Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Имам проблем со SE Xperia X10 (големата). Тачот си работи перфектно, но се случува понекогаш да не реагира или да си притиска само од себе. Но кога ќе го заклучам/отклучам пак си работи добро.

Пробав телефонот го рутирав и му ставив кастом ром, но повторно е така. Пробав преку Function Validation (апликација од ромот) и тачот работи на секој дел.

Има ли некое решение и дали мислите дека е софтверски или хардверски ?

Хардверски, а тачовите се соленки

-.- има разлика помеѓу вадење батерија како кај 99% од телефоните и отштрафување на телефонот за да ја извадиш батеријата :)
1. Со самото отштрафување на телефонот, ја губиш гаранцијата
2. Никогаш веќе нема да биде тоа што претходно бил телефонот, исто како да отидеш на доктро да те исечат за да ти извадат нешто од под кожа и да те сошијат :)
3. Ептен инат терате, ама нека ви е ;)

Шо ке кажете за HTC wildsfire S ? Планирам деновиве таков да си купам, па некој што имал искуство да ми каже дали се погодени како марка или...?

Шо ке кажете за HTC wildsfire S ? Планирам деновиве таков да си купам, па некој што имал искуство да ми каже дали се погодени како марка или...?

Да да, добро е покажано телефончето. Добар дисплеј, блиц, камера, перфоманси топ ко за мал телефон.

Ок е телефончето, може да се земе за ефтини пари зошто е застарен модел. Јас би ти препорачал ако веке земаш нов телефон да побараш ако уште се наоѓа Desire S кој не би требало да е многу поскап од Wildfire S но е многу подобар и се апдертира на ICS 4.0. :)

Ајде некој што има ХТЦ Десире ХД колку му држи батеријата, пошто мене онака со средно користење за 1 ден ми се троши батеријата, тоа му е нормала или не? пошто сега го земав, фала.

Ајде некој што има ХТЦ Десире ХД колку му држи батеријата, пошто мене онака со средно користење за 1 ден ми се троши батеријата, тоа му е нормала или не? пошто сега го земав, фала.

Па ако имаш апликации многу, користиш интернет цело време итн...нормално е 1 ден да ти држи батерија.

До кај 3000 доплата на претплата од 500 ден. у ВИП што можам најарно телефонче да земам?..андроид нормално :)

Имам LG Optimus L7 P700, и батеријава ми се полни за од прилика 90 минути.. Е сега не знам дали да го тргнам од полнач веднаш штом се наполни, или па да го држам уште некое време.. Порано на мобилните ги оставав по цела вечер додека спијам да се полнат, но сега имам слушнато дека било штетно за батеријата ова она.. Ај ако знајт некој како е правилно нека кажит.

Имам LG Optimus L7 P700, и батеријава ми се полни за од прилика 90 минути.. Е сега не знам дали да го тргнам од полнач веднаш штом се наполни, или па да го држам уште некое време.. Порано на мобилните ги оставав по цела вечер додека спијам да се полнат, но сега имам слушнато дека било штетно за батеријата ова она.. Ај ако знајт некој како е правилно нека кажит.

Немој да го оставаш, може беља да направиш ... не е ова како порано телефоните по 10-12 саати што ги остававме кога беа нови батериите
На полнач новиве телефони треба да се остават додека се наполнат и толку.

Никако на полнач цела вечер да ти стои. Ќе го расипеш телефонот.

Некои апликации ама и игри трошат батерија и додека не правиш ништо дури :sleep: така да ако си сурфаш а и користиш 3Г поготово, нормално е да ти се цеди батеријата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom