Попладневна дремка?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Губење драгоцено време, секако. Ноќта е за спиење, денот е за користење на било кој начин. Колку и да ми е досадно и да немам што да правам, никогаш не би си рекла: "Ај ќе си легнам да ми прелета денот".
Ако ми е досадно, подобро ќе дремам на Кајгана, отколку да спијам. :)
Многу сакам да излегувам навечер, ама ако не се вратам на време и не сум наспана утредента, ќе издржам некако, ама никако нема да заспијам дење. Порано спиев и до 16 h, а сега 11 ми е граница, иако за многу луѓе е тоа касно и ме викаат спанка. :)

обожавам попладневна дремка и речиси секој ден си дремнувам :)

чубавини ќе си дојдам од факултет и ќе си одморам и зимно време сакам уфф топличко под 100 кебиња и летно време кога е најтопло, а посебно кога врне аааа ... всушност голема спанка сум :pipi:

Јас не сум си одговорила.:)

Не практикувам,ниту пак сум некој обожавател на попладневни дремки.
Но,сепак,бидејќи во поголемиот дел од времето страдам од несоница и не можам да спијам,а сум голема спанка и неможам да функционирам како што треба ако не сум наспана,се случува кога не сум спиена доволно да легнам да одморам после ручекот.Или евентуално ако нешто навистина ме исцрпи и умори.(како на пример факултетот.:pos:)
А има и случаеви кога сум нервозна,тажна или сум плачела,па легнувам малку за да ја преспијам нервозата и обично навистина поминува.(ама не секогаш)

Порано обавезно спиев по 1 сат пошто рано станвав на сабајле.Ама сега многу ретко.Ленувам само ако вечерта сум спиела помалку од 5-6 саати.Ко ќе е убо времето ич не ме фаќа дремка,одам и шеткам.А ко ќе треба да учам е тогаш и те како ми се приспива:pos2::pos2:

обожавам попладневна дремка.Ми се случило и да ја спојам со онаа нормалната, ноќната.Вечито ненаспана би можела секој ден да спијам.Еве и денес најдов време спиев саатипол.
Само што некогаш претерувам и кога ќе се разбудам ме боли глава.

Uf, uf, uf, uf, uuuuffffffffffff ... Toa mi e vise nego slaba strana. Ednostavno OBOZAVAM da si no zeam sonot u sekoj moment. Osobeno koga sme prva smena na skolo, se vrakam doma i od 14:30 koga ke si legnam, se budam u periodot megu 20:30 i 21:30 casot. I potoa ''dezuram'' doma po cela vecer. I super mi e pravo da vi kazam ... !!!* ;)

Џабе, и да легнам, спијам по саат време, после ми се лоши, ко шлакната сум и имам чувство дека вилицата ми се распаѓа:)поубаво ми е порано да си легнам, отколку да дремам попладне, ме онеспособува за било што.

Пааа речиси секогаш спијам попладне, ама тоа е случај само кога идам у школо, зашо тогаш сум секогаш уморен.., а и имам навика да учам навечер, тогаш најмногу памтам..:)

Порано морав да преспијам обавезно па макар и во 12 да сум станата ама сега веќе не. Избегнувам колку што можам повеќе затоа што после тоа се осеќам многу гадно откако ќе се разбудам.

Се рачуна дремка од 5-6 саати?

Идиот сум,незнам да легнам да дремнам,кога легнувам тоа го правам за да спијам.

Аххх омилена ми е.
Јас тоа си го викам „мигнување“ или „заспав по грешка“:funny:
Си мигнувам во случај да сум била некаде пред тоа, и 15 минути да трае ќе ми биде доста. Просторијата не мора да е празна, не ми пречи галама. Прво кажувам „Не бе не спијам“ и за 2 секунди сум кома. :chair:

Редовно.... иако изгубам добар дел од денот, едноставно неможам да оддолеам и мора да легнам саат-два. Инаку се случувало да легнам и да станам после 5-6 саати.

Не е дремка. Спење, со пижами, со тишина, со сите тертипи. Два до три саата. Имав еден период во животот кога немав време за пладнување, ама научив да си го создадам.

Дремка од 20 мин да може понекогаш, али да спијам денски?? не! После тоа сум била бљак, гадно чувство, ненаспана, депресивна......

Обично кога сум прва смена во школо морам кога ќе стигнам дома да преспијам една партија,не ми е губење време зошто ако бидам уморна нема да го трошам времето онака како што треба да го поминам.Обожавам кога ќе се одморам и одспијам малку чисто да бидам свежа преку целиот ден зошто не сум наспана ако станам од сабајле рано.А кога сум втора смена тогаш е друго...Во време на распусти немам време кога да спијам а и секогаш сум наспана никој не ме замара од сабајле да станам и слично така да целиот ден е пред мене и сум одморна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom