Со велосипед и пеш. Работата ми беше на 5 - 6 минути од дома со велосипед, 15-тина ако одев пеш.Остај го вика бил во Холандија, само таму што и речиси градски превоз никој не користи. Сите се на велосипеди.
Ме интересира, во Холандија со што патуваше?
Иначе ако оние што доаѓаат во Скопје да студираат, се сељаци за тебе-тогаш ти за тие во Холандија си примитивец, освен ако не си работел зад некое ќоше таму. : ))
Еее волна уште има за збрирање Таруно.![]()
--- надополнето: Nov 28, 2011 12:20 PM ---
Сакаш да кажеш дека 4 члено семејство во Скопје се грее и троши струја помалку од 6000 денари за месец? Кажи ми жити се доколку ти успеваш со 6000 денари да ги задоволиш спомнатите потреби на 4 члено семејство месечно, како успеваш во тоа?Скопје, како и сите светски метрополи, треба да има ефтин, или субвенциониран превоз или на друг начин ефтин превоз. И пред поскапувањето, превозот не беше ефтин. Семејство со четири члена, треба да одвои за месечни претплатни карти повеќе од 6000, а тоа е многу, повеќе одколку што семејството троши за струја, вода и греење заедно. А тоа нема никаков смисол.
Мислам дека целиот систем на јавен превоз во Скопје треба да се реформира и да се најде решение на нова основа.