Поздрави до Егејот

Шо напраивте бе? Дојддоја болвариве и успеаја да ве заебат на сите, аман, шо напраивте од темава.

Поздрав и од мене до сите Македонци во Егејска Македонија,посебно до братучедите

ке ги пуштам поздравите денес, фала на сите, се надевам дека за некој ден ке имам одговор

темава може да продолжи со дискусии за егејот

E ај и од мене поздрав...нека се држат таму,нив им е најтешко.
Ја од центар на Македонија,можам само да дробам,да јадам гомна,ама неможам ни да претпоставам како се живее таму...
Се надевам дека е добро...и нека се вратат некој ден....

само едно не е јасно..зашто на македонските интернет форуми нема ни един македонец от Егејска или Пиринска Македонија..
живееме в'в века на информационните технологии все пак

само едно не е јасно..зашто на македонските интернет форуми нема ни един македонец от Егејска или Пиринска Македонија..

1.АНГЛИСКИОТ неоти интернетот е намерно потиснат од грчката влада..не дека за македонците туку така ...затворен народ се..проај да се разбереш со грк англиски...

2.местата и цела северна македонија е неразвиена за разлика од атина и пелопонез..верувале или не на ова поле сме години пред нив..но тоа е лошо за нашите

3.промоција на одредени сајтови и еден куп други препреки

накратко затоа

требаше денес ама имам гужви...ке ги испратам оваа недела поздравите па ке чекаме одговор

1.АНГЛИСКИОТ неоти интернетот е намерно потиснат од грчката влада..не дека за македонците туку така ...затворен народ се..проај да се разбереш со грк англиски...

2.местата и цела северна македонија е неразвиена за разлика од атина и пелопонез..верувале или не на ова поле сме години пред нив..но тоа е лошо за нашите

3.промоција на одредени сајтови и еден куп други препреки

накратко затоа

требаше денес ама имам гужви...ке ги испратам оваа недела поздравите па ке чекаме одговор

не ми се верва много.. сега около нова година пообиколих некои села около Сер..ич не изгледа на неразвиена земја, а ако сравниш с Македонија и Б'лгарија направо са в'рзали и ц'фнали
компјутри с'с сигурност имат повече от нас и от вас

штом ти се гледа нека биде така..јас ти кажувам дека интернет културата, познавањето на англискиот како и патувањето надвор се сведени на минимум

За Интернет ползването в Г'рција, бјах попаднал на една статистика за 2007 година, г'рците имаха поне 10% по-малко интернет потребители от Б'лгарија и то при положение че Г'рција е 10.1 млн жители, Б'лгарија е 7.8 млн. Ако се гледа Интернет на глава от населението, може и Македонија да има повече. Висок стандарт не значи високо изплзване на с'временни технологии. Лично аз по-м'рзеливи хора от г'рците не с'м виждал.

@Македонцки, хајде прати им много здраве на твојте хора, кажи от един б'лгарин пријател.

Поздрави :)

штом ти се гледа нека биде така..јас ти кажувам дека интернет културата, познавањето на англискиот како и патувањето надвор се сведени на минимум

со други зборови ги упропастиле. Маме Му Ебам

еве си ти !!!:toe:

грците вртат табла и пијат узо..живеат од еу кредити и се е ок...тука е мокта на асимилацијата

во едната рака шекерче
во другата отровче

Цело време се чудам на бугарите што се на кајгана форумот . Зошто се овде дали саакаат да станат македонци што е финтата секаде се мешат

Поздрав до Егејците

Heh SE GORDEAM SO SUM EGEJKA i golema podrska do egejot, i da vi se pofalam luge u ne se falam ne sum takov chovek ama za inattt na grcistava, si go zemavme imotot sto ni pripaga na nas kako makedonci, iegejci vo kostursko i lerinsko.

Поздрав до Македонците во БЕЛОМОРКИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА, кој не си ги заборавиле корените и знаат кој се и што се. Нека издржат уште малку, ќе стане животот за нив полесен!

А тоа што регионите во Грција, Тракија и Македонија се понеразвиени од атина и пелопонез, е поради причината што ако проработи оската Скопје-Солун, атина ќе стане тоа што и е, циганско маало! Цела грчка економија ќе се концентрира на оваа оска, а поради тоа што таму не живеат грци туку Власи, Македонци и Турци, ќе стане многу опасно за опстанокот на грчката држава, која без северот е економски неиздржлива, држава.

А, јас не би се грижел за “бугариве“ затоа што тоа се Македонци, кои се второ или трето колено во Бугарија и имаат силни сомнежи за својата националност припадност! Да немаа, немаше да бидат тука. Зошто нема Бугари од Добрич или Русе, туку се само “бугари“ со Македонско потекло!?!?!?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom