Атеист
Дежурен Шаман
Доказот ти е 100000 пати напишан веќеА „доказот„? Дека Ти е „доказот„ за оваа „научна вистина„?![]()
Читај
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Доказот ти е 100000 пати напишан веќеА „доказот„? Дека Ти е „доказот„ за оваа „научна вистина„?![]()
Значи, не е важно што постојат рационални докази дека земјата НЕ МОЖЕ да биде помлада од 8000 години, ти сепак ќе си тврдиш дека вистината на црквата е онаа во која треба слепо да веруваш. Тоа ли ти е?Мики1976,
науките, сите топтан, не можат да бидат поточни од Црквата и нејзиното учење. Дека е тоа навистина така, доволно е да погледнеме како се менуваат/„пумпаат„ проценките за Земјината старост, се во фунција на одбрана на марксизмот и дарвинизмот.
--- надополнето: Jul 21, 2011 11:25 AM ---
Ги заборави и Нипур, Лагаш, Ур, Урук, Мохенџо Даро (Индија) и тн...
А сега, кој сака нека верува во црковното неменливо учење, а кој сака, нека верува во научните менливо-минливи „вистини„. А штом „нештото„ е менливо, значи дека толку и е вистинито.
Дај извор на процената, најблиску до 8 000 најдов 75 000.Земјава не е постара од 10 000 г.. (геолошка проценка!) што е блиску до црковната проценка од 8 000 г. Во таа црковна проценка, не се земени животите од поединци, кои имале живот недостоен за „броење„.
Дај извор на процената, најблиску до 8 000 најдов 75 000.
Каков дебил си ти Мики, тоа е чудо!Еве, ја вела дека Gobekli Tepe е стар 3,24 миљарди години, а Ти побиј го моево тврдење.![]()
Ја су сигурен дека не си си го отворил черепот да видиш дека имаш мозок, ама ти тврдиш дека имашсекое утро, штом погледнам во небото на исток, гледам дека Сонцето изгрева, се движи кон зениот, а попладне заоѓа на запад, и доаѓам до зкалучок дека моето око ме лаже кога гледа дека Сонцето се „врти„ околу Земјава, () но досега немам видено дека Земјава се „врти„ околу Сонцето.
Дај жив Ти све, кажи ми, како да видам, од каде да видам, дека Земјава се „врти„ околу Сонцето:? Кај да одам, што да чинам тоа да го видам?
Абе ти бог си го видел?Angelikus,
секое утро, штом погледнам во небото на исток, гледам дека Сонцето изгрева, се движи кон зениот, а попладне заоѓа на запад, и доаѓам до зкалучок дека моето око ме лаже кога гледа дека Сонцето се „врти„ околу Земјава, () но досега немам видено дека Земјава се „врти„ околу Сонцето.
Дај жив Ти све, кажи ми, како да видам, од каде да видам, дека Земјава се „врти„ околу Сонцето:? Кај да одам, што да чинам тоа да го видам?
Абе ти бог си го видел?![]()
Шала на страна, преку набљудувања и детална документација на истите, еве ти еден пример,![]()
![]()
Доколку земјата се врти околу сонцето црвена ѕвезда би била видлива кога земјата е странично поставена, но не и кога е во иста линија и со портоколовата,
доколку е фиксна позицијата на земјата црвената ѕвезда никогаш не би била видлива.Сега настапуваат децениските набњудувања кои докажуваат дека остатокот на вселената е релативно фиксен, во однос на земјата т.е. земјата е таа што се движи.
Ако ова не ти е доволно пробај еден ден од утро до вечер гледај го сонцето без затемнувчи, со своите очи.
Miki1 ме интересира (ако не е тајна секако) дали имаш фамилија, мислам на жена и деца , и дали ги советуваш во склад со размислувањата што ги изнесуваш тука, и дали ги подготвуваш за судниот ден?
Хехе се фати за шалата ,а си ја скокна суштината на постот.Хе-хе...
За разлика од Тебе, јас верувам во Бог, а Ти веруваш (ем не знаеш, ем не можеш да видиш...) дека Земјава ѓоамити се „врти„ околу Сннцето.
Оптичка илузија, или пресадено око имаш.Ааааааа, тоа ли билоооо....
А зашто мето око, секое утро ми дава непсоредно/директно (без посредници!) сознбане дека Сонцето, очигледно (!) се „врти„ а нзе Земјата....
Кој ме това лаже: моето вродено око или Ти?![]()
Земјава не е постара од 10 000 г.. (геолошка проценка!) што е блиску до црковната проценка од 8 000 г. Во таа црковна проценка, не се земени животите од поединци, кои имале живот недостоен за „броење„.
Да биде полесно јас ќе одговорам на истото, имам жена и едно дете 5 години, и иако знам дека голем дел од библијата нуди морал, јас сепак го учам повеќе да се држи до оние другите правила кои ќе му обезбедат пред се овоземен угоден живот.