Попис, права итн итн...

• Креатор на темата Креатор на темата Acohipmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
11ти октомври 2011 година, денот кога тргнавме по трнливиот и мачен пат да станеме малцинство во сопствената држава.

сите што не се попишани....100 евра казна в општина. (y)

сите што не се попишани....100 евра казна в општина. (y)

А тие што се два пати попишани? Замисли, им кажуваш дека си попишан во Скопје кај што седиш и ти викаат „Ако дечко, такви се процедурите“. Може јас у Скопје сум една личност, а дома друга а? Седи бе...

А тие што се два пати попишани? Замисли, им кажуваш дека си попишан во Скопје кај што седиш и ти викаат „Ако дечко, такви се процедурите“. Може јас у Скопје сум една личност, а дома друга а? Седи бе...
Ако, поубаво е по 2 пати да ги попишуваат Македонците отколку по неколку пати во Тетово Албанците. Тоа ни иде во прилог.
--- надополнето: Oct 11, 2011 11:44 AM ---
САД диктира, а Македонија успешно игра.
:tapp:
Sad but true.

Пописот ќе заврши. Ова е само игра на Али и другарчињата, правење алиби за пописните резултати. Ама секое чудо за три дена.

Да, но што можеме ние обичните граѓани да направиме во врска со тоа?

Па моќта е токму во обичниот граѓанин. Тој дава власт, тој одзема власт. Кога Македончето би пружело отпор кон сите овие работи, и цврсто застане против овие "идеи" сигурен сум дека ништо нема да биде исто. Гледаш примери по Блискиот Исток и Азија дека народите собирија диктатори од власт, кои ја имаа апсолутната моќ барем 30 години. Египет, Либија, Сирија е блиску....

епа ти и така си два пати попишан, едниот попис дај му го на некој што ич не е попишан за да не плаќа казна :pos:
се зезам бе какво плаќање, какви глупости...само не верувам баш во веста т.е. дека пописот е стопиран

Па моќта е токму во обичниот граѓанин. Тој дава власт, тој одзема власт. Кога Македончето би пружело отпор кон сите овие работи, и цврсто застане против овие "идеи" сигурен сум дека ништо нема да биде исто. Гледаш примери по Блискиот Исток и Азија дека народите собирија диктатори од власт, кои ја имаа апсолутната моќ барем 30 години. Египет, Либија, Сирија е блиску....
Виде колку беа за протестот? Што мислиш, колку ќе излезат сега? Премногу политички полтрони, тоа е проблемот..

Да им е... ја се на нив, како имаше услови 10 дена а сега наеднаш снема услови ? парите си ги собраа попишувачите и вие и ајде сега ќе стопираме здравје по 20-30 или месец дена ќе правиме нов. Ех Македонијо Македонијо кај ионака пописот беше скап сега 2x ќе го правиме.
Кои пари бе? 11 дена сам си плаќав превоз... 2 реони поминав а денар НЕМА

Какви пари барате бе луѓе.Европа дава пари ДА но владата е паметна и си поставува административци и јавни личности да вршат попис и денар не им дава :)

Луѓе, сфатете дека пописот не најбитната работа во државата и за секое соопшение од ДПК да отварате посебна тема.

Значи ги споив двете теми во едно, и за сите стопирања, стартувања на пописот пишувајте тука.

Само темата на ја трупајте со постови од типот дека албанците не ебат, затоа што има милион такви.

И на крајот, не ни се албанците криви, проблемот е што немаме капацитет и способност да го спорведеме пописот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom