Прашања до атеистите

• Креатор на темата Креатор на темата Дмт
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Какво христијанство во Матрикс бе Мики,баш тоа е дел од шемата за успивање на човекот од страна на системот каде човекот кога ќе го отфрли него и милион други религии и идеологии ќе биде вистински разбуден и ќе сфати каква моќ се крие во него.Христијанството,исламот и ред други го држат човека слеп,тука не правиме муабет за Бог туку за затвор на умот.

Да речеме дека си во право: дека трилогијата ја покажува надмоќта и манипулацијата на системот со/врз подинецот....

Каде се гледаш себе си во таа шема: како дел од таа манипулација или како разбуден поединец, кој станал свесен за таа манипулација и се впиштил во некаков нов начин на живеење?

Да речеме дека си во право: дека трилогијата ја покажува надмоќта и манипулацијата на системот со/врз подинецот....

Каде се гледаш себе си во таа шема: како дел од таа манипулација или како разбуден поединец, кој станал свесен за таа манипулација и се впиштил во некаков нов начин на живеење?
Еве Ставрогин ме престигна,секој со своја лична интерпретација на значењето на филмот.Тоа е и поентата на уметноста,нели?
Во однос на прашањето-Да,се гледам како заспан,зашто од секоја страна сме сасардисани,манипулирани и контролирани,не му се дава на човекот да дојде до израз неговата вистинска природа и способност.Ко за почеток мене лично најмногу ми пречи капитализмот и поделбата на народите по вера и нација.Но тоа е друга тема и моја романтична размисла:D

Мене најмногу ми се свиѓаше тоа што можеш за пет минути кунг фу да научиш.

Еве Ставрогин ме престигна,секој со своја лична интерпретација на значењето на филмот.Тоа е и поентата на уметноста,нели?
Во однос на прашањето-Да,се гледам како заспан,зашто од секоја страна сме сасардисани,манипулирани и контролирани,не му се дава на човекот да дојде до израз неговата вистинска природа и способност.Ко за почеток мене лично најмногу ми пречи капитализмот и поделбата на народите по вера и нација.Но тоа е друга тема и моја романтична размисла:D
brat...ti nemash poima shto znaci da bidesh "zspan"

Рисјанска интерпретација на Матрикс. Браво Мики, во духот на постмодерната...

:)
Ја да бев Ваковски/а малку повеќе попои ќе ставев во филмот. И крстои и кандила.

Ја да бев Ваковски/а малку повеќе попои ќе ставев во филмот. И крстои и кандила.

А шо.. мислиш дека нема во филмот? Не си видел, затоа според тебе нема... :pos:

Ја, на пример, у филмот „Матрикс„ више го заприметив Тита, а по прашањето за попојте, мисла‘ дека Тринити е најблиска до таков личносен профил....

Добро де, Тринити (тројство!...) е троа женски лик, неподобен за поп, али како за на филм, може да пројде...:D

Само не го прашувајте Гурџи да ви го објасни Матрикс, оти ќе ви каже дека Нео е Гурџиев, а Тринити Блаватска...

:cautious:
ne be brat..greshka si...Blavatskaja e talemit...samo posle nea krouli go izvitoperi ucenjeto...go pretvori vo magii i sektashki rituali...

Ја да бев Вачовска, малку поише цицки ќе си стаев, ама ај...

Јас знам еден што ќе оди... си има муабет со попот за продавање ракија. (y)
Мислам нема да оди за да виси три часа со бабите и дедовците и да се поклонува на Богот, нормално...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom