Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дали си свесна за импликациите на оваа твоја изјава?
Со возгордеаност кажуваш дека не веруваш на Неговата објава која е дадена во Писмото.
Или веруваш само во она кое не ја нарушува твојата комоција во животот...ах...пустиот Исус за кого страдал, можел да си седне на тронот Јудејски или да си ја брка лукративната рабинска работичка а тој заврши прикован на крст, влечкајќи го крстот кон Голгота.
А ако на Бога не му веруваш во она што го заповедал преку своите избраници (пророците) тогаш си некаков атеист...
Пеена вода? Возрасни луѓе тураат вода во некаков бокал и потоа и пеат на водата!? И со тоа таа добива некакви необични својства, кои не се опишани во Писмото, дадено од Бога?
Тоа се некакви православни ритуали, нас католиците ни е доволно скромното исповедање на верата во духот на нашата теологија...![]()
Атеизмот се вовлекол во твоето срце одамна, само стравот, суеверието, традицијата и чуството на припадност кон некоја поголема целина те спречува да се декларираш како атеист (coming outНе те разбрав, ај превод?
Не дозволувај да бидеш вовлечена во теолошка дебата...Не те разбрав, ај превод?
Атеизмот се вовлекол во твоето срце одамна, само стравот, суеверието, традицијата и чуството на припадност кон некоја поголема целина те спречува да се декларираш како атеист (coming out), и сама кажа дека не веруваш на пророците кои го носеле Неговиот збор на народот, да им служи како патоказ на патот кон спасението.
МЕ ПРОСВЕТЛИ! Повторно гледам, благодарам
Јас не верувам од едното на другото око, а не па на некој што пишувал пред 2562455 години. Не очекувам од Бог спасение, јас имам резервирано место во пеколот оти таму ќе биде журката![]()
Џедај нема да може да се пишам?И ете се појави графата за вероисповед, но некако, нема за допишување ако не си по верувањето...
Што правиме сега?Ќе шкртаме или ќе пишуваме глупости?
Што има во графата?И ете се појави графата за вероисповед, но некако, нема за допишување ако не си по верувањето...
Што правиме сега?Ќе шкртаме или ќе пишуваме глупости?
Што има во графата?
Крстот е симбол на светото тројство?![]()
Башка некој може и не сака да се изјасни.Да стоело само “вероисповед“ ќе беше проблем за нетеистите.
Вака е коректно.