Попладневна дремка?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Попладневната дремка ја обожавам, знам дека многу често ми е пречка за вечерта да спијам добро, ама толку е слатка што морам да ја извршам, ако сум па нешто посебно уморна, или нерасположена ми доага таман.
Обично си дремнувам околу 1 час и за време на тој период слушам се , ама баш се е сега ако заспијам ептен здравје

Па ретко се дешава иако ми треба таква дремка. Вечер спијам по 6 саати и после сум кома следната вечер. Би сакал дремка али немам услови за тоа.

Сеа кога сум сабајле на училиште, скоро секое попладне си легнувам по 2-3 саати, а инаку немам навика..

Е ова ептен ме мачи последнава недела... Додека бевме на распуст се навикнав да спијам по 12 саати, а сега кога почнавме пак на училиште биоритамот ми е нарушен па спијам само по 3-4 саати навечер. Па заради ова секој ден спијам од 13 до 19 часот, освен ако немам некоја обврска.

аууууу од дамна не сум прилегнал на ручек дури и не се сеќавам,али иначе едно време обавезно си го корисев попладневниот термин за дремење.

Уште од мала, и да сакам не можам да заспијам попладне, иако сметам дека кога си станат ептен рано наутро попладне ти е неопходен одмор....
АМА...работите во последно време се сменија:)
Посебно оваа недела=)
А дојдам од школо, земам книгата во рака да учам за некој тест...легнам во креветот...и уште првата страна не прочитана...веќе сум кома!

Никогаш не спијам попладне пошо безвезе ке ми летне времето.. колку и да сум уморен НЕМА ШАНСИ

Ако сум станала рано од сабајле, тогаш тоа воопшто не е изгубено драгоцено време туку најдобро време за одмор. Дури некогаш ако сум станала многу мноогу рано неможам а да не легнам попладнето да преспијам. Ако не сум заморна и не сум станала рано тогаш немам потреба да спијам попладне.

Кога бев помал ич неќев да спијам преку ден во последно време одлично ми е си легнувам околу 15 00 до 18 00 си се наспивам:pipi:

How about пополноќна дремка?:icon_eek:
Не дремнувам преку ден никогаш! И да сакам не можам па дури и да сум преморена!
Ми се случува да спијам на рати, да дремнувам навечер! Ко идиот некој! Цел ден акам и не си легнувам во пристојно време како сите нормални луѓе, туку ќе легнам во 1 по полноќ и ќе станам во 3! Ќе се шлаам до 5 па пак ќе легнам...
Така фукнционирав едно време, се испореметив!

Како и да е, не спијам преку ден никогаш! Лежам, читам, се м'кнам низ куќи ама кревет не фаќам!
Ајт:salut:

Да кога сум од сабајле на школо кога ќе ме фати негде накај 3 морам да легнам инаку ќе сум аут.

После школо и потоа тренинг, често легнувам по саат,саат ипол да се одморам. Едноставно мора.

После школо нема шанси да не легнам.Морам барем 2 саата да ги отспијам.

Од понеделник-петок секој ден бидејќи секогаш сум 1 смена на школо така да мора.

How about пополноќна дремка?:icon_eek:
Не дремнувам преку ден никогаш! И да сакам не можам па дури и да сум преморена!
Ми се случува да спијам на рати, да дремнувам навечер! Ко идиот некој! Цел ден акам и не си легнувам во пристојно време како сите нормални луѓе, туку ќе легнам во 1 по полноќ и ќе станам во 3! Ќе се шлаам до 5 па пак ќе легнам...
Така фукнционирав едно време, се испореметив!

Како и да е, не спијам преку ден никогаш! Лежам, читам, се м'кнам низ куќи ама кревет не фаќам!
Ајт:salut:
Брееј..не сум сам.. 4-5-6 саати и дремнување...и од пола саат..и пак наредни 5-6 па пак дремка.. легни во 22 саат демек за да се наспијам..до сабјале..и стани во 2 :) па виси до 4 па пак спиење.. Биоритам-такихардичен :)
И да... потврдувам:) Попладневна дремка еден од основните индикатори..дека почнуваме да старееме :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom