Помош за избор на лаптоп

• Креатор на темата Креатор на темата Jане
  • Време на започнување Време на започнување
Планирам да купам лаптоп до кај 25 000 дали знае некој некоја подобра конфигурација нека ја постира овде или ПМ..

Овој ти е добар, ама малце е над буџетот, има и лиценциран ОС.
http://www.kupilaptop.com/index.php...2:gateway-nv59c26u&catid=41:gateway&Itemid=63

Тука имаш добар Асус
http://www.set.com.mk/setClient/user/image/discount/SET-flaer.pdf

А најдоброто нешто до 34-5 шо постоит на пазаров? :)

Не е лош ама зошто не прашаш некоја странска компанија од таму да си земиш многу подобар и поефтин само прашај за превоз на лаптопот дали ке ти земат пари еве пример од
http://www.dell.com/us/p/popular-laptop-deals?cat=popular-laptop-deals
инаку јас мислам лаптоп од македонија не се зема све е стари модели
пример за тие пари моеш ова конфигурација на лаптоп доколку не бараат поштарина.

Не е лош ама зошто не прашаш некоја странска компанија од таму да си земиш многу подобар и поефтин само прашај за превоз на лаптопот дали ке ти земат пари еве пример од
http://www.dell.com/us/p/popular-laptop-deals?cat=popular-laptop-deals
инаку јас мислам лаптоп од македонија не се зема све е стари модели
пример за тие пари моеш ова конфигурација на лаптоп доколку не бараат поштарина.

имаш искуство со порачки од тука, сигурна е испораката? - до колку пари не земаат поштарина, а царината колку посто е? како плаќаш...

иначе фала на советот за погоре напишаниот пост...не е за мене, за другар е, али мислам дека веќе купи од тука....во секој случај, за мене ке земам али на крај на лето најверојатно, така да информацијава ми е многу од корист...

чекам одговор на прашањата, фала однапред

имаш искуство со порачки од тука, сигурна е испораката? - до колку пари не земаат поштарина, а царината колку посто е? како плаќаш...

иначе фала на советот за погоре напишаниот пост...не е за мене, за другар е, али мислам дека веќе купи од тука....во секој случај, за мене ке земам али на крај на лето најверојатно, така да информацијава ми е многу од корист...

чекам одговор на прашањата, фала однапред
Немам баш големо искуство а за сигурноста можи ке почекаш некоја недела доколку е од официјален сајт би требало да се сигурни како тој од делл
најубо е да ги контактираш на маил се ке ти кажат / јас така еднаш на мајтап им остаив маил и број они и на телефон ми се јавија
уплатата може со картичка

ACER AS5742G-5464G32Mnkk
15.6" HD CineCrystal (1366x768)
Intel Core i5 460M (2.53 GHz, 3MB, L3 Cache)
4 GB DDR3 RAM
320 GB HDD
nVidia GT420M - 1GBDDR3 RAM
Gigabit LAN, Wi-Fi b/g/n
DVDRW, Webcam
Сподели
цена: 36.990 мкд од АМЦ

или

Notebook Toshiba L505-14R
Processor: Intel Core i3-330M -2.13GHz 3MB L3 Cache
Memory: 2GB DDR3 SDRAM 1066MHz/ 8GB Maximum
Storage Drive: 500GB SATA 5400RPM
Screen Type: 15.6" LED Backlight 1366x768 16:9
Graphic Processor: ATI Mobility Radeon HD5165 1GB DDR3
Optical Drive: DVD-RW
Network: Gigabit Ethernet, WIFI b,g, Bluetooth 2.1 +EDR
Expansion Ports: USB 2.0 x2, eSATA/USB, Multimedia Card Reader, RJ-45, HDMI, Audio I/O
Camera: Yes 0.3MP
Battery: 6 Cell Lithium Ion
Operating System: Windows 7 Home Premium (64-bit)
Color: Precious Black with Breeze
Weight (Approximate): 2.94 kg
Special features: Standard numeric keypad, Touch Pad with Multi Touch Technology

Значи вака ,ми треба совет, 3 илјади е поскап Ацерот на АМЦ ,не ми е многу јасно,нели Тошиба се поквалитетни,или овој е од оние амерички кој ги спомнувате по форумов? Сумлјиво ми е што на Тошибата е само 12м гаранцијата,а прочитав дека даваат 2-3 год. Инаку графичката која ми е многу битна и кај двата модела е задоволителна.Ацерот има подобар процесор и дуппло рам,но не ми значи толку,ако знам дека Тошибата е поквалитетна од Ацер....Некој совет е добредојден

ACER AS5742G-5464G32Mnkk
4 GB DDR3 RAM
320 GB HDD
Gigabit LAN, Wi-Fi b/g/n
DVDRW, Webcam
Сподели

или

Expansion Ports: USB 2.0 x2, eSATA/USB, Multimedia Card Reader, RJ-45, HDMI, Audio I/O
Special features: Standard numeric keypad, Touch Pad with Multi Touch Technology

Значи вака ,ми треба совет, 3 илјади е поскап Ацерот на АМЦ ,не ми е многу јасно,нели Тошиба се поквалитетни,или овој е од оние амерички кој ги спомнувате по форумов? Сумлјиво ми е што на Тошибата е само 12м гаранцијата,а прочитав дека даваат 2-3 год. Инаку графичката која ми е многу битна и кај двата модела е задоволителна.Ацерот има подобар процесор и дуппло рам,но не ми значи толку,ако знам дека Тошибата е поквалитетна од Ацер....Некој совет е добредојден

ACER

Гаранцијата ти е поважна од процесорот. Лаптоп изгори ли во 70% од случаите поправка е поскап од нов. Инаку како работа Acer е малку подобар, но нема да почувствувате разлика.

Видео картичките се еднкави. 5615 можеби има dx11, но и онака нема да можеш да го пуштиш и да играш со него, бидејќи е слаба

Ако разликата во цената е релативно мала си земи Acer

А тоа што тошиба е подобра од Acer не е точно. Времето Acer беа лоши, но тоа беше пред 5 години.

Нема една година гаранција. Гаранцијата ти е 2 години најмалку со закон за секоја една техника без разлика дали е компјутер или рачен часовник.

ACER

Гаранцијата ти е поважна од процесорот. Лаптоп изгори ли во 70% од случаите поправка е поскап од нов. Инаку како работа Acer е малку подобар, но нема да почувствувате разлика.

Видео картичките се еднкави. 5615 можеби има dx11, но и онака нема да можеш да го пуштиш и да играш со него, бидејќи е слаба

А тоа што тошиба е подобра од Acer не е точно. Времето Acer беа лоши, но тоа беше пред 5 години.

Нема една година гаранција. Гаранцијата ти е 2 години најмалку со закон за секоја една техника без разлика дали е компјутер или рачен часовник.

Сите серии на графички почнувајќи од 5xxx на АМД и GTX4xx на Нвидиа поддржуваат DX11.

ACER
Ете на ценовникот пишува дека сите преносни компјутери се со гаранција од 12 месеци. Меѓутоа Тошибата е 34,000ден ,плус за плаќање во готово имам 5% попуст, значи околу 32,000 ,што е 5,000 денари поефтино од Ацерот на АМЦ . Графичките се тука некаде,исти.Само ме интересираше дали навистина Тошиба се поквалитетни од Ацер,и како да знам дали е ова Тошиба Америчка или не,така прочитав дека Америчките не биле квалитетни. Поздрав

Сакам да си земам нов лаптоп. Тошибава (A-137 мислам дека ми е) ми е више раскантана (иако вентилаторот прди погласно од машината за перење и фрижидерот заедно - никогаш не ме извисила) а исправљачов ми е трет по ред.

Лаптопот го користам за Office и нет, и чат-пат за корел или илустратор (ништо посебно demanding). Не ми требаат рамови и графички картички некои посебни. Го користам за презентации и по состаноци за фаќање белешки, па флертувам и со идејата за таблетоид некаков, за да можам да шкртам директно на екран.

Е, сеа, мислам дека после 20 години е*авање со компјутери сакам лаптопот да ми изгледа добро, ама стварно нема потреба да опнам 1000-2000 Еура за имиџ.

Има ли некој тука што би препорачал некој не-претерано-скап, не-претерано-моќен, али претерано секси (за мене, секси е минимал дизајн) лаптоп?

Однапред благодарам.

Ете на ценовникот пишува дека сите преносни компјутери се со гаранција од 12 месеци. Меѓутоа Тошибата е 34,000ден ,плус за плаќање во готово имам 5% попуст, значи околу 32,000 ,што е 5,000 денари поефтино од Ацерот на АМЦ . Графичките се тука некаде,исти.Само ме интересираше дали навистина Тошиба се поквалитетни од Ацер,и како да знам дали е ова Тошиба Америчка или не,така прочитав дека Америчките не биле квалитетни. Поздрав

Значи гледај сега брат - не сум 100% сигурен. Македонија мислам дека синхронизира законите со оние на ЕУ (така читав). Тоа значи дека се еднакви. Во Бугарија минималната гаранција за техника е 2 години. Гаранцијата е 2 вида: трговец (презема од работилниците на соодветната марка) и правна (презема од продавачот). Според мене тоа 1 година е трговската гаранција само. Еве што да направиш - претпоставувам имате нешто како комисија за заштита на членот. Ѕвони таму и прашуваш каква е разликата помеѓу комерцијална и правна гаранција за техника. Исто така прашуваш колку е законската гаранција.

--- надополнето ---

Нема смисла да ѕвони во работилниците, бидејќи најверојатно ќе се обидат да те излажат. Директно во комисијата за потрошувачите.

--- надополнето ---

Јас би си зел Acer - тој е со побрз процесор и побрза графичка, иако разликата е мала.

--- надополнето ---

Брат моментално споредуваат две еднакви јаболка увоз од две различни земји.

Кој и да земеш е едно и исто.

Нема да почувствувате разлика.

ACER AS5742G-5464G32Mnkk
4 GB DDR3 RAM
320 GB HDD
Gigabit LAN, Wi-Fi b/g/n
DVDRW, Webcam
Сподели

или

Немој да му ја мислиш многу земај си го Acer-от класа е подобар од тој на Тошиба. Имаку гаранцијата нека не те буни многу, гледај си ја конфигурацијата, за 3000 добиваш процесор и рам графичката не е многу добра, ама за цената е ОК.

Сакам да си земам нов лаптоп. Тошибава (A-137 мислам дека ми е) ми е више раскантана (иако вентилаторот прди погласно од машината за перење и фрижидерот заедно - никогаш не ме извисила) а исправљачов ми е трет по ред.

Лаптопот го користам за Office и нет, и чат-пат за корел или илустратор (ништо посебно demanding). Не ми требаат рамови и графички картички некои посебни. Го користам за презентации и по состаноци за фаќање белешки, па флертувам и со идејата за таблетоид некаков, за да можам да шкртам директно на екран.

Е, сеа, мислам дека после 20 години е*авање со компјутери сакам лаптопот да ми изгледа добро, ама стварно нема потреба да опнам 1000-2000 Еура за имиџ.

Има ли некој тука што би препорачал некој не-претерано-скап, не-претерано-моќен, али претерано секси (за мене, секси е минимал дизајн) лаптоп?

Однапред благодарам.

Бркај работа
http://www.loginsys.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=249&categoryID=48&productID=1167

GeForce GT 420M - 6101 - 3051

Mobility Radeon HD 5165 - 6125 - 2789

3DMark06 - 3DMark Vantage P

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

===
Intel Core i5 460M - 2924 - 3106 - 7020

Intel Core i3 330M - 2210 - 2301 - 5513

3DMark06 CPU - Cinebench R10 32Bit Single - Cinebench R10 32Bit Multi

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

Сам си процени. Видео - се еднакви. Од процесор разлика нема да видиш. Тој не е одлучувачки фактор при игра.

--- надополнето ---

ззз зз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom