[
Lazgo, i povtorno ke recam deka ti spagas vo grupata na lazgovci ,vidi sto napisa;
Павле_Од_Тарсус напиша: ↑
Како може муслиманите да следат еден човек кој напиша стихови во куранот ?
Toj covek ne e aftor na kuranot ,toa sto nekoi se obiduvale, obiduvaat i ke se obiduvaat kako tebe, da prikazat deka ne e tocno , i deka e laga , ne e nisto drugo tuku obid da se prikaze kako nevistina ona sto bog go zagarantiral i vetil deka ke go cuva se do sudniot den,i zatoa te prasav da mi go objasnis toj bibliskli tekst ,
2-i rece; Gospod dojde od sinaj, im e javi vo seir,zablska od planinata faran i pristigna so iljadnici svetii,a vo desnicata negova ognen zakon za niv
;
Петта книга Мојсеева (Повторени закони)33--2. И тој рече: „Господ дојде од Синај, ни се јави нам во Сир, се покажа од планината Фаран2. и пристигна со десетици илјади светии; а од десната страна со Него беа ангели.
Nikogas so tebe nema da bidat zadovolnii o. Muhamed!
ni evreite ni hristijanite se dodeka ne ja ostavis tvojata vera ne ja prifatis nivnata vera, kaziii im;
verata islam e ispravna vera koga bi gi sledel nivnite zelbi, otkako ti dojde objavata nema da najdes kaj Allah nikakov zastitnik koj ke ti koristi i nikakov pomosnik koj ke ti pomogne,وَلَنْ تَرْضَىٰ عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ ۗ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَىٰ ۗ وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ عِلْمِ ۙ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍa
ko te smetaat lazgo o Muhamed! evreite i drugi nevernici za lazni i nevernicki se smetani i mnogu drugi verovesnici pred tebe , im doagaa na svoite narodi so prekrasni nadprirodni dela i jasni dokazi so nebesni knigi, a tebe ti objavivme kniga , samo vistina, da gi potvrdi knigite pred toa objaveni i nad niv da demne.
O Muhamed; kuranot tie objaven so vistina i vo nego nema nikakvo somnenie, toj e potvrda na prethodnite knigi i verovesnici, Allah mu go objavi tevrat na Musa indzil na Isa pred da se objavi kuranot, za da gi upati bogobojazlivite kon veruvanje za da ja popravi nivnata vera i nivniot zivot, go objavi ona sto ja razlikuva vistinata od nevistinata ,
Оние на кои Ние им ја дадовме Книгата го познаваат
пејгамберот како што ги познаваат синовите свои. А некои од нив знаејќи, секако, ја скриваат вистината.الَّذِينَ آتَيْنَاهُمُ الْكِتَابَ يَعْرِفُونَهُ كَمَا يَعْرِفُونَ أَبْنَاءَهُمْ ۖ وَإِنَّ فَرِيقًا مِنْهُمْ[DOUBLEPOST=1445272520][/DOUBLEPOST]
Ostaj ti Germanija gledaj kaj e Makedonija, I zaprsajse kade baraat spas nasite iselenici od makedonija koi spasot go gledaat kon evropskite drzavi,i toa vo uslov kade sto nema vojna, a sto bi bilo ako ima vojna?
http://www.utrinski.mk/?ItemID=86093761D0E0E248BE11CA726FA54A8F a koja e brojkata vo nivo na Republika Makedonija?