Попуст за Опел автомобили...

• Креатор на темата Креатор на темата Patrick Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
Попуст непопуст таа ти е цената. А таков вид на маркетинг праат сите, почнувајќи од нај банален пример со теранова па тако даље. Некому пошо бил доктор некому пошо го знаел зетот од комшиката на теткаму вујна од трет братучед. :)))
Па баш затоа, попуст непопуст, цената е таа, а се друго е фори и фазони :)

Имаше некоја емисија на ТВ прееска за тоа какви коли возат пратениците и еден од нив кажа дека Опел давал 15% попуст на доктори.

Дали има некој што може да го потврди ова? Бидејќи ако е точно можам да го искористам...

Воа испаѓа на сите им даваат попуст без врска на професијата. Важно да работат нешто :nesum:

Па и да знаеш дека на сите даваат попуст. Шиткаџиски фори се тоа, муштеријата мора да биде среќен за да му влезе. "Еј, ми дадоа попуст" - како не бе, се е вкалкулирано тоа : )

Не тие што купуваат Опел, туку тие што безрезервно голтаат финти од трговците од типот на "ајмо попуст" или "цена со попуст за тебе" мислејќи дека нешто посебно заштедиле, а всушност цената е таа, попустот е - само маркетинг :)

Па баш затоа, попуст непопуст, цената е таа, а се друго е фори и фазони :)

Мистичена те разбирам зошто си скептичен, ама и ние еве пред година дена земавме опел астра, татко ми е стомтолог и со попуст ни ја дадоа.
Само за да ти е јасно дека не станува збор само за чисто маркетинчки трик, татко ми појма немаше дека има каков и да било попуст за кој и да било, и беше гледаше, и нешто договори што како со што опрема да ја земе во рамките на буџетот кој можевме да си го дозволиме, и кога отиде дефинитивно да ја порачува, на шалтер го прашале, случајно да не е свештено лице, да не работи во таму некоја банка или пак да не е доктор, и татко ми рекол дека е доктор и тогаш му рекле дека за доктори има попуст и дека треба да ја донесе само лиценцата што мора да ја имаат сите доктори за да смеат да работат, и тогаш татко ми поради попустот зема повисоко ниво на опременост и пак поефтино не фати отколку така да ја нарачавме, нормално тие од Опел немораа да го прашаат и да лапнат повеќе пари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom