Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Имам проблем со SE Xperia X10 (големата). Тачот си работи перфектно, но се случува понекогаш да не реагира или да си притиска само од себе. Но кога ќе го заклучам/отклучам пак си работи добро.

Пробав телефонот го рутирав и му ставив кастом ром, но повторно е така. Пробав преку Function Validation (апликација од ромот) и тачот работи на секој дел.

Има ли некое решение и дали мислите дека е софтверски или хардверски ?
Хардверски, а тачовите се соленки

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
-.- има разлика помеѓу вадење батерија како кај 99% од телефоните и отштрафување на телефонот за да ја извадиш батеријата :)
1. Со самото отштрафување на телефонот, ја губиш гаранцијата
2. Никогаш веќе нема да биде тоа што претходно бил телефонот, исто како да отидеш на доктро да те исечат за да ти извадат нешто од под кожа и да те сошијат :)
3. Ептен инат терате, ама нека ви е ;)

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.951
Поени од реакции
9.581
Шо пари е да ти откодираат телефон да прима и други картички ??

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
Шо ке кажете за HTC wildsfire S ? Планирам деновиве таков да си купам, па некој што имал искуство да ми каже дали се погодени како марка или...?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Шо ке кажете за HTC wildsfire S ? Планирам деновиве таков да си купам, па некој што имал искуство да ми каже дали се погодени како марка или...?
Да да, добро е покажано телефончето. Добар дисплеј, блиц, камера, перфоманси топ ко за мал телефон.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ок е телефончето, може да се земе за ефтини пари зошто е застарен модел. Јас би ти препорачал ако веке земаш нов телефон да побараш ако уште се наоѓа Desire S кој не би требало да е многу поскап од Wildfire S но е многу подобар и се апдертира на ICS 4.0. :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.175
Поени од реакции
8.255
Ајде некој што има ХТЦ Десире ХД колку му држи батеријата, пошто мене онака со средно користење за 1 ден ми се троши батеријата, тоа му е нормала или не? пошто сега го земав, фала.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ајде некој што има ХТЦ Десире ХД колку му држи батеријата, пошто мене онака со средно користење за 1 ден ми се троши батеријата, тоа му е нормала или не? пошто сега го земав, фала.
Па ако имаш апликации многу, користиш интернет цело време итн...нормално е 1 ден да ти држи батерија.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
До кај 3000 доплата на претплата од 500 ден. у ВИП што можам најарно телефонче да земам?..андроид нормално :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Имам LG Optimus L7 P700, и батеријава ми се полни за од прилика 90 минути.. Е сега не знам дали да го тргнам од полнач веднаш штом се наполни, или па да го држам уште некое време.. Порано на мобилните ги оставав по цела вечер додека спијам да се полнат, но сега имам слушнато дека било штетно за батеријата ова она.. Ај ако знајт некој како е правилно нека кажит.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Имам LG Optimus L7 P700, и батеријава ми се полни за од прилика 90 минути.. Е сега не знам дали да го тргнам од полнач веднаш штом се наполни, или па да го држам уште некое време.. Порано на мобилните ги оставав по цела вечер додека спијам да се полнат, но сега имам слушнато дека било штетно за батеријата ова она.. Ај ако знајт некој како е правилно нека кажит.
Немој да го оставаш, може беља да направиш ... не е ова како порано телефоните по 10-12 саати што ги остававме кога беа нови батериите
На полнач новиве телефони треба да се остават додека се наполнат и толку.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Никако на полнач цела вечер да ти стои. Ќе го расипеш телефонот.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Некои апликации ама и игри трошат батерија и додека не правиш ништо дури :sleep: така да ако си сурфаш а и користиш 3Г поготово, нормално е да ти се цеди батеријата.

Kajgana Shop

На врв Bottom