Помош за избор на лаптоп

• Креатор на темата Креатор на темата Jане
  • Време на започнување Време на започнување
Оној што има најголема гаранција од тие со i3 процесор.

http://set.com.mk/Laptops/Notebooks...G-F0Y79EA-Intel-N2810-DualCore-1MB-Cache39611
Мислења за овој? Како за просечен корисник, без посебни барања :D Може и дополнителни предлози :)
Го имам истиов но со i3 и hd4000, лаптопов со Убунту е бонбона. Ако е за просечен корисник, интернет и слично, измислен e за тоа :)

preporacajte nekoj lap top za dizajn do kaj 25-30 iljadi...znaci da fura illustrator photoshop,igri isto taka

preporacajte nekoj lap top za dizajn do kaj 25-30 iljadi...znaci da fura illustrator photoshop,igri isto taka
Јас го зедов овај пред 2 месеци и сум презадоволен, тогаш го зедов 24500, сега гледам го намалиле, 23 000 е. Инаку и јас работам дизајн (Фотошоп, Илустратор) и ако е некое мерило, играм ПЕС 2013 и NFS Hot Pursuit 2010 на најјаки сетинзи на 1920х1080 резолиција на надворешен монитор. Намерно не одев на некој поскап модел, за да заштедам пари за добар монитор и си зедов АОС со IPS панел за 8000 и плус тастатура така да се на се, цела опрема ме кошташе околу 550 евра и сега сум рајат за работа, лаптопот си работи тивко без кочење (сега нормално зависи и од тоа колку го оптеретуваш), батеријата му држи 3 сати. Али ако ти е за работа, секако ќе ти биди на полнач поголем дел од времето. А да, и самиот лаптоп има мат екран, така да е подобар за поосветлени простории отколку овие со рефлектирачки екрани шо се. Мислам дека за тие пари нема да најдеш подобра конфигурација. Е сега ако имаш поголем буџет, земи нешто појако ама горе-долу ќе ти ја врши истата работа како овај. Со среќа при шопингот ;)

Јас го зедов овај пред 2 месеци и сум презадоволен, тогаш го зедов 24500, сега гледам го намалиле, 23 000 е. Инаку и јас работам дизајн (Фотошоп, Илустратор) и ако е некое мерило, играм ПЕС 2013 и NFS Hot Pursuit 2010 на најјаки сетинзи на 1920х1080 резолиција на надворешен монитор. Намерно не одев на некој поскап модел, за да заштедам пари за добар монитор и си зедов АОС со IPS панел за 8000 и плус тастатура така да се на се, цела опрема ме кошташе околу 550 евра и сега сум рајат за работа, лаптопот си работи тивко без кочење (сега нормално зависи и од тоа колку го оптеретуваш), батеријата му држи 3 сати. Али ако ти е за работа, секако ќе ти биди на полнач поголем дел од времето. А да, и самиот лаптоп има мат екран, така да е подобар за поосветлени простории отколку овие со рефлектирачки екрани шо се. Мислам дека за тие пари нема да најдеш подобра конфигурација. Е сега ако имаш поголем буџет, земи нешто појако ама горе-долу ќе ти ја врши истата работа како овај. Со среќа при шопингот ;)

stom ne zagreva mn od ovaa serija ke bide :)

Помош за избор на солиден лаптоп, до 35000, со поголема гаранција, мин. 8 гб рам, и пожелно е и7 процесор?
ќе се користи за: фотошоп, мултитаскинг, гејминг и сл

Последно уредено:
Помош за избор на солиден лаптоп, до 35000, со поголема гаранција, мин. 8 гб рам, и пожелно е и7 процесор?
Првен да кажеше за што ке го користиш па после да даваме предлози

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Совет за 15' лаптоп со i7-4700 буџет околу 40000 денари. Се решив за i7 4700 бидејќи сега имам 2-3 години стар i5 2500k и не ми се купува нешто што е послабо од тоа што го имам.

По првите впечатоци "фаворити" ми се HP ProBook 450 и Lenovo Z510. Probook-от пред се ми се допаѓа заради тоа што може да се стави лесно SSD на местото на DVD режачот па сакам да си го искористам SSD-то од сегашнава машина. И двата лаптопи се со 1 година гаранција. Графичката е изгледа малку подобра на Lenovo-то според notebookcheck, иако на игрите кои ќе ги играм јас е подобра таа од HP-то. Лаптопот ќе ми треба за секојдневна употреба, статистички обработки со SPSS и за игри најмногу CS:GO, DotA 2 и Football Manager.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom