Прашања за Исламот III

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
ајде ке поставам прашање
Зашто бе хатабе дозволувате секташи да ви ги пореметуваат децата?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
колку видови на ислам има?
и какви видови има освен радилани, средно радикални и екстеремно радикални, дека за овие знам се, но други видови не ми се познати, па какви други видови на ислам има?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
и какви видови има освен радилани, средно радикални и екстеремно радикални, дека за овие знам се, но други видови не ми се познати, па какви други видови на ислам има?
прашањето ми беше КОЛКУ, а за “какви“ е веќе друго прашање

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
да де ја се надоврзав на твоето, за кога ке дава одговор на колку да додаде и какви, за да ни биде појансо
инаку знам дека има 73 вида на ислам, така еднаш одговори ;)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
да де ја се надоврзав на твоето, за кога ке дава одговор на колку да додаде и какви, за да ни биде појансо
ќе видиме, нека одговори па ќе видиме кај ќе иде дискусијата

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
За тебе и таквите како тебе има само еден ислам кој не ти дава да спиеш па мора да лечиш фрустрации на форум. :)
--- надополнето: 19 декември 2013 во 00:33 ---
ќе видиме, нека одговори па ќе видиме кај ќе иде дискусијата
не ти е поставени или формулирано прашањето како треба.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не ми ја сфати поентата ниту 1% но излишно ми е да се расправам за вакви прашања со луѓе кои за себе велат дека се христијани а јас ја имам читано библијата повеќе од нив.
Поздрав. :)
Ја сфатив поентата, но ако го напишев она што го сакав жестоко би го искрикувал исламот како религија, а тоа ни одалеку не ми е целта. Јас сум атеист т.е. не припаѓам на ниту една религија и само го нападнав исламот во контекстот во односот со атеистите, што е и повеќе од доволно според моите разбирања и сфаќања. Мене не ми е излишано да дискутирам, а еве не те ни напаѓам затоа што веќе ве нападнаа неколку лица поради твоите ставови.
Моето прашање си го поставив, и требаше подолго време додека да стигнеше одговорот кои беше речиси онака како што очекував и веќе немам прашања. Прашањето го поставив затоа што не е одговорено во Коранот како и веќе да согледам туѓи ставови.
Искрен поздрав до следна дискусија.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
јас чекам одговор на прашањето од вчера, а и на ова последново некако тешко одговор да добијам, а?:confused:

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
јас чекам одговор на прашањето од вчера, а и на ова последново некако тешко одговор да добијам, а?:confused:
Тоа од вчера ти реков дека ме мрзи да навлегувам во "а ла испи филозофии" го одговорив еднаш на темава.
второво не ти е формулирано како треба.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Тоа од вчера ти реков дека ме мрзи да навлегувам во "а ла испи филозофии" го одговорив еднаш на темава.
второво не ти е формулирано како треба.
како не е формулирано: ај помогни ми
иако ако бараш од мене објаснување околу тоа “видови“ тогаш одма имам одговор, суфи, шиити, вахаби, дервиши, ареви, ...... појасне сум сега? ако е ДА, тогаш те молам надополни ме, тоа е прашањето

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
како не е формулирано: ај помогни ми
иако ако бараш од мене објаснување околу тоа “видови“ тогаш одма имам одговор, суфи, шиити, вахаби, дервиши, ареви, ...... појасне сум сега? ако е ДА, тогаш те молам надополни ме, тоа е прашањето
е така :)
Има еден хадис во кој пратеникот Мухаммед вели:(ова е дел од хадисот) дека муслиманите ќе се поделат на 70 и повеќе групации,во други преданија 73 групации/секти.
и рекол дека сите ќе завршат во џехеннем,освен една.
кога асхабите прашале која е таа една,тој рекол: Онаа што ќе биде на она(ќе се придржува) до она на што сум јас и моите асхаби.
значи онаа која ќе се држи до Куранот и суннетот(праксата и зборовите на пратеникот Мухаммед).

Не знам зошто тебе како немуслиман би ти било битно ова,но ете тоа е груб одговор без навлегување во анализи и коментирања на хадисот од хадиски стручњаци итн итн.

Kajgana Shop

На врв Bottom