Позитивна и негативна енергија

• Креатор на темата Креатор на темата creeper
  • Време на започнување Време на започнување
Делумно се согласувам со 1307. Но сепак зависи од кај агол ќе ги фатиш работите. Зависи, ако се работи за нас луѓето постои. Се што не е љубов( љубов како детска игра лесна, непосесивна, како радост , позитивна енергија) е страв- негативна енергија. Нашите длабоки фрустрации, комплекси, стравови се негативна енергија за нас. Тоа е како купче стационирана енергија, го блокира протокот на енергија во тебе. Секоја застоена енергија е негативна енергија.
Мислам дека сите сме осетиле кога е некој позитивен, кога некој негативен..и таква енергија шири..но не мислам дека тоа ги прави добри или лоши. Може да е некој природно добар, само полн стравови,и тогаш зрачи негативно, мислам дека особено во момент на чистење на стравот, ако стравот е испровоциран(да ти се случи тоа од што се плашиш).
А друго мислам дека постојат и места кои имаат позитивна енергија или негативна.
Пример..личен..седнуваш на испит, во кабинет кај професор, на некое од столчињата, иако си немал трема и не си тој тип,барем не толку одеднаш те фаќа. На тоа место можно е да е оставено толку трема..(колку само седнале пред тебе со страв) да ако ти имаш малку ко на некој начин да ти се закачува...И одеднаш имаш неверојатна трема не знаеш што те спопаднало..(Moжеш да пробаш да се преместиш можеда ја снема):)

Или планина..Еве конкретно Р'тањ ќе ја спомнам. Таму има баш језиви места..А има и прекрасни..Како што знам има некоја историја со војници таму..па доста негатива да оставиле по пат..:)

E,ќе заборавев и мислата има врска..Се што мислиш се одразува на тебе како позитивно или негативно. Ако се дуеш со песимизам...негативна енргија..ќе ти се ојача некој страв..и обратно..

Sigurno postoi,no jas 99% vo denot gledam i sakam da im prenesuvam pozitivna energija na lugeto,toa go pravam bidejki podobro se cuvstvuvam koga gledam okolu mene luge koi sto se posrekni,pozadovolni,nasmeani,sekoj moze da uspee samo treba da se saka toa sto se prai!

ispolnet sum maximalno so pozitivna energija :) vo celo maximalno vreme.. edinstevno sam ke se kritikuvam.. koga igram fudbal i najmala nervoza se prenesuva kaj mene vo vid na negativna energija.. se obiduvam da gi pravam licata okolu mene srekni i poveke od srekni .. za mene e sreka da ukradam nekoja nasmevka od li4nostite sto mi zna4at

Енергии (+ и - )

mozebi ja imalo prethodno temava no ako nesto ne e vo red slobodno opomenete me:helou:
znam deka vi se ima sluceno na sekoj od vas da pocustvuva negativno ili pozitivno raspolozenie
kako sto znam jas od emissi so strucnjaci koj za energiite nemaat odgovor...samo kazuvaat deka tie se vo prostorot i deka nie samo primame del od energiite vo prostorot....
eve primer od eden od naucnicite sto se zanimavaat so energiite vo prostorot:
on kazuva deka nie vozejki so kola mozeme naednas da staneme negativni odnosno vo smisla da ne mozeme da izdrzime na semafor ili da pcueme po onie koj sto se na kolovozot....sepak negov odgovor na ovoj nastan e deka prethodno na toa mesto so svojata kola pominal covek koj svojata negativna energija ja oslobodil vo prostorot i ednostavno nie kako vozac pominuvame niz toj bran od negativna energija koja ostanala od prethodniot sovozac.
sto mislite vie postojat ovie energii,i ako postojat kazete sbor dva gledano na ova od vas aspekt! :wink:

Веројатно постои таква енергија. Не сум стручна да ја објаснувам, но знам да ја почувствувам. Сите луѓе зрачат на некој начин таква енергија. Ми се случило да сретнам некого прв пат во животот и истиот момент да ја почувствувам негативната енергија која вистински зрачи од него/ја.
Не е тоа некаков момент или ситуација во која секој од нас понекогаш може да се најде и да манифестира некакво оградено, негативно, инхибирано однесување и како последица на тоа да емитира некаква негативна енергија....тоа се луѓе кои толку многу зрачат негативна енергија, што навистина ми се така антипатични без причина :toe:

ne veruem deka ima vo prostorot "negativna energija" Negativna energija se sozdava od raspolozenieto na covekot. Na primer ako nekoj e glup, dosaduva toj siri negativna energija. Toa e moe mislenje

Не знам дали во просторот има негативна или позитивна енергија, прв пат слушам за ова и не сум компетентна да зборувам.
Сепак мислам дека нашата енергија зависи од она што во текот на денот ни се случило и дали сме биле задоволни од тоа. Ако јас ширам позитивна енергија околу себе и луѓето околу мене ќе се чувствуваат пријатно, а ако цело време мрчам за нешто нормално е дека атмосферата ќе биде поинаква.
Сакам да кажам нашата енергија им ја предаваме на другите со тоа што го манифестираме расположението преку постапките.

Можно е,типичен пример сум јас,можам да сменам милион расположенија во денот,од супер расположена и подготвена за смеење до бесвест,и забавување на сите околу мене,а потоа без некоја посебна причина да се претворам во меланхолик и човек што како наеднаш цел свет да му паднал врз рамена.Не сум читала ништо за оваа + и - енергија,не ме заинтригирало,но како што знам,многу влијае притисокот на воздухот,и неговата густина:mist: Ова тесно се поврзува и со оние личности кои го менуваат расположението според времето.Толку од мене...сега ме заинтересиравте за ова,одам ја да барам нешто повеќе...:salut: :)

abe eve razmislete...materijata ne se sozdava i ne se gubi odnosno taa samo ja menuva formata i kruzi vo prostorot...znaci nie treba da znaeme koja energija da ja primime ama toa e mnogu tesko!:uvo:

Постојат дефинитивно две енергии, два принципа, два етера...
као јин и јанг. ама овде конкретно се мисли на распоженија, па и тоа се енергии, до душа ја знам за вишок и мањак на енергија т.е. кога си лошо расположен имаш недостаток на енергијата која ја генерира телото.
знам дека кога ке се качам на планина се чувствувам одлично, моќно, чисто... исто во некој манастир као Трескавец на пр.
тоа се силни енергетски места кои ни ја регенерираат нашата енергија.

Postojat i dvete.Ima luge do koi se osekam taka loso,a nekoi pa pravat da se raduvam cel den.Tie prvite obicno se ladni,ramnodusni i depresivni i begam od niv.

Енергијата се натрупува во нас за време на некој настан. Мислам дека може да биде позитивна и негативна, но на крај се зависи од тоа како ќе ја употребиме.

Па, собираме енергија и после ако сме нанервирани, свесно или несвесно пренесуваме негативна енергија, а кога сме во добро расположение пренесуваме позитивна, како и да е секогаш се пренесува некој вид енергија - еден кружен процес кој се повторува :):):)

Дали позитивната или негативната е посилна? Ќе се обидам да објаснам на што мислам.

Речиси сите кои пишаа на темава се согласија со тоа дека се пренесува енергијата (без разлика дали позитивна или негативна), дека влијае нечија енергија на наше расположение и моментална состојба.
Што ако се најдат две личности со спротивни енергии?
Која енергија ќе биде пренесена, од што зависи?
Дали позитивната може да ја „надвладее” негативната и обратно?
Зошто е можно да биде пренесена негативна енергија кај некој кој е позитивен во одреден момент?
Што може да е пречка да биде обратно и позитивизмот да навлезе во аурата на тој со негативна енергија?

Има некој мислење во врска со ова?
Нема? :(

Fortune напиша:
Дали позитивната или негативната е посилна? Ќе се обидам да објаснам на што мислам.

Речиси сите кои пишаа на темава се согласија со тоа дека се пренесува енергијата (без разлика дали позитивна или негативна), дека влијае нечија енергија на наше расположение и моментална состојба.
Што ако се најдат две личности со спротивни енергии?
Која енергија ќе биде пренесена, од што зависи?
Дали позитивната може да ја „надвладее” негативната и обратно?
Зошто е можно да биде пренесена негативна енергија кај некој кој е позитивен во одреден момент?
Што може да е пречка да биде обратно и позитивизмот да навлезе во аурата на тој со негативна енергија?

Има некој мислење во врска со ова?
Нема? :(

Ако се најдат две личности со спротивни енергии (што постојано се случува) мислам дека клучна улога ќе игра цврстината на карактерот на личноста чија енергија ќе надвладее. Тие две личности не се само "идентични, но со различни енергии" како некој школски пример, туку карактерно сигурно многу варираат и така едната би успеала да ја претопи туѓата енергија :).
А тоа е малку модифициран одговор и на второто и на третото прашање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom