еден камен-темелник неосветен од Г.Г Стефан,и премиерот до него,една обична спортска сала не може да се пушти без осветување.
Држава која се смета за секуларна гради и финансира цркви на сред плоштад?
Пред неколку месеци одам во УЈП,теткицата на шалтерот позади неа закачила крст и црковно календарче(Немам ништо против тоа,имам против што е тоа државна установа,а ми солат памет дека државата е одвоена од религијата).

И шлаг на тортата,доаѓа некој Хепта(мозок ни)грам и ми соли памет Исламот бил ваков и таков,а демек секуларноста била мед и млеко.
Ајде бе уживај си во пензијата,не е ова за тебе.

Македонија не е од 1991! Децата нема да ти ги сфатат подлите изјави ама со мене нјиет такој! ;)
Ти што многу си направил за државава!
И точно темата не е за тебе, но ти си големиот муслиман кој што мора да одговори нели? И се нервираш од прашањата, се гледа...

А ете, ти стигна и да ме навредиш нели, директно :) А ништо не беше насочено кон тебе, зборував за исламот како не е религија која ќе го спаси светот и нема потреба од проповедање! А ти рече: не си ислам! ;)
Ако бре, навредувај, ти кој што имаш само добри мисли и за Македонија и за Македонците! Повели...
Не ти солам памет, само велам дека исламот не е ништо подобро од другите, уште еден бог без целосна јурисдикција врз планетата Земја бидејќи нема доволно убедени луѓе да ВЕРУВААТ во овие доктрини! И тука паѓа исламот како религија. Додека постојат луѓе како мене, како христијаните, како кинезите и сите други кои не се муслимани - исламот не е совршен, Алах не постои и се е само пуста желба и вера!
Затоа велам да намалите со фалењето на исламот и плукање по другите вери! Оправете си го своето, потоа има време за другото ;)

Зошто не пишуваш памфлети до браќата во Сирија, Ирак, Египет да не се убиваат ниту меѓу себе ниту луѓе од другите вери?
Дали прогонувањето и убивањето го сака твојот Алах или пак ова е идеја на муслимани запознаени со коранот и исламските правила па сакаат чиста земја?

И да:

Еден од големите проблеми е што исламот нуди робство како управување, а секуларноста се брани бидејќи не сакаме верувања да владеат со народот и државите, ами разумот и интелектот! Не мешај станици! И најголем проблем што кога на муслиман ќе му укажеш на тоа дури и преку прашање, тој се витка, прекршува за да фрли малку светлина на мракот кој што го нуди на другите - дури и би лажел и би одел против себе за да исламот испадне светлата иднина на планетата Земја!
Не бре брат, не иде...

Исламот да се даде да управува со држава преку своите закони, човекот нема да биде човек - ќе биде машина која трепери во стравот од луѓе кои ќе ја имаат моќта да прогласуваат „неверници“ и да убиваат луѓе оправдувајќи го тоа како „божја волја“! ГО имавте тоа со христијаните пред 5-6 века!
Доста е, не ги повторувајте истите работи - немојте...

Да немаш секс на 20 години и да не се самозадоволуваш - што човек ќе излезе од тоа? Без разлика маж или жена... Кажи ми ти што закони се тоа? :)
Секс само во брак? Па колку ќе умрат за Алах - големиот мразач на задоволување на човековата страст за соединување?

Ете сега вистината...Па така де, кажи си за Стефан и премиерот... и јас велам: ислам и христијанство се една та иста работа - само со спротивни богови и спротивни искушенија, тука!
Ете ти ми потврдуваш се што јас прашував одеднаш, низ муабетот се добива вистинскиот одговор... .) Тоа го сакам јас.... :love:
Браво :)

Македонија не е од 1991! Децата нема да ти ги сфатат подлите изјави ама со мене нјиет такој! ;)
Да де,се извинувам за ова.
Македонија е вечна :pos:

Ти што многу си направил за државава!
Одговорно тврдам уште еднаш,многу повеќе од тебе!

И да:

Исламот да се даде да управува со држава преку своите закони, човекот нема да биде човек - ќе биде машина која трепери во стравот од луѓе кои ќе ја имаат моќта да прогласуваат „неверници“ и да убиваат луѓе оправдувајќи го тоа како „божја волја“! ГО имавте тоа со христијаните пред 5-6 века!
Доста е, не ги повторувајте истите работи - немојте...
Види вака друже,ГО имавте вие со христијаните пред 5-6 века,тоа што за Европа било Мрачно Доба,во Исламските земји било Златно доба.
Шпанија,својот најголем подем го доживува кога Исламот владеел.
Османлиите,најголем подем доживуваат кога Исламот владеел.
Додека,тие што владееле со исламските држави се држеле цврсто до Куранот и суннетот и шеријатот,нивните земји го доживувале најголемиот подем и процут и верски и научно и медицински.
Тоа што за европа е Палење на плоштад затоа што некој викал: "Сепак се врти"
за исламските земји значело: развивање на математика,медицина,филозофија итн итн
Откако муслиманите ги јадат тие финти со секуларизам и демократија и се оддалечуваат од Куранот и шеријатот,ги снајдува тоа што ги снајдува и ги следи до ден денешен.

Да немаш секс на 20 години и да не се самозадоволуваш - што човек ќе излезе од тоа? Без разлика маж или жена... Кажи ми ти што закони се тоа? :)
Секс само во брак? Па колку ќе умрат за Алах - големиот мразач на задоволување на човековата страст за соединување?

Ама па и да имаш секс како животните,да не разликуваш време,место,партнер.. па и така не иде бе друже.
тргни од себе и запрашај се дали такво нешто и посакуваш на својата ќерка и дали би бил задоволен од таквите постапки.

Ете сега вистината...Па така де, кажи си за Стефан и премиерот... и јас велам: ислам и христијанство се една та иста работа - само со спротивни богови и спротивни искушенија, тука!
Ете ти ми потврдуваш се што јас прашував одеднаш, низ муабетот се добива вистинскиот одговор... .) Тоа го сакам јас.... :love:
Браво :)

Веќе ти реков што е разликата и што е главната борба против исламот,сите се свесни дека Исламот е спремен да управува со држава на која не и се потребни додатни мислења од секуларисти и демократи,не им одговара тоа на тие што си ги полнат џебовите без било каква одговорност пред било кого.
Па затоа ги употребуваат сите можни средства против тоа.
А било која друга религија да е напаѓана како Исламот денес,одамна ќе потклекнеше,а со исламот само спротивен ефект добивате,што повеќе го напаѓате Исламот тоа повеќе ги поттикнувате луѓето да видат Што е тоа толку лошо во таа религија што сите ја напаѓаат :)

Видов за твоето „одговорно“ и не ти верувам! Доста со тоа... те сметам за лажго што би направил се за религијата своја! Извини така но таков е мојот впечаток, другите можеби имаат друг впечаток!

И аман со тоа „твојата ќерка“ и тука идат сите гнасни идеи на муслиманинот што се може жената... зошто за пример не го земате синот? Што имате против жената?
Се плашите од нејзината моќ која и те како е поголема од онаа на мажот?
Веруваш дека твојата жена е понекадарна од тебе и мора да биде во сенката твоја бидејќи така рекол Мухамед а нему Алах?

И да, и мене ми е гнасно секс со животни - гледам муслиманите по пустините ги исмеваат дека имаат секс со магарици, камили овци... Дали е ок тоа? Не е... Ќе ми речеш не е точно тоа, не ти верувам ти реков!
Но да се убие за тоа бидејќи Алах се налутил - нормално е?
Вие муслиманите немате секс пред брак, не гледате порно на нет?

Исламот не е спремен. Ти мислиш така со твојот ум бидејќи си одамна задоен со тоа млеко! Одговорен си пред нешто во кое само веруваш. Кога ќе бидеш одговорен пред себе си и ти ќе бидеш стожерот на твоите постапки, дојди зборувај ми за секуларистите ;) Види го исламот како завладеа со државите подолу...

Исламот ако ова му е добриот позитивен ефект - браво :)
Навистина, што е па толку лошо во исламот?

Треба навистина човек многу да побара за да види еден муслиман што ќе му рече! ЈАс не верувам на писанија, ами вака низ муабет... Есејот го мислиш па цитати па ми вадиш целата „кроткост“, но тука... тука е вистинскиот муслиман! Ете го што вели: Исус е пратеник, христијанинот е неверник, демократијата е глупост, шеријатскиот закон е Закон со голема буква, евреинот е ционист бидејќи живее во Израел, америка е крива за се, атеистите се вредни за умирање... Ќе ми кажеш ти тоа не си го рекол... тука да, дали некаде на друго место, не знам... НО браќата ти муслимани убиваат во името на верата, во името на богот...
Ќе прашам пак: дали денес кога знаеме толку многу, кога се движиме меѓу толку различни култури - може еден муслиман да одобри убивање на „неверник“ бидејќи рекол нешто за исламот или Мухамед или Алах? Дали е тоа нормално? Не ве прашувам бре муслимани да ми кажете како вели коранот за тоа - ве прашувам вас како луѓе....

Зошто сите ненормални појави ги препишуваш бре на немуслиманите муслиманину? Нема муслимани курви и силувачи? Нема муслимани кои палат храмови и крадат пари? Пред кој одговараат тие? Тие не се вистински муслимани нели ;) Абе си имаш и ти оправдување...
Нели сите бевме муслимани кога ќе се родиме? :facepalm: Алах промашил во врска со мене и мојата лоза :)

Човекот не се гради преку вера! Докажано е многупати! На пружина кога даваш сила ќе седи во својата состојба додека има сила - тргни ја силата и се се враќа во нормала! Така е и со исламот (сила) кој што влијае на муслиманите(пружина)! Или ќе пукне пружината или ќе ја снема силата - не е вечен ниту човекот ниту религијата!
Затоа прашував за компатибилноста... ех , многу за прашување за да другите, немуслимани да се запрашаат :)

Видов за твоето „одговорно“ и не ти верувам! Доста со тоа... те сметам за лажго што би направил се за религијата своја! Извини така но таков е мојот впечаток, другите можеби имаат друг впечаток!

Веќе реков,Светот е мал а камо ли Македонија,па ќе биде и прилики да ти докажам :)

И аман со тоа „твојата ќерка“ и тука идат сите гнасни идеи на муслиманинот што се може жената... зошто за пример не го земате синот? Што имате против жената?
Се плашите од нејзината моќ која и те како е поголема од онаа на мажот?
Веруваш дека твојата жена е понекадарна од тебе и мора да биде во сенката твоја бидејќи така рекол Мухамед а нему Алах?

Па тоа е затоа што за "ќерката" повеќе боли,ви наметнаа дека ако синот врти 2-3 девојки е фраер,а ќерката ако врти 2-3 фраери е дроља.
Вие тука немате против жената?
Исламот е тука еднаков,тоа е исто забрането како за ќерката така за синот.
Свесен ли си колку денеска жената се искористува и експлоатира притоа губејќи ја улогата на мајка и домаќинка?

И да, и мене ми е гнасно секс со животни - гледам муслиманите по пустините ги исмеваат дека имаат секс со магарици, камили овци... Дали е ок тоа? Не е... Ќе ми речеш не е точно тоа, не ти верувам ти реков!
Но да се убие за тоа бидејќи Алах се налутил - нормално е?
Вие муслиманите немате секс пред брак, не гледате порно на нет?

Јас не говорам за муслиманите,јас говорам што Исламот вели за тоа цело време.
Муслиманите како и сите други луѓе-грешат.
И во македонија е забрането да се поминува на црвено,па луѓето сепак поминуваат на црвено,законото не чини или луѓето не го почитуваат?
Исламот не е спремен. Ти мислиш така со твојот ум бидејќи си одамна задоен со тоа млеко! Одговорен си пред нешто во кое само веруваш. Кога ќе бидеш одговорен пред себе си и ти ќе бидеш стожерот на твоите постапки, дојди зборувај ми за секуларистите ;) Види го исламот како завладеа со државите подолу...

Историјата докажала дека исламот е спремен,но нема луѓе кои се спремни,веќе реков за тие држави подолу,тие а и сите муслимани се во ваква очајна состојба затоа што не се владее исламски.

Зошто сите ненормални појави ги препишуваш бре на немуслиманите муслиманину? Нема муслимани курви и силувачи? Нема муслимани кои палат храмови и крадат пари? Пред кој одговараат тие? Тие не се вистински муслимани нели ;) Абе си имаш и ти оправдување...
Нели сите бевме муслимани кога ќе се родиме? :facepalm: Алах промашил во врска со мене и мојата лоза :)
Веќе реков,забрането е поминување на црвено а луѓето поминуваат.
Сите гореспоменати ќе одговараат пред Аллах,и ќе бидат известени за тие гнасни дела што ги направиле,а истото тоа да го направеле во шеријатска држава ќе беа соодветно санкционирани,но ете живееме во држави каде за силување ќе добиеш 1-2 години затвор ,а ако имаш врски може и со опомена да поминеш.

Човекот не се гради преку вера! Докажано е многупати! На пружина кога даваш сила ќе седи во својата состојба додека има сила - тргни ја силата и се се враќа во нормала! Така е и со исламот (сила) кој што влијае на муслиманите(пружина)! Или ќе пукне пружината или ќе ја снема силата - не е вечен ниту човекот ниту религијата!
Затоа прашував за компатибилноста... ех , многу за прашување за да другите, немуслимани да се запрашаат :)

Тоа е твое мислење,спротивно мислат милијарди луѓе. :)
И секој со своето мислење.

Милијарда како број не значи ништо - неспремни луѓе и 300 милијарди, не се битни многу. Мислам гледаш... неспремни луѓе проповедаат ислам! И Алах дозволува неспремни луѓе да убиваат други, да силуваат, имами да врескаат смрт за каури... Каде е Алах да им даде мудрост и знаење на имамите да седнат да смират топката прво меѓу нив самите - потоа и со другите религии и богови?

Историјата докажа дека исламот е насилство ако не си муслиман - а да си муслиман треба да ВЕРУВАШ, далеку од ЗНАЕЊЕ за некаков си бог! Треба да следиш закони дадени од некој бог, во кој што веруваш, а не знаеш дека постои!
Исламски никој не сака да биде владеан! Јасно ти е? :) И ти дрдориш постојано ШЕРИЈАТСКИИИ, ама така е кога живееш на црвено, во Македонија и ти е дозволено да зборуваш ;)
Значи нема саглам муслимани денес - исламот совршен - муслиманите не се! Зошто да ти виси смртта над глава од некој будала што може да те замрзи и оптужи за сешто и да умреш, кога може да не си муслиман и да не се заморуваш со коран, со клањање, да си имаш секс на редовна база - ете како сега наутро со девојката... како секој нормален млад човек?
Мене ми е инаку сеедно дали е ќерка или син - не правам разлика како вам што Алах и Мухамед ве научија жената да е замоткана како некој тепих - но ете и жената муслиманска тргна во џихад! Like it
Моите деца се рамноправни пред мене - полот нема некоја улога кога доаѓаат последиците од дејствувањето на човекот! Ама оди објасни му на муслиман тоа... богохулење против Алах е тоа... Адам е првиот муслиман па потоа жената! Христијаните велат Адам е првиот човек - кој е поблиску до вистината? :)

Лесно е да се блада и брани религијата - реалноста е потешка за бранење!
Секој со своите расудувања!

П.С. Благодарам за муабетите - се испукав со прашања и размисли - сега може утринско кафенце ...

Муабетов ти беше за муабет до овој пост,овој последниов зезна се.
Се гледа само омраза и исфрустрираност,сакал ти да бидеш владеан или не,Исламот ќе си дојде дали во наше време или после нас,тоа тебе никој нема тебе да те праша.

Ако си пензионер како што велиш,уживај си во пензијата не е ова за тебе.
Ако си фамилијарен човек,гледај си ја фамилијата попаметно ти е.
А ако си млад,искрено те жалам :)
Поздрав.

во куранот се спомнати само три производа, свинското, медот и урмите. за свинското е веќе дискутиранои нема поента пак да се навраќаме (али и може ако сакате), али изгледа го заборавивте моето прашање на кое не добив одговор. или да бидам поконкретен, тие одговори и цитати од куранот не ми објаснија ништо.
зошто се спомнати? која е целта на нивното спомнување?

Во постот убаво пишува дека бил воздигнат и телесно и душевно,а тој што го воздигнал тој и ќе го врати на Судниот ден.
Во постот,поточно во куранскиот ајет јас прочитав дека била воздигната душата на Исус,но не и материјалното тело.Каде грешам?

Последниот е одличен... :)
Се гледа дека не сакам исламисти милитантни групации кои би убивале за боговите! Тоа не треба да те занесе кон погрешен заклучок...
И во твојата младост, не се дрзнувај другите да ги подучуваш што е паметно што не...
И ти никој не жалиш! Се е тоа маска! ;)

Исламот ЌЕ дојде? :D Па што е сега? Значи сеуште не е толку совршен и Алах нема јурисдикција над Земјата? Па како ја создал и мене и тебе и се што гледаме и не гледаме - а Алах чека да си заминам јас и моите богови - ако си заминиме - за да ужива во владеењето?
Ова е пустата желба на исламитстите кои не можат да живеат во присуство на „неверници“! Гнасно и простачки!
Штом Исламот не се проширил во Македонија за 5 века - исламот не може да го сметаме за универзално правилол на плнетата Земја ниту пак компатибилен со луѓето тука!
Нели е така?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom