SHANE
Др.Акула
- Член од
- 30 април 2008
- Мислења
- 1.453
- Поени од реакции
- 853
Не само што не ми се допаѓа, не ми се допаѓа ни ти како го преставуваш и се залагаш за тоа како Алах е голем, а тоа дава оправдување дека ниту еден закон не е валиден освен тој на Алах и ти потајно сакаш да биде секаде тој закон!
Но ти не ми го разбра прашањето за тоа државни закони и алахови закони!
Значи Македонија како ЕДНА држава е НАД законите на Алах кој што е ЕДЕН!
Бидејќи ниту една држава всушност не сака шеријатски закон ниту пак сака премногу ислам.
Секој избира, но не секоја религија вели дека другиот кој шго не верува во нејзиниот б ог мора да биде казнет ако зборува за верувањето! Не е тоа малку креирање хаос и убивање луѓе бидејќи сакаат да философираат за твојата религија? Ќе забраниш дискусии со алаховите закони? Јас така гледам на тоа: алах е исплашен од умот на човекот и не дозволува дискуси ограничувајќи ги така што некој човек кој што е убеден дека тој ја има власта да одредува што е грев што не!
Грешка сум?
И да, ако имаме различни гледишта, зошто трчате кај христијаните да им велите како Исус е лажен бог, како тие не разбираат? Нели секој си бира својот пат!
Зошто така правите ако „секој си го оди својот пат“? Не е тоа спротивно од проповедите тука, она со неверници, казни...? Секој има право на пат, ама ќе гориш?
Тоа е логиката на исламот, како и на христијанството?
П.С. Зборувам за алах како реална личност за да не се губиме во премногу пишување. Не верувам дека некој дал дозвола од пустините за да одлучува кој е грешник кој не, кој да умре пред да му дојде часот или волјата негова за смрт!
Јас со христијаните немам никаков проблем(нити сум ги деградирал,нити ми била таква намерата).Факт е дека се разликуваме но ,како што реков “ним нивната вера,мене мојата“.
Ти праша,јас се потрудив да ти одговорам.Дали ти се допаѓаат одговорите или не,тоа е твоја работа.