Познати кандидатите во Прилеп

Градоначалник на општина Прилеп локални 2009?

• Марјан Ристески

Гласови: 65 66,3%
  • Тони Петрески

Гласови: 33 33,7%

• Вкупно гласачи
    98
Tони му беше нешто ко главен кај Андов бе,барем за Прилеп со Сашо-Цик беа неприкосновени ортаци на ДПМНЕ.Кога се префрлил кај комуњариве не знам,ама ништо не ме чуди во последно време.Инаку нема шанси човекот,да бидеме реални.Марјан со неколку улици и со 2-3 фонтани си обезбеди уште еден мандат,неприкосновено.Е сега друга е работата што заслепените Прилепчани не ни знаат што треба да прави еден градоначалник кој има 10 милиони евра буџет на располагање.Сите си мислат дека можностите и ингеренциите се само во асфалтирање на улички,правење паркчиња каде ќе ти текне,и фарбање портокалови ѕидови.Реалноста говори дека за еден градоначалник да ја обави својата функција во интерес на сопствените граѓани е,покрај улиците и фонтаните,да обезбеди вода за пиење и да нема рестрикции како во Прилеп каде водата од 2 денари се наплаќа 60 денари за индустријата.Градоначалникот треба да обезбеди инфраструктура и да привлече странски но и домашни инвеститори со тоа што ќе им создаде услови за отварање на нови работни места на своите сограѓани,а не кога ќе им ги каже трошоците на потенцијалните инвеститори тие да бегаат како некој да ги “ѕивнал“ ебаго.Инвеститорот со фабрика за помфрит ми избега како накиснат кога разбра дека за вода ќе плаќа по 60 денари од кубик.Инвеститорот за фабрика за сушење зеленчук(кромид,пиперки,домати кој ги има во изобилие) исто така ја прсна кога разбра дека нема да можам да му обезбедам 2 декари место крај магистралниот пат со струја,вода и канализација во лична негова сопственост,оти земјата државна ја бараат да сееле трева за крави или пченица од која Прилеп ќе има 10денари чист профит годишно.Финците пак што ќе развиваа селски туризам во Мариово не ни помислуваат да снимаат емисија за Фински “Сарвајвор“ па и тие избегаа како опалени,со ветување дека ќе донесат сауни во Мариово.За Прилеп треба ефтина економска зона,дури и бесплатна земја на потенцијалните инвеститори да им се даде,без да се мрчат мадиња со фонтани и детски игралишта,оти градот тоне со 28 000 невработени или окулу 50% од работоспособното население,комбинатот се задолжи дополнителни 20 милиони евра одкако Марјан е градоначалник,а трошоците на и онака малиот број фирми кој продолжија да живуркаат енормно се зголемија наместо да се намалат.Луѓето кој сакаа да инвестираат сега не гледаат никаква перспектива во овој град,каде владеат непотизмот и масовното партијско вработување како и порано.Го изнаредија со платени паркинзи,рекламни паноа со наместени тендери на секој чекор и релативно нестручни односно непотистички изведби на она што го викате “заличување“ на овој град.Можеби на гласачите ќе им текне на избори дека нивните деца немаат никаква корист од 2те фонтани ако така можат да се наречат,оти едната е чешма со споменик,без перспектива да бидат вработени во некој нов производствен погон,кога секој потенцијален инвеститор се соочува со скапи издатоци само и да помисли на некаква инвестиција.
На крај сите ќе ракоплескаат задоволни оти Марјан успеал да го зачисти градот со 10 милиони евра годишен буџет,оти им створил паркиралишта за кој сега ќе мора да платат,оти им обезбедил вода од бунари која не вреди ни 5 пари,ама главно да ја има па макар и најскапа во светот да е,кога плаќаме пола воздух во нестручно изведената и застарена градска водоводна мрежа.Ќе бидат сите среќни што детето може слободно да им сади тутун дома зошто не смее ни да помисли за друга работа зошто ја нема,и ќе живурка радосен што не мора да гази во кал како порано.
На крај сите што го бранат Марјан би ги запрашал за која директна инвестиција е заслужен лично тој како градоначалник во Прилеп,ама инвестиција која створила нови работни места во производството а не во локалната или државната администрација,би било интересно да кажат само една таква инвестиција,без разлика дали е од странски или домашен инвеститор.
Tocno.
Ovoj selanec nikogas ne bi stanal,skraja bilo zadrzal mesto g-nacalnik.
Ama...nekomu mu cini PP da e selo...ili raja da si e za vmro,a uceni za Sds ili liberali ako postojat...
A sakase Kiro S. da bidi kandidat od Vmro...ama kaj ce imase togas prelevanje pari grad-drzava-grad...

А бре Суисајд ајде да гласаме за Тони Петрески јас прв пат чоеков го слушам дај кажи ми жити младост кој е овој Тони Петрески.
Освен шо уверувал картончина во војното шо чколија има момчево,искуство работел како проџект менаџер некаде,знај јазици,години,бил шетнал некаде да ни примени искуства итн,итн.
Ти си дошол на школо без домашна,вака се промовира кандидат за шериф че те поткажам таму на тој шо беше главен на младина че ти го чкрапна нето.

Стварно ај да не драпам мадина кажи некоја кратка биографија како на последна страница од лектира пошто не сум во Прилеп не можам да разберам.

Кој му е прекаров на Тони?

Искрено да ви кажам многу често сум во Прилеп барем еднаш месечно... и да ви кажам навистина ми е жал што тој градоначалникот ве лажи со фонтани и такви работи. Мислам дека инфраструктурата во Прилеп е тотално катастрофална и е потребно рушење на се барем во центарот а потоа еден редизајн и рекомпонирање на градот.

Голема сиромаштија, многу невработени, луѓе без надежи мене на тоа ме асоцира Прилеп.

Незнам овие заслепениве кои живеат во Прилеп и толку го фалат нивниот градоначалник кој тотално изгледа ја има промашено работата, дали имаат излезено да ја видат Битола, да го видат Охрид, Ресен, Струмица...

А доколку навистина биле испланирани 10 млн евра за Прилеп и се испотрошени тие пари досега, а направено е ова што го гледаме еден споменик на Александар Македонски и една фонтата... тоа е навистина трагично, а работа има и за антикорупциска и за МВР.

леле црни гаврило.... па во што жити бога е ресен поубав.. ни фонтана немат за жал...

леле црни гаврило.... па во што жити бога е ресен поубав.. ни фонтана немат за жал...
Ресен брат,колку што знам јас,просечно по глава на жител најмногу пари имаат.Имаш претстава кој пари ги прават со јаболката?Баш пред некој ден ми кажуваше еден ресенчанец,стотици илјади евреи од сезона.

Ресен брат,колку што знам јас,просечно по глава на жител најмногу пари имаат.Имаш претстава кој пари ги прават со јаболката?Баш пред некој ден ми кажуваше еден ресенчанец,стотици илјади евреи од сезона.

ДА ЗНАМ . Верувај ми многу повеќе от тебе !

Ама ај објасни ми што врска имат тоа со администрацијата и градоначалникот...тие ни идат да ни прскаат, ни да ни вадат а сигурно не ни доаѓаат на берба...или пак случајно ни го обезбедуваат пламанот на јаболката !

Иначе ДА во право си ,Имат можда по глава на жител многу пари,можда е најбогат град во македонија ,ама тоа нема врска со квалитетот на живот , а плус тоа голем е и бројот на ресенчани кои не се занимаваат со земјоделие ! Сепак да го оставиме ресен ,кога вмро ке кандидира кандидат за градоначалник можеме да отвориме посебна тема за ресен!!
Тука разговараме за Прилеп. За Марјан и за тоа дали тој треба повторно да добие доверба!
Јас мислам дека со нешто ја заслужи , не е брилијантен , не направи мноуг за економскиот развој на градот, ама направи повеќе од сите негови претходници !!

А бре Суисајд ајде да гласаме за Тони Петрески јас прв пат чоеков го слушам дај кажи ми жити младост кој е овој Тони Петрески.
Освен шо уверувал картончина во војното шо чколија има момчево,искуство работел како проџект менаџер некаде,знај јазици,години,бил шетнал некаде да ни примени искуства итн,итн.
Ти си дошол на школо без домашна,вака се промовира кандидат за шериф че те поткажам таму на тој шо беше главен на младина че ти го чкрапна нето.

Стварно ај да не драпам мадина кажи некоја кратка биографија како на последна страница од лектира пошто не сум во Прилеп не можам да разберам.

Кој му е прекаров на Тони?

Toni e chovek ne korumpiran,cenet i pochituvan od site prilepchani sho go zapoznale,i kolku sho znam so eden zbor za mnogu raboti mu zavrshil rabota ne e samo zaverka na karton i slichno bidi uveren.Inaku koj e i sho e nemam namera da ti kazham nego glasaj pa che vidish za kogo si glasal.Ne si zapoznal poaren choek od nego veruvaj pokvaliteten chovek nema.Inaku koj bil shto bil i kako prael ne e moja rabota da pishuvam na forum :) Glasaj pa kje vidish.Ne e kako Marjan koj ima iljada maani,i korumpiran i shto si gi postavil site bratuchedi vo firmite niz Prilep a trebashe da bidi gradonachalnik na site,napraj 2 fontani i edna ceshma i nishto drugo.Pirganoski mu go ostavi na Marjan vodovodot vo Varosh da go dovrshi Marjan,mu ostaj pari 13ipol mill evra donacii od EU fondovite,gi isturka site topoli pred komercijalna a Marjan samo plochki namesti za fasada namesto za ploshtad.Plus Marjan vo Tutunski Kombinat zaposli sezonski 215 dushi site so knishki od DPMNE a nieden neutralen ili choek sho ne pripagja na DPMNE bez razlika od kaj e.A za Toni nemam namera da se povedam na forumi nego izglasajte go pa deset pati poarno izleguva od Marjan,posposoben od Marjan,i koj kje bidi gradonachalnik vo prava smisla na gradot.Gradonachalnik ne korumpiran i gradonachalnik so idei i na site,od DPMNE,SDSM i ostanati.Pozdrav

Toni e chovek ne korumpiran,cenet i pochituvan od site prilepchani sho go zapoznale,i kolku sho znam so eden zbor za mnogu raboti mu zavrshil rabota ne e samo zaverka na karton i slichno bidi uveren.Inaku koj e i sho e nemam namera da ti kazham nego glasaj pa che vidish za kogo si glasal.Ne si zapoznal poaren choek od nego veruvaj pokvaliteten chovek nema.Inaku koj bil shto bil i kako prael ne e moja rabota da pishuvam na forum :) Glasaj pa kje vidish.Ne e kako Marjan koj ima iljada maani,i korumpiran i shto si gi postavil site bratuchedi vo firmite niz Prilep a trebashe da bidi gradonachalnik na site,napraj 2 fontani i edna ceshma i nishto drugo.Pozdrav

Тонкана е “сончоглед“ бе,од либерал стана социјал-демократ,а пред тоа беше на пат кон дпмне-ист,кога го бркаа Столе од председател на партија.Кај се издудна сега за градоначалник,предложен од СДСМ само господ знае.:toe:

Toni e chovek ne korumpiran,cenet i pochituvan od site prilepchani sho go zapoznale,i kolku sho znam so eden zbor za mnogu raboti mu zavrshil rabota ne e samo zaverka na karton i slichno bidi uveren.Inaku koj e i sho e nemam namera da ti kazham nego glasaj pa che vidish za kogo si glasal.Ne si zapoznal poaren choek od nego veruvaj pokvaliteten chovek nema.Inaku koj bil shto bil i kako prael ne e moja rabota da pishuvam na forum :) Glasaj pa kje vidish.Ne e kako Marjan koj ima iljada maani,i korumpiran i shto si gi postavil site bratuchedi vo firmite niz Prilep a trebashe da bidi gradonachalnik na site,napraj 2 fontani i edna ceshma i nishto drugo.

Е, ова ти се вика "Циго си го фали својот коњ". :pos2:
Дај, те молам, не му врши лоша услуга на човекот, може и навистина добар да е.

Toni e chovek ne korumpiran,cenet i pochituvan od site prilepchani sho go zapoznale,i kolku sho znam so eden zbor za mnogu raboti mu zavrshil rabota ne e samo zaverka na karton i slichno bidi uveren.Inaku koj e i sho e nemam namera da ti kazham nego glasaj pa che vidish za kogo si glasal.Ne si zapoznal poaren choek od nego veruvaj pokvaliteten chovek nema.Inaku koj bil shto bil i kako prael ne e moja rabota da pishuvam na forum :) Glasaj pa kje vidish.Ne e kako Marjan koj ima iljada maani,i korumpiran i shto si gi postavil site bratuchedi vo firmite niz Prilep a trebashe da bidi gradonachalnik na site,napraj 2 fontani i edna ceshma i nishto drugo.Pirganoski mu go ostavi na Marjan vodovodot vo Varosh da go dovrshi Marjan,mu ostaj pari 13ipol mill evra donacii od EU fondovite,gi isturka site topoli pred komercijalna a Marjan samo plochki namesti za fasada namesto za ploshtad.Plus Marjan vo Tutunski Kombinat zaposli sezonski 215 dushi site so knishki od DPMNE a nieden neutralen ili choek sho ne pripagja na DPMNE bez razlika od kaj e.

А бре Суисајд знам ова како Спиро Скубе со стројнико на невестата ко ја фалеле дека е паметна и работлива и послушна му рекол не ќе спијам јас со мозоко кажувај шо цицки има.

Не те прашувам јас да ми кажиш дали го дрка со два прста јас те прашувам она ко шо викаа Америве CV мислам дека и убо наведов,Пес да купуваш че видиш педигре не пак татко гратски да си најдувам .

А бе шо се вртам јас како киша око Крагуевац што не се обратам кај гуруто за вакви работи очигледно и ти не знајш ако па нека го бидни за граданачалник.

ABC дај бе молим те инфо за Тони Петрески

А бре Суисајд знам ова како Спиро Скубе со стројнико на невестата ко ја фалеле дека е паметна и работлива и послушна му рекол не ќе спијам јас со мозоко кажувај шо цицки има.
Не те прашувам јас да ми кажиш дали го дрка со два прста јас те прашувам она ко шо викаа Америве CV мислам дека и убо наведов,Пес да купуваш че видиш педигре не пак татко гратски да си најдувам .
А бе шо се вртам јас како киша око Крагуевац што не се обратам кај гуруто за вакви работи очигледно и ти не знајш ако па нека го бидни за граданачалник.
ABC дај бе молим те инфо за Тони Петрески

Абе чим го клале во војноно на работа,гласај за Марјан,тој барем беше инспектор пред да стане градоначалник.Знаеш какви ги примаа во војното,син на Трајко-табла,внук на Киро-малото,или од Чавкар или од било кој познати други (xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx).Во недостаток на квалитетни противкандидати Мацко ти е сепак најдобра опција,иако ептен ја забега со непотизмот во ДПМНЕ,како и министерон Миле,што верувам еден ден не така далеку ќе им се освети во нивната кариера.:toe:

Е, ова ти се вика "Циго си го фали својот коњ". :pos2:
Дај, те молам, не му врши лоша услуга на човекот, може и навистина добар да е.

hahahahaha :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Ova e najdobra replika bilo koga dadena na komunjar!

Ne me fali, moze sum aren!

Абе чим го клале во војноно на работа,гласај за Марјан,тој барем беше инспектор пред да стане градоначалник.Знаеш какви ги примаа во војното,син на Трајко-табла,внук на Киро-малото,или од Чавкар или од било кој познати други (xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx).Во недостаток на квалитетни противкандидати Мацко ти е сепак најдобра опција,иако ептен ја забега со непотизмот во ДПМНЕ,како и министерон Миле,што верувам еден ден не така далеку ќе им се освети во нивната кариера.:toe:

А бе знам зато и го потпрашав месија да кажи шо чоек е,иначе во право си во војното или во трудо кај нас се од такви глаучи се ама не поарните синој и ќерки оти тие се капарени за Скопје туку оние шо се вика да беа штркој ќе ги чукнеа по гла и куртул ама ај реков да не е некој млад,амбициозен,работел по светов само попатна станица му е војното месија не дава објаснување инкогнито.

Шо викаш и за Марјан си во право не дека е нешто посебно ама пак и поасолен чоек во прилеп не се пријавува,ко шо вика Тошако кај нас само криви дрва и будали лујџе.

Ајде прилепчани што чекате
струмичани наполнија веќе 15 страни, а вие ни до 6-та не сте дошле

или струмичанката од скопје (т.е. скопјанката од струмица) бонева ненаспаната е поинтересен карактер за пишување

А бе знам зато и го потпрашав месија да кажи шо чоек е,иначе во право си во војното или во трудо кај нас се од такви глаучи се ама не поарните синој и ќерки оти тие се капарени за Скопје туку оние шо се вика да беа штркој ќе ги чукнеа по гла и куртул ама ај реков да не е некој млад,амбициозен,работел по светов само попатна станица му е војното месија не дава објаснување инкогнито.

Шо викаш и за Марјан си во право не дека е нешто посебно ама пак и поасолен чоек во прилеп не се пријавува,ко шо вика Тошако кај нас само криви дрва и будали лујџе.

Јас кажав дека Мацко ја претера со непотизмот и изборот на фирми со кој ги работи тендерине,абер немаат од тоа што го работат ама кога се во прашање роднинско-кумски врски,тогаш не се прашува за стручност туку за личен профит.Можеби и со Пиргано беше така само што тој пак не покажа никаква заинтересираност за градот.Всушност можеби личниот профит од фамилијарните тендери го тера Мацко да направи толку колку што никој не направил за Прилеп изминативе години.Е сега што не споеба со јавните и комунални давачки,фирмарини,даноци и слично тоа е приказна сама за себе па оние кој се засегнати нека размислат со своја глава кому му ги даваат гласовите,оти овде сега нема да избираме само градоначалник и председател туку ќе избираме и советници кој треба да прават контрола врз “проектите“ на градоначалникот.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom