“Портокалово сивило“ и понатаму над Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Bratot, покрај извештајот на ОБСЕ, постои и тенденциозна, пропагандна димензија против Македонија во медиумите.

New York Times и BBC е најјаките примери засега. Еве цитат од еден пегав од Советот на Европа, кој вели дека ако нема повторно гласање, изборите не се легитимни:

Denis McShane, a former Europe minister in Tony Blair’s government in Britain who was in Skopje, Macedonia’s capital, on Sunday as a monitor for the Council of Europe, said the vote would have no legitimacy unless new elections were called.

http://www.nytimes.com/2008/06/02/w...13070400&en=65b64e017eb87215&ei=5070&emc=eta1

.
Misirka, a ti odgovarase koga NY times pisuvase pozitivno za MK, a sega koga ne, ima zagovor, a?? Nit se vodite, nit se terate.

Ajde malku realno da se gleda na nesatta.

Se pukase? Da! Se ranija kup lica? Da! zagina eden? Da!
Se nabrkaa nabljuduvaci? Da!

A strancite ne gi interesira dali edni etnikumi ili site gi pravele glupostite, tuku celosno deka pokraj arnotiite imalo i gnasotii na izborite i toa go komentiraat.

Sto? ne e vistina deka eden od uslovite za EU i AJTO e zrela demokratija so demokratski i fer izbori?
Kade e fer i demokratija so pukanje? Bilo da e toa samo vo albanski ili kakvigode sela.

Ajde malku realno te molam.

I ovie ne mrazat, neli:

а американската амбасадорка е шокантно тоа што во некои случаи полицијата стоела додека се случуваа нерегуларности, а насилниците се гордееле со своите постапки. Побара од Владата професионална, а не партиска полиција.„Луѓето се гордееа со измамите и тоа е една од работите која што не шокираше најмногу како набљудувачи. Луѓето не се криеја, не им беше грижа, си мислеа ништо нема да ни се случи“, изјави Џилијан Миловановиќ, амбасадор на САД во Македонија.
„Се надевам и мислам дека ќе сфатат дека не треба толку да бидат горди да си мислат дека ќе се извлечат неказнети“, додаде Миловановиќ.
Македонија по вчерашните има полоши изгледи за евроинтеграциите, а нејзината демократија е покревка од она што треба да биде.
ervan-fuere.jpg
Ерван Фуере
„Сите напори да се преземат. Не само да се гонат причинителите, туку произведувачите на насилство да бидат изведени пред суд и да се соочат со казна“, изјави Ерван Фуере, евроамбасадор во Македонија.
Педагошки во лошата оценка што ја турна Македонија на испитот по демократија е новата шанса што и ја дава меѓународната зедница.
Повторените избори мора да бидат беспрекорни.

Pred faktite i bogovite molcat, a fakt e deka imase bajagi neregularnosti. 98% kaj albancite, ama na teritorija na MK, kaj nasite albanci. Jebiga.

Crna damka.

Брисел е многу разочаран, многу загрижен за вчерашните избори, бара прегласување на оние гласачки места кои ја цементираа оценката за демократската зрелост на земјата.
„За жал да, може да замислите дека сме разочарани. Тешкотиите претпоставувам ќе бидат проценката на набљудувачката мисија во одредени делови од земјата. Тоа е причината зошто ние би сакале да му предложиме на Премиерот да се повторат изборите во одредени области“, изјави Кристина Галах, портпарол на Хавиер Солана.
Ветување за прегласување е дадено во директниот телефонски разговор Рен-Груевски.
„Тој ја изрази својата загриженост за ситуацијата за време на телефонскиот разговор со премиерот Груевски. Премиерот Груевски се заложил за повторување на изборите на оние гласачки места каде што имало насилство и неред“, рече Кристина Наѓ, портпарол на Оли Рен.
Дали Македонија го напиша извештајот есенва? Од Комисијата после вчерашните избори, после насилствата и инцидентите.
kristina-nagj.jpg
Кристина Наѓ
„Комисијата беше многу јасна во текот на изминатите неколку недели дека организацијата на слободни и фер избори е решавачки елемент на политичкиот критериум и како таков ќе биде предмет на оценка на Комисијата, претстојнава есен кога го издаваме следниот извештај за напредок на земјата“, рече Кристина Наѓ.
Какво е објаснувањето на Кристина Галах, зошто инцидентите се случија помеѓу албанските партии на територии каде мнозинството е албанско население? Дали Владата ги контролира овие територии?
„Одговорите мораме да ги бараме од раководствата на овие заедници кои реагираа вака насилно во текот на денот, кога ние баравме хармонија, мир и слободно изразување на волјата на сите граѓани“, рече Галах.
По прегласувањето, Македонија ќе ја прати конечно пораката до светот: Дали Европската иднина е нејзината единствена опција?

ABC brat gleas zaso ne ste na vlast komentiras protiv sekoj i setso vesnici,stranski diplomati,televizii.....i duri i vrapcinjata vi se krivi e zatoa ke sedite u opozicija dolgi godini zaso kazav sto pati NEMATE KONKRETNA PROGRAMA sem da jadete burek protiv grujo e taka ne se vodi politika umre toa vreme koa samo se prepucavavte i so toa dobivavte poeni, nisto ne vetuvavte na ovie izbori ama bas niso Telekom??? 300 milioni da ti vrati ti be da ne si aren??? Abe tie nekea pausal da ti vratat od 35 denari se ke ti davale 1000 evra nazad YEAHHH!!!! Dzabe vi e se sedite si mirni i pocnete da pravite nekakva strategija kako da ne vi se raspadne toa politickata partija...zaso kaj da e sea i koalicionite partneri ke ve otkacat pa ke ostnaete so 19 u parlament zaso nikoj ne saka koalicija koja ke kazam pak NE OSVOI POBEDA NITU VO EDNA OPSTINA.
Tuka mozes da ispravas krivi drini sivila temnici i sve sto sakas no realnosta e druga poubavo zivees od pred 6-7 godini i ides nagore poleka no sigurno..Bevte na vlast vidovme blokadi na Tutunari,Stecajci,Mlekari,Lozari,Elektrostopanstvo,Zemjodelci.........
Dojde grujo malku od malku im dade volja da se vrati zemjodelstvoto,stocarstvoto....poleka no sigurno se vrakat tie podobnosti i kakva takva ziveacka od tie raboti ke bide , samo poleka i sigurno.Vie kako opozicija normalno tie raboti gi zanemaruvate i kuakte za izborite koja kako pukal ne pukas grujo toa go znaeme site ..vie da bevte na vlast koa demek nemase da se puka.Toa sto imame seuste pleminja na indijanci sto ziveat vo urbana sredina (spored mene treba da im napravime rezervat) ne e nikoj kriv takvi se kako sto se .Vo makedonskiot del nemase nikakvi neubavi raboti i taka treba da bide site go znaaat toa nemora ako izgubivte da go krivite ....:Poskapuvanjara na hrana i naftata ne e kriv grujo svetski trend e toa rada da bese na vlast kako ge soprese seto toa so magicno stapce li ......Zatoa brat sea e grujo i ako odi kako sto bese do sega sve povise i povise ke si ima rejting covekot zatoa bidete normalna opozicija i ne davajte kriva slika za sve sto vie ne uspeavte da napravite...

Чекај,чекај,па ние изгледа не сме се разбрале добро за некои работи,или поточно ти не си ме разбрал добро.Затоа морам да ти разјаснам барем накратко:

Не секој,што ја критикува власта на ДПМНЕ во одредени сегменти од нејзиното владеење е припадник на другата опција,или СДСМ со сателитите.Значи јас ја разбирам демократијата малку поинаку од тебе а и од многумина овде на форумов.Воопшто не се чувствувам опозиција во Македонија,туку само реално ги согледувам некои работи кој големо мнозинство “заслепени“ не сакаат да го видат,и се трудам да им укажам на тоа.Сигурно е дека Гвујо не пукаше ниту помислил да пука на предвремени избори,будно следени од оние кој апелираа дека нема потреба ни да ги има.Впрочем што добивме ние како граѓани на оваа земја со предвремените избори а што изгубивме,си се запрашал ли?Добивме ли поголеми шанси за членство во ЕУ или НАТО,не призна ли уште некоја земја под уставно име,ни го укинаа ли моронскиот визен режим,ни порасна ли стандардот,се вработивме ли на солидно работно место со пристојна плата,ни го укинаа ли условот за промена на името.Воопшто имавме ли некаква корист од предвремените избори?
Сите овие прашања препиши ги сега од форумов и тркни до базата да ти дадат одговор на дел од нив па потоа може да си продолжиме и да си разговараме вака непристрасно на истово место во секое време зошто во спротивно секоја дискусија само се претвора во монолог и не е толку интересна.:toe:

Сабзиро, АВС не е партиски обоен, сдсм да дојдеа на власт сега сдсм ќеги плукаше, АВС е едностано како што викаат србите: роџени контраш

Сабзиро, АВС не е партиски обоен, сдсм да дојдеа на власт сега сдсм ќеги плукаше, АВС е едностано како што викаат србите: роџени контраш

Па добро бе,оти еднаш за секогаш не можете да сфатите дека демократијата не е само две политички опции “на тацна“.Се додека имате такво мислење,Македонија нема да претне од ова сивило во кое потпадна по црвенилото во кое што беше под “комуњарскиот социјализам“.17 години Македонија “прета“ во тињата каде е се подлабоко запретана,благодарение на сопствениот избор кој погрешно ве упатува дека да се има трета опција е штетно.
Па зошто барем еднаш не се преслушате сами и барем себеси да си признаете онака в`ум,не мора јавно,дека она што го кажуваат 2-3ца лидери на политички партии не се совпаѓа со вашите интереси и дека не мора да ќутите баш секогаш кога тие лидери ве тераат да скокнете од високиот рид во маглата за која ви велат дека е “волна или памук“ за собирање.Би завршил со коментарот со едно прашање кое верувам дека многумина од вас ќе најдат за сходно да го одговорат:
-Каде во некој мој пост,на овој форум сум “плукал“ во нешто што на крај испаднало навистина позитивно за сите граѓани на Македонија.
Би ве замолил одговорот да го прецизирате и аргументирате се разбира доколку сте во можност.:toe:

Па добро бе,оти еднаш за секогаш не можете да сфатите дека демократијата не е само две политички опции “на тацна“.Се додека имате такво мислење,Македонија нема да претне од ова сивило во кое потпадна по црвенилото во кое што беше под “комуњарскиот социјализам“.17 години Македонија “прета“ во тињата каде е се подлабоко запретана,благодарение на сопствениот избор кој погрешно ве упатува дека да се има трета опција е штетно.
Па зошто барем еднаш не се преслушате сами и барем себеси да си признаете онака в`ум,не мора јавно,дека она што го кажуваат 2-3ца лидери на политички партии не се совпаѓа со вашите интереси и дека не мора да ќутите баш секогаш кога тие лидери ве тераат да скокнете од високиот рид во маглата за која ви велат дека е “волна или памук“ за собирање.Би завршил со коментарот со едно прашање кое верувам дека многумина од вас ќе најдат за сходно да го одговорат:
-Каде во некој мој пост,на овој форум сум “плукал“ во нешто што на крај испаднало навистина позитивно за сите граѓани на Македонија.
Би ве замолил одговорот да го прецизирате и аргументирате се разбира доколку сте во можност.:toe:

Da ne si za Cile i nekoja druga treta opcija?

ABC очигледно не ме разбра, јас те бранем, и се обидувам да му објаснам на другиот член за поинаку да ги интерпретира твоите ставови, ти па плукаш врз мене, ако ако, мајмун еден.
Баба ми (прилепчанката) би искоментирала: ти го крстиш, тој ти прди

Da ne si za Cile i nekoja druga treta opcija?

Би било добро да ја има,иако лично не сум за Циле.Инаку Васил излезе најдоблесен политичар во Македонија кога се откажа од политичката позиција кога не му успеа замислената програма за која многумина сметаа дека е неостварлива,позната под поимот “Милјардата на Циле“.
Другите политичари никако да си признаат кога ќе згрешат и кога ќе бидат разоткриени нивните “задни намери“.:toe:

ABC очигледно не ме разбра, јас те бранем, и се обидувам да му објаснам на другиот член за поинаку да ги интерпретира твоите ставови, ти па плукаш врз мене, ако ако, мајмун еден.
Баба ми (прилепчанката) би искоментирала: ти го крстиш, тој ти прди

Постот не се однесуваше стриктно за тебе,извини ако се почуствува помалку навреден.:smir:

Човекот е сакам кажам , не знам речам

Човекот е сакам кажам , не знам речам

Човекот знае што да каже.
Секогаш пука дирекно во центар.
Не паламуди беспредметно.

Само кој како ќе го разбере.

До 13 часот во ДИК нема стигнато ниту една жалба за изборите..Рокот завршува во 19часот..Дали,ако не стигнат ниту една жалба, во местата каде имаше пукање нема да се спроведи дополнителното гласање?
al.gif

Човекот знае што да каже.
Секогаш пука дирекно во центар.
Не паламуди беспредметно.

Само кој како ќе го разбере.
Ако збориш за голем шупак од СДС на кого центарот му е толку голем па ни ќорав не може да го промаши , тогаш во право си :helou:

До 13 часот во ДИК нема стигнато ниту една жалба за изборите..Рокот завршува во 19часот..Дали,ако не стигнат ниту една жалба, во местата каде имаше пукање нема да се спроведи дополнителното гласање?
al.gif

И мислиш дека тоа би било супер за Македонија?

И мислиш дека тоа би било супер за Македонија?
KikoMC напиша:
al.gif

Ех, АВС...Нели гледаш дека тоа што го напишав е ПРАШАЊЕ (болдираното е интерпукциски знак, прашалник, и се става после прашална реченица)..Никаде не пишав дека тоа е убаво, дека е супер..Прашав само дали ќе има прегласување ако нема жалби..Едноставно само прашав, ама изгледа тебе почнаа и прашањата поинаку да ти изгледаат... ама те сваќам, уживај
ay.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom