- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.831
- Поени од реакции
- 8.863
Мојата работа нема врска со моето верување....тоа што јас сакам да верувам и почитувам никому не наметнувам ..јас кога работам директно се насочувам кон истражување на проблемот,решавање на истиот од психолошки аспект ,и со љубов тоа го работам ,и задоволство ми е што можам да помогнам на некој начин без никакви фустрации и сл.но за сето тоа благодарна сум на Бог што ме удостои во мојата работа и ми подари доволно љубов и
трпение...навистина нашата работа бара многу внимание,трпение и соработка.А да бидете сигурни дека психолог верник секогаш има приступачен однос кон своите клиенти и повеќе разбирање и љубов кон своите клиенти за разлика од атеист кој е ладен и бесчуствителен.
Да расчисти ме некои работи ако сум јас верник не сум духовник да држам вероисповед за тоа има одредени органи.
Џули, како тоа јас како атеист немам приступачен однос према луѓето со кои работам?
Иако сеуште не работам вистински, имам пракса, и искрено, и пациентите и професорите се многу задоволни од мојот однос!
За разлика од тебе како верник, јас немам стеротипи и предрасуди, и имам разбирање за се што е човечко и не осудувам. Ти како верник вродено ти е да осудуваш.
Не зборувај вакви работи, или барем поткрепи ги со некаков аргумент!