Потеклото на Албанците

• Креатор на темата Креатор на темата SLaCk
  • Време на започнување Време на започнување
:pos::pos:
Раса е нација хаххаха:tapp: алооо тогаш би една нација имало Траки и тоа на Балкан и Мала Азија .

dete be, nemoj vaka da se rezilish, pa forum e site te citaat. kazi ako ne znaes dobro da citas ili pa ne znaes angliski dovolno da ti ja citam mapata. imas thracian race, illyrian race, russian race, kabardian race.... i mnogu drugi, toa ne znaci deka site tie se rasi po nivno. ah internetot sto ni napravi, na luge kako tebe im ja kreva bezveze samodoverbata mislejki deka znaete nesto.

poopsirno
http://www.davidrumsey.com/luna/ser...Sort,Pub_Date,Pub_List_No,Series_No&q=albania

Ма немој , врска нема картава од некој од 1860 год. Скипетар раса , лудило.
Важно Енвер не им наредил да направат таква мапа, авторот не од Австрија, што друго те интересира?

Важно Енвер не им наредил да направат таква мапа, авторот не од Австрија, што друго те интересира?

Мапава си нема врска со реалноста , тоа не е лошо да си го признаеш , a skipetar race кога првпат се појавува под ова име ?

Мапава си нема врска со реалноста , тоа не е лошо да си го признаеш , a skipetar race кога првпат се појавува под ова име ?

Мене ме интересира тоа што пишува илири или албанци, не ме интересира различното толкување на расата или нацијата, или па граматичките грешки...
И ти мислам пишуваше овде дека од ерата на Енвер ние си се сметаме илири, а ова не е единствен случај каде сме те демантирале...

Мене ме интересира тоа што пишува илири или албанци, не ме интересира различното толкување на расата или нацијата, или па граматичките грешки...
И ти мислам пишуваше овде дека од ерата на Енвер ние си се сметаме илири, а ова не е единствен случај каде сме те демантирале...

Кога сум го напишал тоа ?

Јас те прашувам од кога се употребува скипетар ?

Кога сум го напишал тоа ?

Јас те прашувам од кога се употребува скипетар ?
Прилично сигурен сум дека ти постираше текст во кој се пишуваше во таа тема, дека Енвер не натерал да ставаме илирски имиња...

После ерата на Скендербег, не се знае точно...

Untitled.jpg
Не си Албанец ако не си се наежи...:pos:

Edit : авторот не продавал семки изгледа :http://en.wikipedia.org/wiki/James_Cowles_Prichard

Прилично сигурен сум дека ти постираше текст во кој се пишуваше во таа тема, дека Енвер не натерал да ставаме илирски имиња...

После ерата на Скендербег, не се знае точно...

Прегледај го приврзокот 78357
Не си Албанец ако не си се наежи...:pos:

Пак со истава карта ми даваш исечоци , одговори на прашањето. :icon_lol:

Илири се едно , Скипетари и Албанци се друго.

Различни епохи , различна структура , се' различно.
--- надополнето: 2 декември 2013 во 13:57 ---
Edit : авторот не продавал семки изгледа :http://en.wikipedia.org/wiki/James_Cowles_Prichard

Важно сенилна деменција дефинирал , друго мање битно :icon_lol:

Vazno e toa sto avtorot sakal da prikaze deka Illyrians, Scipetar, Albanians e isto. Sto e tesko tuka da razberes stvarno ne znam.

Пак со истава карта ми даваш исечоци , одговори на прашањето. :icon_lol:

Илири се едно , Скипетари и Албанци се друго.

Различни епохи , различна структура , се' различно.
--- надополнето: 2 декември 2013 во 13:57 ---

Важно сенилна деменција дефинирал , друго мање битно :icon_lol:

Битно е што албанците се гледани како потомци на илирите, од англичанец, трето лице, неутралец, кој не е семкар по професија, друго мање битно, особено не е важно твоето расистичко убедување...

На твоето прашање немам точен одговор, но ти кажав мое мислење...

Ај одговори ти што е твое мислење, од каде потекнуваат албанците?

Битно е што албанците се гледани како потомци на илирите, од англичанец, трето лице, неутралец, кој не е семкар по професија, друго мање битно, особено не е важно твоето расистичко убедување...

На твоето прашање немам точен одговор, но ти кажав мое мислење...

Ај одговори ти што е твое мислење, од каде потекнуваат албанците?

Расистичко убедување ?:eek:

Илирите во никој случај не можат да се наречат скипетари , бидејќи никогаш и не биле . Скипетарите се новосозадени со мешање на дел автохтон народ и со турски и черкески примеси , лојални на султанот , и главни бегови и аги кои ги тероризирале околните народи.

Јас ја застапувам тезата дека сте Илири , но само оние на југ , а не на север , а посебно не Косовари.

Никој народ не е чист , а илиризацијата на имињата во време на Енвер , не го измислив јас туку тоа го имаат изјавено самите припадници на албанската нација.

А Причард не може да нарече жители на одредена област која ги опфаќа денешна Хрватска, Босна , Црна Гора , Србија и Косово со Илири или Скипетари . Генеологија може да си пише кој сака но колку е таа веродостојна .

Како аргумент на тоа дека не може да се тврди на исклучиво илирско потекло е и низата анализи кои укажуваат дека Албанците (делот на автохтони) се Трачани а не Илири.Оттаму сета таа испомешана терминологија од Причард е бесмислена.

Расистичко убедување ?:eek:

Илирите во никој случај не можат да се наречат скипетари , бидејќи никогаш и не биле . Скипетарите се новосозадени со мешање на дел автохтон народ и со турски и черкески примеси , лојални на султанот , и главни бегови и аги кои ги тероризирале околните народи.

Јас ја застапувам тезата дека сте Илири , но само оние на југ , а не на север , а посебно не Косовари.

Никој народ не е чист , а илиризацијата на имињата во време на Енвер , не го измислив јас туку тоа го имаат изјавено самите припадници на албанската нација.

А Причард не може да нарече жители на одредена област која ги опфаќа денешна Хрватска, Босна , Црна Гора , Србија и Косово со Илири или Скипетари . Генеологија може да си пише кој сака но колку е таа веродостојна .

Како аргумент на тоа дека не може да се тврди на исклучиво илирско потекло е и низата анализи кои укажуваат дека Албанците (делот на автохтони) се Трачани а не Илири.Оттаму сета таа испомешана терминологија од Причард е бесмислена.

A zosto spored tebe tie vo jug ne se ispomesale a tie vo sever da?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom