Ptolomej
Дрвен адвокат
- Член од
- 7 август 2005
- Мислења
- 1.779
- Поени од реакции
- 1.071
Без разлика на партиската книшка мислам дека Марјан повеќе од заслужено го носеше а со сигурност ќе кажам и ќе го нови називот “татко на градот“.
Марјан е млат многу амбициозен и со неговата работа досега успеа да го направи Прилеп еден од најдобриоте градови од цантрално-западна македонија.
Кој што сака може да зборува за неговата партија и за него -но делата што тој ги направи ке останат запишани после него.
Детето на “апореа“ го препороди градот , за кој имавме навика да кажеме дека не го бива за ништо освем за “мајмунлаци“.
Човеков изгради повеќе работи низ градот колку што досега немале ни 5 градоначалници!
Чаршијата ја среди со фонтаната,спомениците....новата општинска зграда!
Влезот на Прилеп (Могилата) од најпропаднато место - ја направи прекрсно место за релаксација за сите граѓани.
Варош го среди!
Изградбата на новиот огромниот трговски е при крај (веќе некои банк се сместија во новите канцеларии)
Улиците накај дрисла и кон студенскиот ги среди (иако имаше многу замерки што тоа постојано копа некаде)....слушам и многу водоводни цевки смениле.
Точила заличе на нешто конечно! Васидора работи во пола пареа ,исто и мастер приент , и мермерен , и микросам, витаминка итн...........
Пристапен е секогаш кога им е потребен на граѓаните (за мене и мојто друштво зборам...никогаш не не одбил на средба или сл. )
Значи без разлика на партиската припаднос, баш овој човек ВРЕДИ - но не затоа што јас велам така ,туку затоа пто неговите дела ВРЕДАТ !
Па кога ќе дојдат избори секој прилепчанец ќе се запраша , што направи Марјан а што направиле тие пред него - сето тоа ќе го стави на кантар и ќе гласа!
А за овој дечкото кандидат од СДСм да ви кажам искрено прв пат слушам , и незнам како тоа неговиот збор вреди кога обичните граѓани не ни знаат кој е тој!?
Да беше Никола ај да речиш да размислиме дали да гласаме за него....вака....
Потполно си во право за се ова шо е напишано...мене ме мрзеше прееска толку да типкам..хе хе...иначе то шо велиш дете на Апореа дека е Мачоро ( Марјан де )...башка од Апореа да знајш само какви журки се правеа кај него во старата куќа пред десетина години