- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.774
- Поени од реакции
- 85.800
30.000 Албанци до сега се попишале.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
од Нова МакедонијаОд каде инфо за тоа колку се потпишале?
Јас слушнав дека ако Албанци биле над 35% ќе барале данок за немуслимани.
Мислев на данок во крв едно дете и една невеста од секоја каурска куќа.А сега нема ли данок? Секако сите плаќаме за Албанците да дремат по дома
Нема везе. Џизијата - данокот кој ќе треба немуслиманите да го плаќаат се плаќа во стока или со пари.Мислев на данок во крв едно дете и една невеста од секоја каурска куќа.
Живо ме интересира кои податоци од пописот ти се тебе потребни и од какво значење би ти биле истите?Пу пу...не се мажам јас...туку ме чудат луѓево кои сакаат свадби да прават а од друга страна нејќат еден попишувач да го удостојат со 15 мин.
@Ilumious нема ништо на овој свет што не е фингирано, а за во оваа наша држава не треба ни моабет да правиме.
Но, да го оставиме пописот да се направи, оти освен процент на албанско население, многу други податоци ни се потребни за населението по други градови, села итд.
Во суштина ДПМНЕ и СДСМ се една структура т.е одлучувачките јадра во двата табори, настрана мнозинството на членови и симпатизери, а тие како шо глеаме прдат во иста тиква 30г, има 101 причина зошто Мицковски а и цело ДПМНЕ ги боли главчето баш за време на пописот, тоа е ирелевантно моментално, а како аргумент ќе има кој да го експлоатира во јавноста, затоа шо тие се генерални застапници за патриотизмот во Македонија, барем по нивни видувања...
Поентата е иста како консултативниот Референдум за името, контрааргументот беше дека ако беа мнозинство оние кои ќе гласаа против, тогаш ќе се прифател резулатот, а прво прашање е зошто тогаш беше консултативен а не задолжителен Референдумот?
Значи ова е ефтино политиканство каде од една страна се влечат конците на куклениот театар кога се во игра прашање кои се од геополитичко значење за нив, а фактички борба за опстанок на Македонската држава. Значи и да имаше мнозинство на гласови против, ќе имаше некој блед аргумент дека била мала разликата и не било битно, а ако бојкотирале масовно тогаш ништо, веќе станува апла провидно.
Пописот не исто шо и Референдум, нема цензус и сите мора да се дел од играта, албанците тивко го бојкотираа оној кој пропадна 2011 ако не се лажам затоа шо не беа 100% сигурни во исходот, плус бројките на исселени беа прилично високи итн, така да сега пред се среде пандемија со газ преку глава органзиран попис треба само граѓаните да се информираат за фалинките на истиот, а потоа сами нека одлучат, меѓутоа битно е да знаат дека не се сами и дека сите оние кои ќе бојкотирааат ќе бидат артикулирани како струкура на отпор, дека ќе имаат правна поддршка ако власта прибегне кон нивна репресија, групна или индивидуална.
![]()