“Портокалово сивило“ и понатаму над Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
hahahha..kako mislis SDS da se povlece od politikata

sakas diktatura ?

jac прво да ти кажам одкако ве зачитав тебе и другарите твои сериозно сум заинтересиран....
Бога ми и јас.

Ако продужат овие од сдсм со своите манипулирања и криминал, и ако уше малку ги почитам глупостите на нивните медиумски трабанти, има да молам за диктатура, само за комуњарите да ни се скинат од врат

сдсм и другарчињата просто прават да се зажелиш за неа.
А, така резонираат и грото од граѓаните.

Ајде де реално, зашто не добивме покана за НАТО, чим работат според демократски вредности и критериуми?

Што фајде од исполнување на било какви наложени услови кога џабе ни е се, треба малце да ги смириме “аспирациите“ и прилагодиме кон реалноста.

Се’ да исполниме, пак нема да биде доволно.

Покана за НАТО не добивме само затоа што се викаме Македонци,чие име треба да исчезне до 2012 година од списокот на земји кој сеуште егзистираат.:toe:
Значи реалноста е таа и народот треба да ја знае и очекува,но некој треба и отворено да му ја каже,без мрчење по митинзи или интервјуа со некакви референдуми при што само се зголемува агонијата.
Значи и ништо да не исполниме,само доколку го смениме името ќе имаме некаков напредок кон интеграциите,во спротивно интеграциите можат да се пролонгираат во недоглед.Токму затоа треба да се припреми Македонската јавност за да не троши енергија залудно кон нешто што е недостижно барем во следниве 10тина години,после кои и нема да ни треба НАТО или ЕУ само доколку си посветиме доволно внимание самите себе во нашата држава.Држава која ги има истите предуслови од Швајцарија,ако не и подобри со оглед на малиот број на жители за кој не е потребна толку гломазна администрација која очигледно не е способна да спроведе ни едни избори како што треба иако е неколкупати поголема од било која администрација во светот гледано процентуално.:toe:

Бога ми и јас.

Ако продужат овие од сдсм со своите манипулирања и криминал, и ако уше малку ги почитам глупостите на нивните медиумски трабанти, има да молам за диктатура, само за комуњарите да ни се скинат од врат

сдсм и другарчињата просто прават да се зажелиш за неа.
А, така резонираат и грото од граѓаните.

Пази.. сега кога е ВМРО на власт абе се’ они поистоветуваат со “диктатура“ , а која пуста диктатура кога НАРОДОТ одлучи, ПОЛА МИЛИОН Македонци избраа ДИКТАТУРА!!?

Секоја чест бе умоболни тинкачи.

Пази.. сега кога е ВМРО на власт абе се’ они поистоветуваат со “диктатура“ , а која пуста диктатура кога НАРОДОТ одлучи, ПОЛА МИЛИОН Македонци избраа ДИКТАТУРА!!?

Се кладам дека во наредниот четиригодишен период (ако не и повеќе), најупотребуван збор на Игор Шемата, и Макрадули ќе биде едноставно....диктатура....
bt.gif

30 milioni Germanci 1933 ja izglasaa najgolemata diktatura

inaku jas sum protiv unistuvanjeto i demoniziranjeto na opozicijata posto e gorko iskustvoto od 94-98 koga SDSM vladeese bukvalno bez opozicija

Покана за НАТО не добивме само затоа што се викаме Македонци,чие име треба да исчезне до 2012 година од списокот на земји кој сеуште егзистираат.:toe:
Значи реалноста е таа и народот треба да ја знае и очекува,но некој треба и отворено да му ја каже,без мрчење по митинзи или интервјуа со некакви референдуми при што само се зголемува агонијата.
Значи и ништо да не исполниме,само доколку го смениме името ќе имаме некаков напредок кон интеграциите,во спротивно интеграциите можат да се пролонгираат во недоглед.Токму затоа треба да се припреми Македонската јавност за да не троши енергија залудно кон нешто што е недостижно барем во следниве 10тина години,после кои и нема да ни треба НАТО или ЕУ само доколку си посветиме доволно внимание самите себе во нашата држава.Држава која ги има истите предуслови од Швајцарија,ако не и подобри со оглед на малиот број на жители за кој не е потребна толку гломазна администрација која очигледно не е способна да спроведе ни едни избори како што треба иако е неколкупати поголема од било која администрација во светот гледано процентуално.:toe:

Сосема си во право, мислам дека луѓево сами треба да разберат. Доволно е јасно секому.

А треба да разбереш дека неможеш да им пркосиш на педофилите, нема ништо да добиеме доколку покажеме отпор на тој начин, да им речеме да си ебат матер не ни требаат. Мора да играме паметно, да закрепнеме економски, да бидеме постојано декларативно на нивна страна, а всушност да си ги гледаме напите интереси.

Референдумот е изговор пред странскиот фактор, јасен е според мене резултатот од еден таков референдум. И Грците се свесни за тоа.

Проблемот е што ете Грциве имаат долго искуство со дипломатија и како што ги применуваа истите мерки на Кипар истото го прават и во нашиот случај. Се обидуваат да не држат настрана, затоа и играат на време.
Нашата Ахилова петица во случајов ни се Албанците, се покажаа како добивна карта за остварување на педофилските интереси во регионов.

Е ајде де...
Народот сосема самоволно реши да ја даде довербата како никогаш до сега.
Соочени сме со власт каква Македонија немала, власт која де факто нешто прави...Народот го препозна тоа и реши да го верификува истото на изборите.

Ама ексју остатоците го поистоветуваат тоа со диктатура. Јбг, комуњарски баг у мозокот.

Не знаат дека постои нешто наречено слободна воља.
А, таа нашиот народ ја покажа сега и го направи својот избор.

Истото ова се случуваше и кога секој позитивен потег го етикетираа како популизам.
Очајни обиди да деградираат.
Ама џабе им се.
Луѓето понекогаш знаат да разграничат манипулација, празно паламудење и оговарање, од реални придобивки.
Баш како што направија на изборите.

inaku jas sum protiv unistuvanjeto i demoniziranjeto na opozicijata posto e gorko iskustvoto od 94-98 koga SDSM vladeese bukvalno bez opozicija

Абе немој да правиш такви компарации, ти нормален ли си?
Со Хитлер ли го споредуваш Груевски?

Каква пуста диктатура бе човек, сте земале да вртите едно те исто ко расипани плочи.
Дај симни се во реалноста и погледни дали некој те зема за сериозно.

едит:
firewall напиша:
ne go sporeduvam Gruevski so Hitler ..kade go vide toa?

samo ti replicirav na postot zatoa deka ne e mozno pola milion luge da izberat diktatura .koga mozelo 30 milioni da izberat

inaku dosega site Makedonski vladi sto imale jaka opozicija rabotele podobro otkolku tie sto imale golemo mnozinstvo (ova mi e poentata)

Споредуваш Нацистичка Германија со ВМРО и Македонија, исто ти е.

Малце напреднале луѓето отколку пред 100 години. Ја знаат разликата.

Dobar vic, za pred spienje, ke mi legni...:pos2::pos2:Kakov Hitler kakvi bakraci be firewall..Narodot si go izbra toa na demokratski nacin..taka da..toj odbira sto saka...

Каква пуста диктатура бе човек, сте земале да вртите едно те исто ко расипани плочи.

samo ti replicirav na postot zatoa deka ne e mozno pola milion luge da izberat diktatura .koga mozelo 30 milioni da izberat

inaku dosega site Makedonski vladi sto imale jaka opozicija rabotele podobro otkolku tie sto imale golemo mnozinstvo (ova mi e poentata)

Drugarche, a ova shto e?

Па ваквиот резултат од изборите, меѓудругото, е и повик на народот да се реформира опозицијата.
Јасно им се праќа порака дека се непожелни во сегашнава форма, и дека луѓето се уморни од нивната неспособност.
И се додека не се променат коренито на подобро, тоа и ќе остане така.

А, нормално дека е потребна јака опозиција која ќе биде ревизор на работата на власта. Тоа е посакувана состојба во секое демократско општество.
Но, сдсм не е таква опозиција и народот не ја почитува, како што веќе си кажа на изборите.
Затоа, искрено се надевам дека сдсм ќе ја прочита пораката и ќе поработи сериозно на своја метаморфоза во сериозна партија.

samo mu replicirav na postot zatoa deka ne e mozno pola milion luge da izberat diktatura .koga mozelo 30 milioni da izberat

Gruevski e momentalno najmokniot politicar i najsposobniot politicar vo Makedonija so najgolem rejting vo Evropa ... ima milion primeri niz istorijata deka e toa noz so dve ostrici ...duri i za ovakva mala drzava kako sto sme nie ...zato jas velam sekogas treba da ima jaka opozicija

Фајрвол ако гледаме за тогаш да 30 милиони го избраке хитлер, но ако ги тргнеме антисемитичките и освојувачките апетити на хитлер на страна, знаеш што се има случено во германија? Ко прво излегување од една огромна рецесија, ко второ забрзано подобрување на економијата, и ко трето ради изборот на тие 30 милиони германци сега германија е една од државите во светот со најразвиена патна, железничка и останата инфраструктура.
Ама како што кажаа не е во ред да се споредува бидејќи сме свесни дека на толку мала држава со толку малку луѓе и со тотално различен менталитет неможе да се прави споредба со една германија, белорусија, итн.и д сакаш во макеоднија неможеш да направиш диктатура можеш само криминал. Доказ за тоа тие 1994 кога СДСМ доби далеку поголемо мнозинство и немаше никаква диктатура само криминал.

Па можеби го споредува со Чарли Чаплин барем по “одот“,а Чарли најдобро го одглуми Хитлер уште додека овој беше жив.:smir:

Малку хумор не е на одмет,сепак да резонираме сериозно дека е добро кога толку народ,сплотен како никогаш,му ја даде довербата на Гвујо ама таа доверба треба и да се оправда со вистински чекори а не со подмолни и непотистички како на крадец.
Треба да се изнајдат луѓе компетентни и навистина спремни да им парираат на Грците кој и не се баш толку “звучно“ едуцирани но сепак не “толчат“ во дипломатијата на сите страни.Македонија има такви луѓе на кој не треба да им бараме само “звучни“ дипломи по некакви познати универзитети,туку да ги тестираме дали се во можност да се пробијат на меѓународен план,да се пикнат во сите пори на педофилските клубови по Брисел,Стразбур... и секаде каде што е потребно.Не значи дека ако Миле купил диплома во Солун ќе биде добар министер за транспорт и врски,или ако “тумрукот“ Ташкович го подметнале во некое фирмулче за цефководи ќе ни го донесе АМБО.:toe:
Македонија треба да изнајде професионалци кој без влакна на јазикот ќе можат да и го плеснат во лице на Дора или Караманлис,без да им дозволат овие и да писнат,на Македонија не и требаат деца за меѓународна политика кој прв пат во својот живот гледаат зграда од 100 ката и импресионирани од неа забораваат дека дошле на преговори за укинување визен режим.:toe:
Значи тоа е исполнување на довербата,кога Гвујо ќе состави дрим-тим со можности какви што досега не пројавија неговите владини експерти.Впрочем тоа и му беше работа.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom