Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум сигурен дали е ова вистинското место каде што треба да го поставам прашањево, но ајде нека биде тука...

Имам Samsung Galaxy S III mini телефон, го поседувам скоро 11 месеци. До пред 3-4 недели немаше апсолутно никаков проблем, но во последно време батеријата на телефонот се полни пребрзо, но исто така експресно се троши. Понекогаш дури и на 70-80% батерија ќе ми се рестартира и потоа кажува некој си помал процент, некогаш и на 2-3% доаѓа, а пред рестартот било 50+ %...

Најголем проблем е тоа што доколку почнам да правам слики со телефонов, на пример сликам 4-5 слики со ред, па макар и да има над 90% батерија, после 4-5 слики почнува да се рестартира... стегам копчево за сликање и уствари се рестартира телефонов т.е. оперативниот систем. Пробав и factory reset, не верувам да е софтверски проблемов... дали некој имал слично искуство со ваков или сличен телефон?
Пробај најпрвин со друг полнач и со друга батерија

мислење за ZTE Blade III ?
гледам 8.000 ден у Оне ... дали вреди за парите? или има некој подобар за до 10.000?

исто што мислите за ZTE Blade Q и Nokia Lumia 520?

гледам 8.000 ден у Оне ... дали вреди за парите? или има некој подобар за до 10.000?

Секако дека не вреди
останативе два се некоја ниска класа ... вршат работа, според мене подобро ќе лизга 520ката
п.с. не гледај перформанси

HTC One mini или Samsung galaxy s4 mini кое би било подобро решение според вас ?

И двата се просечни, ама за таа големина солидни телефони.[DOUBLEPOST=1395393091][/DOUBLEPOST]
HTC One mini или Samsung galaxy s4 mini кое би било подобро решение според вас ?

И двата се просечни, ама за таа големина солидни телефони.

јас го земав ZTE Blade Q и сум многу задоволен. лаг и да нема, единствено камерата не е на ниво од 5мп.
но како што кажа торте, кој има многу поголемо искуство од мене, вероватно има причина зошто би идел на лумиата(y)

Nekoj podetalno da mi ja objasni razlikata megju Alcatel oe touch idol 6030 , 6030x i 6030d

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk

Не сум сигурен дали е ова вистинското место каде што треба да го поставам прашањево, но ајде нека биде тука...

Имам Samsung Galaxy S III mini телефон, го поседувам скоро 11 месеци. До пред 3-4 недели немаше апсолутно никаков проблем, но во последно време батеријата на телефонот се полни пребрзо, но исто така експресно се троши. Понекогаш дури и на 70-80% батерија ќе ми се рестартира и потоа кажува некој си помал процент, некогаш и на 2-3% доаѓа, а пред рестартот било 50+ %...

Најголем проблем е тоа што доколку почнам да правам слики со телефонов, на пример сликам 4-5 слики со ред, па макар и да има над 90% батерија, после 4-5 слики почнува да се рестартира... стегам копчево за сликање и уствари се рестартира телефонов т.е. оперативниот систем. Пробав и factory reset, не верувам да е софтверски проблемов... дали некој имал слично искуство со ваков или сличен телефон?

Имав гаранција за телефонот и го однесов во VIP, ми рекоја дека треба да чекам од 15 до 30 дена, а дека не смеат да го држат повеќе од 30 дена. Дали имате искуство со сервисот на VIP?

Имав гаранција за телефонот и го однесов во VIP, ми рекоја дека треба да чекам од 15 до 30 дена, а дека не смеат да го држат повеќе од 30 дена. Дали имате искуство со сервисот на VIP?
Јас пред 3-4 години им однесов телефон и за една недела ми го вратија, замена на екран.

Pred 2 god dadov mobilen mi go vratija za 30 dena a trbase samo da mi preinstaliraat softver.

Последно уредено од модератор:
Проблем - Телефон со Android, имам инсталирано facebook, но кога ќе го уклучам истиот цело време ми дава connection lost - tap to retry иако телефонот цело време е контектиран на интернет. И да, имам пробано да го uninstal facebook, па после наново да го инсталирам :)

HELP :)

Проблем - Телефон со Android, имам инсталирано facebook, но кога ќе го уклучам истиот цело време ми дава connection lost - tap to retry иако телефонот цело време е контектиран на интернет. И да, имам пробано да го uninstal facebook, па после наново да го инсталирам :)

HELP :)
Апдејтирај го фејсбукот на нова верзија или оди во seting и смени го на англиски и пробај.

Sent from my iPad 3 using Tapatalk

Како се инсталира КИТКАТ ?[DOUBLEPOST=1395705031][/DOUBLEPOST]Како се инсталира КИТКАТ ?

Дечки, да ве прашам...има ли некој од вас искуство со HTC One Mini, односно со белата верзија на телефонот...читам на нет по разни форуми дека после кратко време на користење се појавуваат пукнатини на самата пластика околу и позади телефонот...секое мислење е добредојдено :-)

Поздрав! :-)

Апдејтирај го фејсбукот на нова верзија или оди во seting и смени го на англиски и пробај.

Sent from my iPad 3 using Tapatalk

Aпдејтиран ми е фејсбукот. Да одам во setings на facebook ли? Неможам да влезам таму, само што ќе го отворам facebook ми дава conection lost, tap to retry

Последно уредено:
Aпдејтиран ми е фејсбукот. Да одам во setings на facebook ли? Неможам да влезам таму, само што ќе го отворам facebook ми дава conection lost, tap to retry
Тогаш оди на ПЦ-то и таму влези во Фејсбук и нагодувај за мобилен телефон и стави на англиски.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom