Попис 2021

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Вкупно население во Република Северна Македонија според јазикот кој вообичаено се зборува во домаќинството

Македонски 62.36%

Горе-доле мислам дека ова е уделот на македонци

Само шо малку покомплицирано е од тоа, дури и да не бојкотираа, сепак учествуваме на попис на кој што на крајот познавајќи како фунцкионираат работиве во државава, свесни бевме дека истиот ке се наштелува на начин на кој шо се договориле или му било наредено.
Da ama sepak da bideme na jasno, na čisto, so bojkot ništo ne se postignuva... Demek ako nekoj ne se popišal ej wow ispadnal mnogu pameten ja prevaril drža'ata. Neznam dali i kolku se šteluvani procentite, bidejki i malcinstvava nešto nemaat nekakvi skokovi... Ne zboram za Albancite, tuku me čudi kako se padnati vo brojki/procenti onie drugite pomalite malcinstva Srbi, Romi, Turci, Bošnjaci, Vlasi... Ke ispadne deka tie i nepostojat, svedeni se na statistička greška, a populacijata e samo Makedonska/Albanska !
Автоматски споено мислење:

Само шо малку покомплицирано е од тоа, дури и да не бојкотираа, сепак учествуваме на попис на кој што на крајот познавајќи како фунцкионираат работиве во државава, свесни бевме дека истиот ке се наштелува на начин на кој шо се договориле или му било наредено.
Da ama sepak da bideme na jasno, na čisto, so bojkot ništo ne se postignuva... Demek ako nekoj ne se popišal ej wow ispadnal mnogu pameten ja prevaril drža'ata. Neznam dali i kolku se šteluvani procentite, bidejki i malcinstvava nešto nemaat nekakvi skokovi... Ne zboram za Albancite, tuku me čudi kako se padnati vo brojki/procenti onie drugite pomalite malcinstva Srbi, Romi, Turci, Bošnjaci, Vlasi... Ke ispadne deka tie i nepostojat, svedeni se na statistička greška, a populacijata e samo Makedonska/Albanska !

Последно уредено:
Али Ахмети на фб објавил графици чуда, се фали дека од 20,6 на 22,6 дошле албанците во Скопје. Секој 2 коментар на шиповите е како ги предал , како се 40% во МК а отвори му профил живее у Немачка у Австрија и омилената Швајц што народ ќе беше у пм.

Вкупно население во Република Северна Македонија според јазикот кој вообичаено се зборува во домаќинството

Македонски 62.36%

Горе-доле мислам дека ова е уделот на македонци
Da i jas taka mislam. Na prviot popis vo nezavisna R. Makedonija od početokot na 90te godini Makedoncite se 66%, na popisot od 2002 god. se 64%, pa ako ja sledime ovaa tendencija na pad na Makedoncite vo vkupniot udel na naselenieto vo državava za procent-dva na sekoja decenija-dve mislam deka realno sega toj procent e (62%).

Али Ахмети на фб објавил графици чуда, се фали дека од 20,6 на 22,6 дошле албанците во Скопје. Секој 2 коментар на шиповите е како ги предал , како се 40% во МК а отвори му профил живее у Немачка у Австрија и омилената Швајц што народ ќе беше у пм.
Si čul za teleportacija, teleportiranje... Agim sega e u Zurich Švicarska ama ako saka za edna sekunda ke se teleportira tuka u Kondovo i obratno pak nazad... :)

Голем дел од нив се пишат Албанци, особено Турците, Ромите, Бошњаците..
Neznam za ovie, no znam deka nekogaš mnogubrojnata Makedonska- Muslimanska zaednica (potočno na Torbešite mislam) skoro i vo celost isčeznaa i site postanaa ili etnički Turci, a najmnogu etnički Albanci !

Последно уредено:
Сите вие шо бојкотиравте сега сте националност АдминисРативно Останати. Честитки.

Како успеа она кускуле Апасиев да ве насамари алал да му е.

Затоа никогаш нема да имаме држава.

Што мислите дали ќе се мења химната следно ?
Иако шошониве се 24,5 пак ние сме помалку имаат големи апетити брачата.

Сите вие шо бојкотиравте сега сте националност АдминисРативно Останати. Честитки.

Bojkotašite mislea deka so nivniot bojkot i mangupenje ke ja zeznat drža'ata i deka celiot popisen proces ke bide butnat, sopren, srušen... ama ne ispadna baš taka... No, kako i da e semokniot Apasiev ke go turne ovoj falc popis na ustaven, vi teknue, ič da ne se sekirame i da ne sumnjame vo magičnite sposobnosti na maliot wonderkid Dimče !

Што мислите дали ќе се мења химната следно ?
Иако шошониве се 24,5 пак ние сме помалку имаат големи апетити брачата.
A kolku sa B'lgarite v Makedonia :D

44,000 бачиња не се попишале у скопјево. Испаѓаме многу помалце него што не има. Кај се сега да се чуваат у гради на темава.

Во Скопје има 309.107 Македонци, а 120.293 се попишале како Албанци. 44.175-мина не се попишале.

Маестрално одиграна партија на новиот државотворен народ со посредство на меѓународната заедница и домашните ни политички чинители, заедно со нивните верни следбеници.

Демографски инженеринг спроведен ко по учебник.

Пукаш IQ.
Ако не бојкотираа тие 7%, мислиш др ќе беа резултатите? Ваљда не си толку глуп, па да мислиш дека не се дог бројкиве на релација СДС-ДУИ?
Вака барем има дамка.

Да да, верувајте дека ако немаше бојкот и тие што бојкотираа се изјаснеа како Македонци бројките ќе беа различни и Албанци ќе беа процентуално помалку.

Во која држава живеете бе :LOL:

Druze, 21na godina vekje nemame drzava...

Na popisov ja popishaa pola Svajcarija i nas bez nasha prethodna soglasnost ne piknaa vo popisot od nivni vnatresni bazi. Dali ova ti lichi na sloboden subject sto zivee vo negova drzava?
Daj ne se pravete na Tosho, popisot bese bojkotiran od istata pricina zaradi koja go bojkotiravme i referendumot za promena na imeto.
Rabotata e sto na gazdite od kale nie i nashata "drzava" sme im bitni kako semafor vo gta..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom