Попис 2021

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам на народов како не му смета попис во време на пандемија. Навистина не ми е јасно тоа. На власта се знае зошто и се брза. Им ветиле нешто на нивните коалициони партнери и мора да исполнат затоа што им се тресе тлото под нозе. Ама овој Заев ја претера буквално во секој поглед. И верувам дека се повеќе народ ќе си заминува од државава како поминуваат годините. Никој нормален нема да остане, освен оние кои немаат друг избор и оние кои се партиски вработени и на државен товар.

Јас го предвидувам спротивното, дека во следните години ќе гледаме враќање на народ назад во државата. Иако поради причини комплетно неповрзани со кој е на власт.

Јас го предвидувам спротивното, дека во следните години ќе гледаме враќање на народ назад во државата. Иако поради причини комплетно неповрзани со кој е на власт.

Зошто сметаш дека ќе се враќа народот овде?

Зошто сметаш дека ќе се враќа народот овде?
Ако треба да избираат меѓу македонски или бугарски пасош ќе се откажат од бугарскиот. Или пак на ако се попишат сите со бугарски пасош како македнски, ќе им биде одземен. Ваљда на тоа мислеше

Ако треба да избираат меѓу македонски или бугарски пасош ќе се откажат од бугарскиот. Или пак на ако се попишат сите со бугарски пасош како македнски, ќе им биде одземен. Ваљда на тоа мислеше

Дури и да е така , мал дел ќе бидат приморани да се вратат. Ама не верувам, посебно на тие што се со работни дозволи односно визи не им менува ништо ова (па дури и да имаат бугарски пасош). Никој не би се вратил во држава која функционира на ваков начин.

Карантин од 1 од 21 април за се живо, па ој после да ве видам да кажете не сте биле дома.:sneaky:

Да се буниш против попис, демек ти се загрозува здравјето, а од друга страна се возиш до работа и од работа до дома, во градски автобуси каде луѓето се начичкани еден до друг, да седиш во преполн задимен ресторан да јадеш и пиеш...е стварно не го разбирам овој наш народ, само за "бурек јадење" го бива.
Ако се плашиш од попишувачите, седи дома, не виси цел ден во кафичи и молови:mad:
Болниците во Гевгелија и во Кавадарци се преполнети, во тие градови се размислува за карантини. До таму е дојдена работата. Јас сум за попис, апсолутно, но откако ќе се имунизира населението, а тоа е наредна година ова време. Другиот проблем е бавното темпо на имунизација, ама веќе има теми за тоа.

За иселеници на кој линк треба да се потпишеме?

1615080564129.png

Само ваков метод ако ви дојдат дома!

А изборите не беа....

Избори и попис се две различни работи, на избори т.е гласање (пошто исти qr е работата конечно гледаме со боливудскотo сценарио) сам избираш дали ќе одиш и ќе се изложиш дополнително на ризична високо фреквентна средина, попис немаш право на избор, и не само тоа туку се врши принуда да бидеш изложен на контакт со лица кои се искучително ризична група земено во предвид тоа шо го прават, и се тоа заради политички пазар. Понатаму е безпредметно да се дискутира, рациото е веќе исцрпено.

Последно уредено:
Избори и попис се две различни работи, на избори т.е гласање (пошто исти qr е работата конечно гледаме со боливудскотo сценарио) сам избираш дали ќе одиш и ќе се изложиш дополнително на ризична високо фреквентна средина, попис немаш право на избор, и не само тоа туку се врши принуда да бидеш изложен на контакт со лица кои се искучително ризична група земено во предвид тоа шо го прават, и се тоа заради политички пазар. Понатаму е безпредметно да се дискутира, рациото е веќе исцрпено.
Имаш право на избор и на попис. Отвараш или не отвараш врата. И во случајот и со изборите и пописот поголема штета е да учествуваш одколку да не. Јас не гласав и не отварам врата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom