- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.819
- Поени од реакции
- 8.833
Џули, како тоа јас како атеист немам приступачен однос према луѓето со кои работам?Мојата работа нема врска со моето верување....тоа што јас сакам да верувам и почитувам никому не наметнувам ..јас кога работам директно се насочувам кон истражување на проблемот,решавање на истиот од психолошки аспект ,и со љубов тоа го работам ,и задоволство ми е што можам да помогнам на некој начин без никакви фустрации и сл.но за сето тоа благодарна сум на Бог што ме удостои во мојата работа и ми подари доволно љубов и
трпение...навистина нашата работа бара многу внимание,трпение и соработка.А да бидете сигурни дека психолог верник секогаш има приступачен однос кон своите клиенти и повеќе разбирање и љубов кон своите клиенти за разлика од атеист кој е ладен и бесчуствителен.
Да расчисти ме некои работи ако сум јас верник не сум духовник да држам вероисповед за тоа има одредени органи.
Иако сеуште не работам вистински, имам пракса, и искрено, и пациентите и професорите се многу задоволни од мојот однос!
За разлика од тебе како верник, јас немам стеротипи и предрасуди, и имам разбирање за се што е човечко и не осудувам. Ти како верник вродено ти е да осудуваш.
Не зборувај вакви работи, или барем поткрепи ги со некаков аргумент!