Посна храна

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Види беее тарана :) никогаш немам јадено само тарана :toe: Дома ја прават со јуфки (кори) и сирење потпечени у рерна и со јогурт е мммх... Имам пробано и тарана со леб, ама не ми се свиѓа не би го јадела тоа.

Мој предлог ако не знаеш што е тарана и не си пробал, оди од продавница и купи си.Некаде околу 20 или 25 денари е едно пакетче.Јас така правам кога ке ја изедеме.И слатка е како домашна.:salut:

Ау баш ми се јаде тарана. Ммммммм многу вкусно плус и сиренце..милина

Тарана. Домашна, од баба ми. Ја јадам со многу сирење. Така ми е највкусна и ќе јадам за едно 15-тина минути:).

Тарана немам јадено едно 7 - 8 години.. А имам јадено кога бев кај бабами на поседок и на вкусот не се сеќавам

пости-денови на чистење од лошото

Иако во свежо постгрипозни денови, сепак решив да издржам и со овие пости. Задоволството кое ми го пружа ова чистење е незаменливо. Ги бркам отровите од душата и од телото и се чувствувам свечено и вредно.

Дали гладувам? Не. Кркам бајадерчиња од Краш, крем-банани, оние витканине пити со вишна од Жито-лукс, бурече со зелка или праз, симитки, секакви манџички и чорби, алва, пити, шпагети без јајца...или полесно е да речам дека може да се јаде речиси се`? Испосници, давајте предлози...

Ај некој ако може да стави неделно мени на посни јадења

Ајде луѓе сега идат пости... Истакнете се со рецепти, па да пробаме да испостиме. Јас имам пробано 2-3 пати, но никоаш не сум испостил до крај :toe:

Посли сармички, и тоа фамилијарен рецепт стар 150 години(не го кажувам па пукнете :))...Треба да ја натерам мојата, да учи како мајка ми ги прави....

Јадам посно само кога постам за велигден а иначе едвај преживувам кога јадам посно не ме држи тоа ич:toe:

Кога е строг пост е тогаш постам а и многу убоо се осечам некако полесно...:toe:

Инаку добри посни јадења са:
- варен ѓеврек
- тестенине посни
- бисквити посни со мармалад
- било кој џем или мармалад со леб
- риба...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom