Epics™
Академски граѓанин
Баш и јас го разгледував овој.
Иначе да те прашам, кога би се двоумел помеѓу Asus и Toshiba, кој би го избрал ?
Бидејќи братучед ми има Toshiba и ми вика дека е задоволен од него.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Баш и јас го разгледував овој.
Здраво дечки.
Планирам да купам нов лаптоп од АМЦ, и бидејќи не се разбирам толку многу би ве замолил да ми помогнете.
Го користам ASUS K52JU и прилично сум задоволен од него, но сакам нешто поново.
Имам ограничен буџет од 30 000 денари, па би ве замолил доколку не ви е проблем да ми помогнете при изборот, но лаптопот мора да биде од АМЦ.
Ви благодарам однапред.
Според тебе кој е подобар ?i-3 (1.8 GHz), 4 гига рам, 500 гига хард диск, графичка NvidiaGT-630M 2GB DDR3
i-5 (2.5GHz up to 3.1GHz), 4 гига рам, 500 гига хард диск, интегрирана графичка
И двата се по 29990, вториот има доста подобар процесор, но кај првиот пак имаш екстерна графичка, тоа е разликата.
Ако мислиш на овој Toshiba тогаш би го зел Asus поважен ми е процесорот отколку графичката бидејќи не играам игри.Баш и јас го разгледував овој.
Иначе да те прашам, кога би се двоумел помеѓу Asus и Toshiba, кој би го избрал ?
Бидејќи братучед ми има Toshiba и ми вика дека е задоволен од него.
Првиот е 14`i-3 (1.8 GHz), 4 гига рам, 500 гига хард диск, графичка NvidiaGT-630M 2GB DDR3
i-5 (2.5GHz up to 3.1GHz), 4 гига рам, 500 гига хард диск, интегрирана графичка
И двата се по 29990, вториот има доста подобар процесор, но кај првиот пак имаш екстерна графичка, тоа е разликата. Мој совет, моделот со i-5.
Ако мислиш на овој Toshiba тогаш би го зел Asus поважен ми е процесорот отколку графичката бидејќи не играам игри.
--- надополнето: 10 ноември 2012 во 15:13 ---
Првиот е 14`![]()
Прво Тошибата е бел не знам колку би сакал да има бел лаптоп. Јас останувам на Асусот со i5 за тие пари нема подобар лаптоп а тука некаде е и AcerТочно, не го приметив тоа. Инаку, се согласувам со твоето мислење, ако игрите не му се којзнае каков приоритет, подобро би бил да го земе моделот со и5. Е сега ако сака лаптопот да има екстерна графичка и ако ги споредуваме двата и-3 модела (асусот вс тошибата), првиот има процесор со подобра (ivy bridge) технологија и графичка од 2 гига ддр3 наспроти вториот кој има sandy bridge процесор и графичка од 1 гига ддр3.
Не дека тошибата не е добар, меѓутоа ако го земе асусот со и3, за истите пари би добил компјутер со малку подобри перформанси.
46.600 ден ако го зимаш на 48 рати. Мора да е од т-хоум?http://prntscr.com/jfdc0 мислење за лаптопов,ке го биде за гејминг?
Значи тебе ти треба FullHD за да имаш поголема работна површинаАј малку помош
Ми треба лаптоп претежно за инженерски софтвер за Autocad,Matlab и др. Па се мислам дали да земам лаптоп со поголем екран и подобра графичка или појак процесор (ми треба и за графика,и за софтвер за пресметки).
До 30.000 max
--- надополнето: 12 ноември 2012 во 19:39 ---
UpdateПо можност сугестии за лаптоп со 16.7 инчи и некоа добра графичка
![]()