Попис 2021

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Хипотетички, ако сите кои не отвораа врати и на кои не им дошле попишувачи се Македонци, тогаш 65,64% сме во „државава“. Во 2002 бевме 64,17%.

Прегледај го приврзокот 327025
толку е, процентите кои ни "недостигаа" да не станеме лека полека малцинство во своја држава. Ама тоа е, многу луѓе бојкотираа, а зашто, самите не знаеја.
Каменот и главата.

Од како ги заеба сите македонци баш ме интересира што ќе прави Димче, дали ќе искочи на протест или ќе се прави nisam odavde :)

Пописот ни откри дека автохтоните се иселуваат повеќе од Македонците. Треба да се подобрат нивните услови, неможе 54% од населението да држи толку работни места во администрација. Време е да бидат заменети со автохтони, така ќе се предомислат и можеби и ќе се вратат. :icon_lol:

Треба сега некој Апасиев да го избикса јако да му ебе пиперот , тежок сељак испадна против својата држава.
Ти се попиша?

Пописот ни откри дека автохтоните се иселуваат повеќе од Македонците. Треба да се подобрат нивните услови, неможе 54% од населението да држи толку работни места во администрација. Време е да бидат заменети со автохтони, така ќе се предомислат и можеби и ќе се вратат. :icon_lol:

Ти се попиша?
Да , иако немам валидно државјанство ми дозволи само со матичен број да се попишам , истот што и Бујар глаучот го кажа и е така.

Инаку, по општини најголеми бојкотирачи биле Шуто Оризари - дури 17,43% од податоците им се преземени од базите, затоа и бројката на Роми е намалена во споредба со 2002. И ова значи дека сепак тие 7% не се само Македонци. Сега ме мрзи, ама можам да пресметам поточно, според податоците по општини колку сме (по)точно.

Најмалку бојкотирале во Кривогаштани - само 2,15% од податоците се преземени од базите.

Во Скопје 44 175 непопишани, или 8,39% од населението.
Автоматски споено мислење:

Зошто не отваравте врати?
отвОравме. поточно, јас отвОрив.

Инаку, по општини најголеми бојкотирачи биле Шуто Оризари - дури 17,43% од податоците им се преземени од базите, затоа и бројката на Роми е намалена во споредба со 2002. И ова значи дека сепак тие 7% не се само Македонци. Сега ме мрзи, ама можам да пресметам поточно, според податоците по општини колку сме (по)точно.

Најмалку бојкотирале во Кривогаштани - само 2,15% од податоците се преземени од базите.

Во Скопје 44 175 непопишани, или 8,39% од населението.
Автоматски споено мислење:

отвОравме. поточно, јас отвОрив.
Епа по тебе нашиве кај се ? Тие 4-5 % Македонци кои фалат да сме до 62/63? Умрени , иселени без да сакаат да се попишат и сл ?

Ти се попиша?
Veke se vrakaat kako onoj sho si dosol od Germanija oti tuka davale 300 evra minimalna plata :D

толку е, процентите кои ни "недостигаа" да не станеме лека полека малцинство во своја држава. Ама тоа е, многу луѓе бојкотираа, а зашто, самите не знаеја.
Каменот и главата.
Epa taka e koga mnogumina se mangupiraa od tipot abe jas sum patrijota, ne učestvuvam na falc popis, neka me kaznat ič ne mi e gajle, ne otvaram vrata, bojkotiram... Kaj Albancite nikoj ne bojkotiraše, site se popišaa i tuka što se i onie iselenicite im, a kaj nas mangupariite od tipot ne otvaram vrata, mrš popišuvači, bojkotiram, ne sum doma... Epa taka e koga se odi po pametot na klovnovi kako razno-raznite Bačevci, Palčovci i slični tuturutki !

Епа по тебе нашиве кај се ? Тие 4-5 % Македонци кои фалат да сме до 62/63? Умрени , иселени без да сакаат да се попишат и сл ?
Па поголем дел од тие 7% се Македонци.

Epa taka e koga mnogumina se mangupiraa od tipot abe jas sum patrijota, ne učestvuvam na falc popis, neka me kaznat ič ne mi e gajle, ne otvaram vrata, bojkotiram... Kaj Albancite nikoj ne bojkotiraše, site se popišaa i tuka što se i onie iselenicite im, a kaj nas mangupariite od tipot ne otvaram vrata, mrš popišuvači, bojkotiram, ne sum doma... Epa taka e koga se odi po pametot na klovnovi kako razno-raznite Bačevci, Palčovci i slični tuturutki !
Само шо малку покомплицирано е од тоа, дури и да не бојкотираа, сепак учествуваме на попис на кој што на крајот познавајќи како фунцкионираат работиве во државава, свесни бевме дека истиот ке се наштелува на начин на кој шо се договориле или му било наредено.

Нареден попис никогаш на врата. Само со административни извори.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom