Позитивна и негативна енергија

• Креатор на темата Креатор на темата creeper
  • Време на започнување Време на започнување
Postojat i negativnata i pozitvnata energija.Ako mislis pozitivno rabotite sekogas ke izlezat pozitivno ili onaka kako sto treba,i obratno.Niv 2 sekade gi ima.E sea nekoj moze a ti dade negativna ili pozitivna energija a nekoj pa moze da ti ja zeme.Ustvari toa so eden zbor site vodat vojna za energija.sve kazav(ako me razbravte)....:pos2:

imame edna prijatela so e prepuna so negativna energija i od koa ke si otide nie site sme kapnati i samo na spienje mislime

imame edna prijatela so e prepuna so negativna energija i od koa ke si otide nie site sme kapnati i samo na spienje mislime

чудно,ама и јас имам една другарка која неверојатно е полна со негативна енергија....многу ретко кога не е......замислете пред да дојде таа со сите си зборам и си се смееме, ако кога ќе се појави едноставно станувам нервозна, нерасположена и не ми се прави муабет.....незнам зашто ама ова е вистина, пред некое време приметив, :pipi:само во нејзино присуство се чувствувам така....а не можев да го избегнам нејзиното присуство...сега не се гледаме многу и секогаш сум си хепи:vozbud:

Верувам во тоа, иако не знам нешто многу многу....

Најверојатно позитивноста и негативноста на енергијата зависат пред се од личната перцепција, а дали се можни и нарушувања на одредени места без посебни околности... Некој спомна манастир, но може да биде поради сугестијата, присуството на монасите...
Еден дијалог од Војна на ѕвездите, кога Јода го учи Лук:
- Влези во онаа пештера, таму темната страна на Силата е многу јака, таму ќе го запознаеш својот страв.
- Јас не се плашам!
- Но ќе се плашиш, многу ќе се плашиш!

Само таму имаше змии, гуштери па може затоа таков амбиент... :)

Ме мрзи да објаснувам,само ќе си го искажам мојот став на темава.
Енергијата е иста,не би можело да се дели поларитети.
Ние ја дефинираме и чувствуваме енергија,врз основа на состојбата на нашите сетила кога ја примаат,и начинот на кој влијае врз нашата ментална,емоционална па дури и физичка состојба.Во главно,тоа е индивидуално,но бидејќи живееме во заедници,факторите кои ја дефинираат онаа состојба на сетилата се слични,и затоа кај повеќе луѓе се постигнува сличен ефект.Можеби поради тоа ја делиме енергијата на два воопштени вида,кои слично влијаат на поголема маса на луѓе.Таквата класификација(и било каква друга,ако постои),содржи голем процент на релативност во неа,и според тоа,не е баш релевантна.

Ако се најдат две личности со спротивни енергии (што постојано се случува) мислам дека клучна улога ќе игра цврстината на карактерот на личноста чија енергија ќе надвладее.
Одамна си ми одговорила на прашањето, ај да се надеваме дека нема да е потребно исто толку време за ти да ја видиш мојава реплика :)

Во која смисла цврстината на карактерот ќе игра клучна улога во одржувањето на една од енергиите?
Ако јас и ти се познаваме и седиме за да го испиеме нашето вообичаено неделно кафе и да си помуабетиме, а притоа јас сум позитивна и ти негативна, каква улога ќе игра карактерот? Добро, нека не сум јас во примерот, нека ти е некоја блиска личност која добро ја познаваш. Која карактерна црта игра улога во претопувањето на енергијата?
Дали ако целата позитивна ја чекаш другарка ти да се појави во кафулето каде што ја чекаш, а таа се појави намуртена и полна со негативна енергија, ти ќе ја примиш нејзината или таа твојата енергија? По претпоставка да си ти таа со посилен карактер, понепопустлива, поцврста, како ќе успееш да ја совладаш нејзината негативност ако се работи за нешто што навистина не може да се сврти на позитивност?

Јас сепак мислам дека зависи од ситуацијата што довела до преовладување на еден вид енергија. Се разбира, ова во случај ако двете личности отворено разговараат и си кажат зошто едната е позитивна, а зошто другата негативна, па едната привремено ќе ја прифати енергијата која има посилна причина за нејзината појава. Ако мојата позитивна енергија е заради некоја прекрасна случка која не може да не те расположи, претпоставувам дека другиот барем привремено ќе ја прифати таа енергија бидејќи една ситна расправија како причина за нечија негативност не е поголема од неизмерна среќа.

Малку исплеткав, ама знам дека се разбираме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom