Пожар!

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ми се има десено пожар, и фала богу што навреме го изгасија иначе отиде цел стан. Добро е само терасата и дел од купатилото изгоре.
Иначе од искуство, во тие моменти не си при себе и нема ништо да земеш, пошто си во шок. Јас кога го видов станот цел во дим ќе паднев во несвест од гледката. Ми пролета мисла, моите се во Охрид, Данче е на кафе, добро е нема никој, ако може нешто да се спаси ок, ако не битно живи здрави сме сите.

A be ako veke kazuvame ja sum gasel pozar doma i toa letovo ... za sreka uspeav nekako da go ugasam od koga majkami zaboravil zejtin na ringla i koa visna eden plamen u PM :) Sva sreka sto imav edna vlasa koka kola pokraj mene i posto toa mi bese prvo pri ruka sipanje koka kolata u zejtinot nekao se namali (ali curese u PM), i sea ostana nekako ostanative raboti da gi ugasam .. zimanje crevoto i u megu vreme maickata sto ja nosev natopuenje u voda i frz u zejtinot neka gori jebi ga ... alik sva sreka uspeav da go ugasam pozaro (navreme go primetiv) ali zatoa rakata mi stradase posel toa skoro mesec dena bev so izgorenici i plikovi od zejtin od plameco ... i koj znae od sto uste drugo.

Во случај на пожар недај боже да се случи ќе мислиш начин како да се спасиш, а не како што некои рекоа да земаш CD или мобилен. Во тие моменти нема да мислиш на тоа.

:je: LELE NEDAJ POZE POZAR!!!!!!!DO DUSA KAKO STO KAJ NAS NIKAKO DA SE STOPLI DOBRO BI NI DOSOL EDEN TAKA SREDNO GOLEM POZAR

Ke go fatam prviot ranec sto mi e pri raka i ke og napolnam so se sto ke mi se fati :) obleka,parfemite i paticinjata i moite roditeli se razbira. I mobilniot i nekolku vredni knigi :wink:

хм...обавезно си ја зијам гитарата сосе кабли и процесор..а појачалото ќе морам да го остаам..пошо големко е и тешко..

Двете кучиња под рака и џомка низ врата!

Јас знам што би оставил

HMMM ke si go zemam moeto bebence macorceto ne go ostavam ni pod tocka razno nisto drugo ne mi treba koa se raboti za sitnici predmeti i slicno.

Обавезно прво ке видам сите тие мили луѓе што ми се во кујќата да се безбедно излезени.... после тоа доколку имам можност комјутерот ке го изнесам (т.е. хард дискот).... друго се што е материјално се купува пак....:icon_lol:

На мене до сега не ми се има случено пожар и недај боже оти нема да знам шо да правам

vo takva situacija ne zemas nisto tuku samo begas..ne se javuvas vo pozarna bidejki sigurno nekoj veke toa go storil..toa e gubenje vreme...edinstveno nesto sto ke te spasi e parce krpa ili maica bilo sto..go stavate pod voda, pa na usta i begate...vazno e da se ostane priseben sto e mozno poveke i da ne se otkazes....

Prvo vrtam 193...a posle shto dofatam frlam nadvor...ako procenam deka mozam da go gasam pozarot ke se nafatam za taa rabota posle povikuvanjeto 193, mislam deka dokumentacjata i nekoi vredni raboti ke uspeam da gi spasam...abe se zavisi od situacija u pm...nedaj boze...:kafe:

hmmm prvo ziam parite i mobilniot...vrtam 193...sistemceto za muzika i u torba butam kolku moze parfemi,obleka i patiki:)
iii obavezno dnevnikot i pesnite...

Абе ало, половината изгоревте дури собравте она што го сакате..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom