Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе помагајте, сабајлево по грешка ми се заглави сим картичка во слотот. За да ја извадам употребив некои чачкалици и такви срања, откако ја извадив и ставив друга сим телефонот нд чита никаква сим повеќе.... Сеа прашањето ми е дали би можел некако сам да го направам (претставувајќи дека само се искривени некои пинови) или пак да го однесам во мобилара и колку отприлика би ме чинело. Имам Alcatel Idol.... Фала однапред ;)

Телефонот релативно лесно се отвора (тоа задниот капак со трзалица или нешто такво може да се извади, па види дали визуелно може нешто да се среди. Ако не, тогаш донеси го, со оглед дека за овој модел нема сим читачи никаде, ќе мора нешто да се импровизира...

Вреди ли да се земе Alcatel One Touch Idol за 100 евра, нов? :)

Луѓе знај некој како се прај Screenshot на Alcatel One Touch M'Pop??

Кој од овие 3 телефони би ми го препорачале:

HTC Desire 500
Nokia Lumia 520
LG Optimus L7 II

Фала.

HTC One mini или Samsung galaxy s4 mini кое би било подобро решение според вас ?

Не сум сигурен дали е ова вистинското место каде што треба да го поставам прашањево, но ајде нека биде тука...

Имам Samsung Galaxy S III mini телефон, го поседувам скоро 11 месеци. До пред 3-4 недели немаше апсолутно никаков проблем, но во последно време батеријата на телефонот се полни пребрзо, но исто така експресно се троши. Понекогаш дури и на 70-80% батерија ќе ми се рестартира и потоа кажува некој си помал процент, некогаш и на 2-3% доаѓа, а пред рестартот било 50+ %...

Најголем проблем е тоа што доколку почнам да правам слики со телефонов, на пример сликам 4-5 слики со ред, па макар и да има над 90% батерија, после 4-5 слики почнува да се рестартира... стегам копчево за сликање и уствари се рестартира телефонов т.е. оперативниот систем. Пробав и factory reset, не верувам да е софтверски проблемов... дали некој имал слично искуство со ваков или сличен телефон?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom