Познати кандидатите во Прилеп

Градоначалник на општина Прилеп локални 2009?

• Марјан Ристески

Гласови: 65 66,3%
  • Тони Петрески

Гласови: 33 33,7%

• Вкупно гласачи
    98
Ти бе што работиш, да не чистиш чевли на плочникон шо си толку многу низ народот?:pipi:

Ти да не си пак од оние редари од ВЕМЕРО со моторола обесена околу врат па водиш евиденција кој е и шо е.:tv:

Друже.ај отвори ја веб страната www.sec.mk мислам дека беше,таму ги има резултатите и воочи ја разликата кај гласачкото тело. Види го бројо на ВМРО ДПМНЕ види го на СДСМ, дали мислиш дека гласачкото тело на ДПМНЕ драстично ќе се намали, а на СДСМ енормно ќе се зголеми?

Да не ја праеше случајно Емил од локална самоуправа страницава или некој заменик на Иванов такозвани Џоле-who?

ако беше толку добар немаше неговите,да да неговите,да го посера од чотек и то 2 пати?!?

Тогаш го тепаа за победата над Пирганоски онака поштено за да му држи 4години чотекот,сега па ако изгуби од Тони можно е да го види некој Марјан со бесилка обесен на копјето од Александар Тхе Грејт :pos2:

Ти да не си пак од оние редари од ВЕМЕРО со моторола обесена околу врат па водиш евиденција кој е и шо е.:tv:

Да не ја праеше случајно Емил од локална самоуправа страницава или некој заменик на Иванов такозвани Џоле-who?

Си чул за државна изборна комисија? Изгледа не,е според резултатите од избирачките места се правени овие резултати,официјални,се разбире,со промашување едвај од 1%.Ај иди олади малко.

За тоа дека народот во Прилеп е заслепен се сложувам бидејќи и јас сум од Прилеп. Маријан се фали со плоштад кој беше почнат со изградба уште пред да дојде на власт, и со реконструкција на водоводната мрежа за која прите беа обезбедени од претходниот градоначалник.
А овој не направи ама баш ништо во поглед на привлекување на странски инвестиции и нови вработување освен тоа што вработуваше партиски војници во комуналец и водовод работници кои не работат ама баш ништо а се плаќаат од наш џеб со поскапувањето на сите такси кон општината кои гледам сега пред избориве ги намалиле.

golem budget ste imale vie od Prilep c c c c c

so 10 miliona evra budget Prilep treba da prska

Па ипрска,кога ќе заврне малку дожд како во Венеција да сме.

Че гласам за комшијата зошто ми е комшија за арно за лошо тука е.

Арно велиш.:)

Кој за кого ќе гласа во прилеп нее важно затоа што на власт ќе дојде погрешен човек. Сите мислат дека Маријан е супер градоначалник и дека направил се најдобро за градот ама нее така. Тој за градот направи само една добра работа а тоа е што ја зголеми цената на водата за 150% и си ја смени својата кола ( Буба) со цитроен ц4, членовите на неговото обезбедување ги обезбеди со нови станови и коли, ги бојадиса зградите во центарот со лилјаково, зелено, розево и бордо, направи фонтана каде човек но може да се доближи поради лизгавите плочки кои се наменети за фасада а не за плоштад а и да не заборавам направи споменик на итар пео. се на се ништо фамозно и ништо ново.
Јас би се запрашал каде се странските инвестиции каде се новите вработувања, каде е индустриската зона, и ред други неисполнети ветувања.
Јас за Тони неможам многу да кажам ама човекот е супер докажан експерт во својата струка кој долг период беше на обука во нато. Мислам дека треба да се одлучиме за нов човек а за мене тоа е Тони кој се надевам дека ќе биде добар градоначалник но нема реални шанси за победа.

Сакаш да речеш старо комуњарче,иако додека беше кај Андов се дружеа со Мацко?Инаку нам не ни треба НАТО градоначалник.

Погрешни луѓе си запознал, затоа мислиш дека сме луѓе без надеж, тоа не е точно имаме многу надежи и сме позитивно расположени поздрав.

Вие неколкумина?Абе рано е за пролет ебаго,една ластовица не прави пролет.

Ти бе што работиш, да не чистиш чевли на плочникон шо си толку многу низ народот?:pipi:
Шала, ама кроти малку со хиперболи и други стилски фигури, ебаго. Че прочита некој и че мисли дека вистина е така.:helou:

Ами така е,а чистачите на чевли ги тргнаа од плочникот,таму сега се башарат некои други газди од чии маси и настрешници не можеш да поминеш ни во лето ни во зима.:smir:

За тоа дека народот во Прилеп е заслепен се сложувам бидејќи и јас сум од Прилеп. Маријан се фали со плоштад кој беше почнат со изградба уште пред да дојде на власт, и со реконструкција на водоводната мрежа за која прите беа обезбедени од претходниот градоначалник.
А овој не направи ама баш ништо во поглед на привлекување на странски инвестиции и нови вработување освен тоа што вработуваше партиски војници во комуналец и водовод работници кои не работат ама баш ништо а се плаќаат од наш џеб со поскапувањето на сите такси кон општината кои гледам сега пред избориве ги намалиле.

Фонтаната пред комерцијална која е стварно квалитетно изработена ја обезбеди предходниот градоначалник,со помош на ситна донација од Комерцијална за да не им се затвори просторот пред нивниот влез со некој убав трговски центар или друга деловно-комерцијална зграда.Би рекол чиста индиција за корупција кај урбаната мафија.Инаку е жалосно онолкав простор во најцентралното градско подрачје да биде претвореново лизгалиште со фонтана,кога многу фирми беа заинтересирани тука да изградат голем трговски центар со истата ако не и поубава фонтана во склоп на нивниот објект.За комуналните давачки верувај дека станаа безобразно високи “благодарение“ на советниците кој изнапикаа сопствени роднини во комуналните претпријатија.Замисли дека Водовод испратил “емисари“ во ЕУ само за да се распрашаат колку пари се плаќа водата во западниот свет,па во неколкунеделното службено патување заборавиле да го посетат Исланд каде водата е бесплатна како и во многу други западни земји.Цената ни била слична со Финска и Холандија само што таму морале да им ја загреат водата за капење па Финците и Холанѓаните да ја платат истата цена но само за топла вода,според кажувањата на еден од “емисарите“ на Водовод за прашување на цени.:tapp:

во Прилеп гои поминав најлудите студентски денови (години)и тоа во време на Марјан Ристески, а на почеток кога се запишав и бев бруцош беше Сашо Пирганоски градоначалник.
Да споредувам е џабе. Кога дојдов во Прилеп беше крш од град, пустина. Со смена на градоначалникот т.е. кога дојде Марјан почна да живурка градот, да се средува, барем плоштадот заличи на плоштад. Затоа од мој аспект Марјан е добар градоначалник и мислам ќе добие уште еден мандат.

во Прилеп гои поминав најлудите студентски денови (години)и тоа во време на Марјан Ристески, а на почеток кога се запишав и бев бруцош беше Сашо Пирганоски градоначалник.
Да споредувам е џабе. Кога дојдов во Прилеп беше крш од град, пустина. Со смена на градоначалникот т.е. кога дојде Марјан почна да живурка градот, да се средува, барем плоштадот заличи на плоштад. Затоа од мој аспект Марјан е добар градоначалник и мислам ќе добие уште еден мандат.

Aми сега ако од твој аспект за успех на еден градоначалник рачунаш само доколку изгради една фонтана на плоштад,која патем целосно е неквалитетно изведена па и пушта вода по плочникот,тогаш навистина си во право.:toe:

Си чул за државна изборна комисија?

Si chul koj e na chelo na DIK ili ne? :smir:

барем плоштадот заличи на плоштад.

Daj ne zaebavaj molim te,ushte mravjalnik fali na plochnik.Ima dupki ama ne si se sopnal veruvaj :wink:

ги опна рампине на булевар само за да вработи уште неписмени партиски војници,криминалци и шо не,абе срамота

Od onie (redari) na bulevar site se koj od koj,dijaboli.Da gi zatvora choek eden po eden zijan che vlezi ne pak da gi vraboti :tv:

Сепак како и да свртиш Мацко ќе си ја добие градоначалничката функција,а после заминува за амбасадор во Германија или Австралија.Важно е да се добие следниот мандат.:toe:

Teshko taa rabota da dobija,kako sto rekovme prethodno nishto nema napraeno,2 fontani t.e. itar pejo i onaa na plochik.Ili pred komercijalna proektot od Pirganoski,Marjan namesto nekoj podobri plochki lupna plochki za fasada tuka da se istepa sekoj sho che pomini da ne mozhi ni da lazi ne pak da zachekori.Gi bojosa nekoja zgrada i zhabino maalo kaj nepismenite iskopa nekoja ulica dur e tuka dur da si zamini posle pak ostanuvaat dupkite i iskopinite,ko Pasko Kuzman da pominal so kazmata e.

АБЦ.:)
А бе не сум од Прилеп ебаго,не знам таму како е... ама дај да те пишиме Кавадарчанец да не опраиш малку...не еба Пано Минов за 15 години нанапред.:)

Teshko taa rabota da dobija,kako sto rekovme prethodno nishto nema napraeno,2 fontani t.e. itar pejo i onaa na plochik.Ili pred komercijalna proektot od Pirganoski,Marjan namesto nekoj podobri plochki lupna plochki za fasada tuka da se istepa sekoj sho che pomini da ne mozhi ni da lazi ne pak da zachekori.Gi bojosa nekoja zgrada i zhabino maalo kaj nepismenite iskopa nekoja ulica dur e tuka dur da si zamini posle pak ostanuvaat dupkite i iskopinite,ko Pasko Kuzman da pominal so kazmata e.

Работата е веќе добијана,се чека само да се добијат овие избори а него го боли таквото за Прилеп.

Marjan veti deka che ja otvori fabrikata za gjubrishte ama nishto od taa rabota,da beshe Pirganoski mozhi che proraboteshe.Eden kup pari mu ostaj od donacii vo kasata na lokalna samouprava prilep,sega Marjan kupuva vikendici vo Grcija,kupi stan vo biznis centarot vo Prilep,kupi stan vo Skopje itn.Cevkite za vodovodnata mrezha so donacii bea obezbedeni od sredstva donirani za taa namena a sredeni od Pirganoski.Marjan bez drugo napraj shlakutnica od Prilep,bojosal dve tri zgradi portokalovo,zholto i zeleno ko na umetnichka galerija da e choek se za lepe ochi.Zakachi video reklama na reklami zalepi redari od Idrizovo izbegani i gi plakja so nashi pari od duplite davachki i od zakonot za lichna higiena,eden sho ima kutriot to motorolata pogolema od glaata mu e.Da neznaj choek dali da se smej ili da plachi,poslednite vlast zedoja vo Prilep.

Работата е веќе добијана

Chekaj be choek ne sme glupi pichkamu :helou:

АБЦ.:)
А бе не сум од Прилеп ебаго,не знам таму како е... ама дај да те пишиме Кавадарчанец да не опраиш малку...не еба Пано Минов за 15 години нанапред.:)

Абе шо да ви прам кога не знаете лозар да си одберете за градоначалник,Панчо не можи да си го види од стомакот шо му порасна.Барем да ви обезбедеше купци за грозјето по 30 денари килограм,не мораше ништо друго да прави.Вака,го давате поефтино одколку што нам ни ја препродаваат водата во Прилеп.

Marjan veti deka che ja otvori fabrikata za gjubrishte ama nishto od taa rabota,da beshe Pirganoski mozhi che proraboteshe.Eden kup pari mu ostaj od donacii vo kasata na lokalna samouprava prilep,sega Marjan kupuva vikendici vo Grcija,kupi stan vo biznis centarot vo Prilep,kupi stan vo Skopje itn.Cevkite za vodovodnata mrezha so donacii bea obezbedeni od sredstva donirani za taa namena a sredeni od Pirganoski.Marjan bez drugo napraj shlakutnica od Prilep,bojosal dve tri zgradi portokalovo,zholto i zeleno ko na umetnichka galerija da e choek se za lepe ochi.Zakachi video reklama na reklami zalepi redari od Idrizovo izbegani i gi plakja so nashi pari od duplite davachki i od zakonot za lichna higiena,eden sho ima kutriot to motorolata pogolema od glaata mu e.Da neznaj choek dali da se smej ili da plachi,poslednite vlast zedoja vo Prilep.
Chekaj be choek ne sme glupi pichkamu :helou:

Не се избегани од Идризово редарите бе,пуштени се по редовна процедура,вака барем официјално ќе можат да ги пљачкаат граѓаните со официјална дозвола на локалната самоуправа.Марјан го направи Прилеп без бесплатни паркинг места,со што всушност се покажа како добар “рекетар“ наместо Градоначалник.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom