Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
ајде ке поставам прашање
Зашто бе хатабе дозволувате секташи да ви ги пореметуваат децата?

колку видови на ислам има?

и какви видови има освен радилани, средно радикални и екстеремно радикални, дека за овие знам се, но други видови не ми се познати, па какви други видови на ислам има?

и какви видови има освен радилани, средно радикални и екстеремно радикални, дека за овие знам се, но други видови не ми се познати, па какви други видови на ислам има?
прашањето ми беше КОЛКУ, а за “какви“ е веќе друго прашање

да де ја се надоврзав на твоето, за кога ке дава одговор на колку да додаде и какви, за да ни биде појансо
инаку знам дека има 73 вида на ислам, така еднаш одговори ;)

да де ја се надоврзав на твоето, за кога ке дава одговор на колку да додаде и какви, за да ни биде појансо
ќе видиме, нека одговори па ќе видиме кај ќе иде дискусијата

За тебе и таквите како тебе има само еден ислам кој не ти дава да спиеш па мора да лечиш фрустрации на форум. :)
--- надополнето: 19 декември 2013 во 00:33 ---
ќе видиме, нека одговори па ќе видиме кај ќе иде дискусијата

не ти е поставени или формулирано прашањето како треба.

Не ми ја сфати поентата ниту 1% но излишно ми е да се расправам за вакви прашања со луѓе кои за себе велат дека се христијани а јас ја имам читано библијата повеќе од нив.
Поздрав. :)

Ја сфатив поентата, но ако го напишев она што го сакав жестоко би го искрикувал исламот како религија, а тоа ни одалеку не ми е целта. Јас сум атеист т.е. не припаѓам на ниту една религија и само го нападнав исламот во контекстот во односот со атеистите, што е и повеќе од доволно според моите разбирања и сфаќања. Мене не ми е излишано да дискутирам, а еве не те ни напаѓам затоа што веќе ве нападнаа неколку лица поради твоите ставови.
Моето прашање си го поставив, и требаше подолго време додека да стигнеше одговорот кои беше речиси онака како што очекував и веќе немам прашања. Прашањето го поставив затоа што не е одговорено во Коранот како и веќе да согледам туѓи ставови.
Искрен поздрав до следна дискусија.

јас чекам одговор на прашањето од вчера, а и на ова последново некако тешко одговор да добијам, а?:confused:

јас чекам одговор на прашањето од вчера, а и на ова последново некако тешко одговор да добијам, а?:confused:

Тоа од вчера ти реков дека ме мрзи да навлегувам во "а ла испи филозофии" го одговорив еднаш на темава.
второво не ти е формулирано како треба.

Тоа од вчера ти реков дека ме мрзи да навлегувам во "а ла испи филозофии" го одговорив еднаш на темава.
второво не ти е формулирано како треба.
како не е формулирано: ај помогни ми
иако ако бараш од мене објаснување околу тоа “видови“ тогаш одма имам одговор, суфи, шиити, вахаби, дервиши, ареви, ...... појасне сум сега? ако е ДА, тогаш те молам надополни ме, тоа е прашањето

како не е формулирано: ај помогни ми
иако ако бараш од мене објаснување околу тоа “видови“ тогаш одма имам одговор, суфи, шиити, вахаби, дервиши, ареви, ...... појасне сум сега? ако е ДА, тогаш те молам надополни ме, тоа е прашањето

е така :)
Има еден хадис во кој пратеникот Мухаммед вели:(ова е дел од хадисот) дека муслиманите ќе се поделат на 70 и повеќе групации,во други преданија 73 групации/секти.
и рекол дека сите ќе завршат во џехеннем,освен една.
кога асхабите прашале која е таа една,тој рекол: Онаа што ќе биде на она(ќе се придржува) до она на што сум јас и моите асхаби.
значи онаа која ќе се држи до Куранот и суннетот(праксата и зборовите на пратеникот Мухаммед).

Не знам зошто тебе како немуслиман би ти било битно ова,но ете тоа е груб одговор без навлегување во анализи и коментирања на хадисот од хадиски стручњаци итн итн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom