Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво! Се мислам помеѓу Sony xperia m и Samsung galaxy trend plus од ВИП. Иста цена се на М претплата 6000 ден. Кој е подобар според вас?

Здраво. Сакам да прашам која мобилара е подобра, ледиком или мобеликс и дали некој има искуство со Алкател Идол?

дали некој има sony xperia z1, како е задоволен со перформанси и батерија, и како стои овој телефон во однос на нексус 5

iphone 4s (16 000 ден, многу добро зачуван 2-3 месеци работен newerlock) или Samsung galaxy s4 mini (17 200 ден, нов )?

Последно уредено:
дали некој има sony xperia z1, како е задоволен со перформанси и батерија, и како стои овој телефон во однос на нексус 5
Слични се.Двата имаат по 2 гига рам и 16 гига внатрешна.
Нексусот има послаба камера 8 мегапиксели и послаба батерија 2300 mah наспроти сонито, има 20 мегапиксели камера и 3000 mah батерија.
Двата имаат снапдрагон 800.
Плус сонито е водоотпорен.

И на Xperia-та го имаш тој гнасен скин на Sony, а кај Nexus-от уживаш во stock android experience и добиваш инстантни апдејти од Google, за разлика од сите останати каде треба да чекаш со месеци. Плус тука е и ценовната разлика.

Нешто слично по големина на HTC Desire X, ама со подобри перформанси ? :)

Ми кочи многу телефонов,не знам што му е...симнував некои глупости,но ги избришав,ама ми покажува дека рамот е 95% зафатен,на она clean master,го чистам ама џабе..избришав по некоја апликација,ама ништо...се работи за Ноте 3ка,така да не би требало да кочи ниту да е преполн,бидејќи немам ништо посебно во него..

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Ми кочи многу телефонов,не знам што му е...симнував некои глупости,но ги избришав,ама ми покажува дека рамот е 95% зафатен,на она clean master,го чистам ама џабе..избришав по некоја апликација,ама ништо...се работи за Ноте 3ка,така да не би требало да кочи ниту да е преполн,бидејќи немам ништо посебно во него..
Имаш Note 3 и искористеност на рамот ти е 95 % ?? Не е можно. Рестартирај го телефонот. Исчисти го кешот со кеш клинер (симни го од play store) и сигурно имаш многу отворени апликации т.е работат во позадина. Влези во App manager и стопирај се што мислиш дека не ти треба во моментот. Внимавај само да не исклучиш некоја системска. Држи го home копчето и свајпни ги сите отворени прозорци, па после со истата процедура влези во Ram manager и стисни Clear memory. Пробај ги овие ствари.

• Ми се допаѓа
3 месеци го имам,16 игри и уште толку апликации,вакво нешто не ми се има случено,а камоли да ми кочи.Мавај фактори ресет најарно.
И види искл ГПС барем,бриши дата и кеш од апликациите кој не ти требаат посебно од броусверот.
Исто така мавај му дисејбл на апликациите од телефонот има еден куп непотребни.

Sent from Note 3 using Tapatalk

3 месеци го имам,16 игри и уште толку апликации,вакво нешто не ми се има случено,а камоли да ми кочи.Мавај фактори ресет најарно.
И види искл ГПС барем,бриши дата и кеш од апликациите кој не ти требаат посебно од броусверот.
Исто така мавај му дисејбл на апликациите од телефонот има еден куп непотребни.

Sent from Note 3 using Tapatalk

Абе и јас имав бајаги апликации и игри,ама симнав некои глупости кои што не функционираа,и од тогаш ми се заеба...сеа ќе го рестартирам цел,ваљда ќе се оправи.

• Ми се допаѓа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom