Потеклото на Албанците

• Креатор на темата Креатор на темата SLaCk
  • Време на започнување Време на започнување
Мене албанскиот малце ми мава накај француски...

Мене албанскиот малце ми мава накај француски...

Поише на романски личи. Но нема врска со таа група на јазици.
(и француски и романски се иста група, само различна подгрупа индоевропски јазици. Албанскиот и грчкиот се јазици - групи, а баскијскиот јазик-семејство, односно јазик кој не припаѓа на ниту едно семејство)

Само дајте ми генетика на Албанците,тоа ме интересира ... јазикот не е битен многу ....тоа ти е како Хардвер со различна верзија на софтвер ...
Јас знам дека Македонецот има ...
40 % Македонско
20 % Теутонско (Германски племиња)
10 % Словенско
Останато %

Најголем процент на Илири ти имаат Босанците со 55 % и Хрватите со 43 проценти ....

Јас ги знам како Тоски и Геги...разлики?

Само дајте ми генетика на Албанците,тоа ме интересира ... јазикот не е битен многу ....тоа ти е како Хардвер со различна верзија на софтвер ...
40 % Македонско
10 % Словенско
Останато %

Најголем процент на Илири ти имаат Босанците со 55 % и Хрватите со 43 проценти ....

pak li so ovie sranja?!
zosto posle go kritikuvate grujo ne ve razbiram. vi soli pamet a pak odite spored negovata zamisla i ja branite. :cautious:

40 % Македонско
10 % Словенско
Останато %

Јазикот не е битен????

Каде си ја направил анализава???

Поише на романски личи. Но нема врска со таа група на јазици.
(и француски и романски се иста група, само различна подгрупа индоевропски јазици. Албанскиот и грчкиот се јазици - групи, а баскијскиот јазик-семејство, односно јазик кој не припаѓа на ниту едно семејство)

албанскиот личи на романскиот???:facepalm:

албанскиот личи на романскиот???:facepalm:

Вака на слушање, од страна на некој што е лаик, реков дека повеќе личи на романскиот одколку на францускиот. Сепак, појаснив понатаму дека баш и немаат некоја врска, освен што се припадници на исто семејство.

Вака на слушање, од страна на некој што е лаик, реков дека повеќе личи на романскиот одколку на францускиот. Сепак, појаснив понатаму дека баш и немаат некоја врска, освен што се припадници на исто семејство.

Повеќе личи со латинскиот, а романскиот и албанскиот заедничко им е огормниот фонд на латински зборови.

Повеќе личи со латинскиот, а романскиот и албанскиот заедничко им е огормниот фонд на латински зборови.
Ене кај му е италија т.е некогашен рим.....
А романија се вика романија баш поради тој рим...

албанскиот има фонд на латински зборови?? хмм... искрено да ти кажам чудно ми е и би сакал да ме просветлеш ако не ти е проблем... значи говор на романски слушам скоро секој божји ден и за него да оти се слагам дека има дост фонд на латиснки зборови ама за албанскиот чудно ми е...

Јас ги знам како Тоски и Геги...разлики?

Тоските и Гегите се поделени со Јиречек линија, линија која Балканот го дели на римјанско и грчко влијание, Гегите биле под римјанско, а тоските под грчкото влијание.
Затоа пред исламот да навлезе кај албанците, Гегите биле во мнозинство католици, а Тоските ортодоксни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom