Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Кај да средам долу кај сатов да ми излезит она за да менвам од англиска на македонска подршка? Знам дека мојт на алт+шифт, ама сакам да го гледам вака немам прецтава и се заборавам некогаш..

Кај да средам долу кај сатов да ми излезит она за да менвам од англиска на македонска подршка? Знам дека мојт на алт+шифт, ама сакам да го гледам вака немам прецтава и се заборавам некогаш..
Во Control Panel - Region and Language - Keyboards and Languages - Change Keyboards - Language Bar и штиклирај Docked in the taskbar

Ќе одиш на старт па во контрол панел.Кога ќе ти се отвори оди на REGION AND LANUGUAGE.Ќе ти се отоври прозорче па оди KEYBOARDS AND LANGUAGES.Па потоа Change keyboards и оди на Language bar и имаш таму дали сакаш на десктоп или на таск бар.Ако сакаш и слики ќе ти пратам ако неможеш да се снајдеш.Еве кога го пишував текстот Христијан веќе го објавил.Бев веќе готов да го постирам ама ајде нема веза се надевам дека ќе средиш. :)

Во Control Panel - Region and Language - Keyboards and Languages - Change Keyboards - Language Bar и штиклирај Docked in the taskbar
Ќе одиш на старт па во контрол панел.Кога ќе ти се отвори оди на REGION AND LANUGUAGE.Ќе ти се отоври прозорче па оди KEYBOARDS AND LANGUAGES.Па потоа Change keyboards и оди на Language bar и имаш таму дали сакаш на десктоп или на таск бар.Ако сакаш и слики ќе ти пратам ако неможеш да се снајдеш.Еве кога го пишував текстот Христијан веќе го објавил.Бев веќе готов да го постирам ама ајде нема веза се надевам дека ќе средиш. :)
Сеа уште една мака, стално ко ќе го укл Chorme автомацки ми се префрлат на мк подрша, барав во сетингс на пребарувачов и најдов, наместив на англиски ама џабе е, друго чаре? Или нешто погрошено прам..

Сеа уште една мака, стално ко ќе го укл Chorme автомацки ми се префрлат на мк подрша, барав во сетингс на пребарувачов и најдов, наместив на англиски ама џабе е, друго чаре? Или нешто погрошено прам..
Оди пак во контрол панел и отвори го Region and Language > Keyboards and Languages > Change keyboards > и направи англиски во Default input language. Eве ти слика:

Untitled.jpg

Последно уредено:
Untitled.png

проблем при инсталација. И инсталирав директ х и све и неќе и неќе

фала за инструкциите(искористив покрај друг),си го додадов и хрватскиот во јазичната подршка за форумите кои ги посетувам:icon_lol:

Како да го средам проблемов за преводов со кирилица да не ми го дава како хиреоглифи?

http://prntscr.com/2zdsc8
Преводов е вероватно кирилица и за да ти го покаже со кирилица во Notepad (кој кај тебе е на англиски) треба да имаш инсталиран Windows на српски или македонски а не Англиски....едино со Applocale може нотепад да ти го покаже како што треба.
А ако прашуваш да ти го покаже како што треба во видео плеер (на USA Win) треба да си поиграш со сетинзите на видео плеерот т.е кај Subtitlees подесувањата треба да избереш Encoding едно од овие: Cyrilic, Serbian, Macedonian, Russian итн.

Паднав на форичкана на фб што е коа ти праќаат фаел,уствари вируфче е тоа и сеа се препраќа.Некое чаре има или да го преинсталирам ?[DOUBLEPOST=1394644324][/DOUBLEPOST]Паднав на форичкана на фб што е коа ти праќаат фаел,уствари вируфче е тоа и сеа се препраќа.Некое чаре има или да го преинсталирам ?

YouTube accererator кој кур е ова страшно ме нервира, јас му давам унистал он сам си се инсталира пак, некој ?

Вака, откако го добив лаптопот се соочувам со проблем со интеренетот. Еве за што станува збор: значи сите светилки светат на рутерот, на телефоните имам интернет од рутерот а на лаптопот доле кај иконката за wi-fi ми стои извичник. Погледнете доле во десниот агол.
1.png Значи однемам интернет. Проблемот го решам на тој начин што одам во Troubleshoot problems и од тамо го среди и тоа изгледа вака2.png
Значи како да го решам овој проблем перманентно? Секој ден по 5 пати минимум мора да ја вршам оваа постапка и доста ме иритира, гледав видеа по јутјуб и некои совети на гугл ама ниедно не го реши проблемот.
Совети како да го решам?

Вака, откако го добив лаптопот се соочувам со проблем со интеренетот. Еве за што станува збор: значи сите светилки светат на рутерот, на телефоните имам интернет од рутерот а на лаптопот доле кај иконката за wi-fi ми стои извичник. Погледнете доле во десниот агол.
Прегледај го приврзокот 87110 Значи однемам интернет. Проблемот го решам на тој начин што одам во Troubleshoot problems и од тамо го среди и тоа изгледа вакаПрегледај го приврзокот 87111
Значи како да го решам овој проблем перманентно? Секој ден по 5 пати минимум мора да ја вршам оваа постапка и доста ме иритира, гледав видеа по јутјуб и некои совети на гугл ама ниедно не го реши проблемот.
Совети како да го решам?

Ја имав сличен проблем,го решив со апдејт на драјверите за wi-fi картицата.

Неможам да ги апдерјтирам, имам нешто проблем со Driver Genius...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom