Поскапуваат автобуските билети на ЈСП

• Креатор на темата Креатор на темата edinchez
  • Време на започнување Време на започнување
А ако одиш 2 пати, за 40 :)) Те разбирам, само индивидуално е тоа :)
Кога студирав, најмалку ден-два во неделата одев претпладне и попладне заради големата пауза помеѓу предавањата и вежбите. Едно одење до таму ми беше со 2 автобуси... дневна разлика е 40 денари. Некогаш одевме и во читална ...условите дома не се секогаш добри за учење.

Вработените кои имаат потреба од 2 автобуси се исто во незавидна положба. Ставка пари за превоз не постои па ова е плус трошок.
Ставката за превоз инаку ја укинаа наводно ради тоа што не постоела во ЕУ...не е точно, постои.

ваљда бензинот расне расне и јавниот превоз .... ништо чудно тука .....

абе ако сакаат и 50 денари нека го направат само да укинат бесплатно возенје за пензионери, вторник и петок ми се кошмар... каснам на факс по пола саат а и автобусиве почнаа на големо да каснат.... ако веке зголемуваат цена нека подобрат услови.

Приватниот сеуште е 25 денари, така !?
да ама подобро да им остане толку цената одколку да ја накачат, зашто ако ја стават 30 денари тогаш за десет возења ке биде 300 денари, а во ЈСП 10 возења се 250 денари а со оглед со какви автобуси располагаат подобро да не ја мењаат

да ама подобро да им остане толку цената одколку да ја накачат, зашто ако ја стават 30 денари тогаш за десет возења ке биде 300 денари, а во ЈСП 10 возења се 250 денари а со оглед со какви автобуси располагаат подобро да не ја мењаат

И ГеЈСП располага со никакви автобуси сеуште, вчера се смрзнав во раскантан од кој дуваше прозорска клима од секаде.

Муабетот ми беше дека за приватните сеуште бензинот не е поскапен, чудна работа мајку му стара.

Се чека само да стапи на сила одредбата, и приватниот се покаува на 30 ден.

Не би ме чудело и да го качат превозот, не се глупи. Кога може ГеЈСП со сеуште пола раскантани автобуси да вози за 35, зошто да не можат тие за 30.

Ајде се да поскапи.
devil.gif
Наскоро и кожата да ни ја одерат, по можност. :@ :@ :@

Ако мислиш на стапување на сила на одлуката за поскапување на картата на ЈСП, таа стапена е во сила колку што знам уште пред неколку дена.

За да функционира ЈСП, веројатно сте свесни дека не е потребно само гориво за автобусите со кои се возат луѓето во Скопје. Или пак можеби мислеше дека дека нафтата и метанот се единствени трошоци на ЈСП?
А рекламите залепени или поставени внатре во авотбусите да не се бесплатни?
Како може на приватните автобуси да им се исплати да возат за 25 денари, да се секогаш чисти и добро одржувани автобусите, а на државниве да не им се исплати?

Со еден круг до два тие го заработуваат дневното гориво, со другите 2-3-4 месечната плата на шоферот. Остануваат уште 29/30 дена каде парите во висина од платата на шоферот одат по нечии џебови односно сметки.
Цената на горивото сигурно не е причина за поскапувањето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom