Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Има некаков начин да вметнам превод во самото видео? За да можам да гледам филм со превод и на телевизија. ЗНам ќе речите има на форумов, или барај на гугл, ама ако има некој проверен начин, нека сподели.
Најверојатно со усб ќе го гледаш така ? Направи си фолдер за филмот, стави го филмот, симни си превод од titlovi.mk или од кај сакаш, стави го и него во истиот фолдер и стави му го името исто како на филмот, само екстензијата да не ја смениш во видео формат, треба да си биде SRT

Најверојатно со усб ќе го гледаш така ? Направи си фолдер за филмот, стави го филмот, симни си превод од titlovi.mk или од кај сакаш, стави го и него во истиот фолдер и стави му го името исто како на филмот, само екстензијата да не ја смениш во видео формат, треба да си биде SRT
Фала :) ДОбро, телевизорот не ја чита кирилицата, па мора латиница, туку, дали има начин преводот да се вметни во самото видео?Инаку телевизорот ми е фуего, незнам кој модел точно.

Фала :) ДОбро, телевизорот не ја чита кирилицата, па мора латиница, туку, дали има начин преводот да се вметни во самото видео?Инаку телевизорот ми е фуего, незнам кој модел точно.
Е нема некој брз начин, т.е. има изгледа програми и има опција за captions, али незнам дали ти се става директно на видеото, не низнам како се вика али знам имам видено на некој програм порано

Изгледа антивирусот ми ја блокира јава или незнам што, неможам на ниедна страна да гледам серии/филмови. Некој да ми каже како да средам, да не ми блокира вака? Фала однапред :)

asdasdasd.png

Шо се случува со Хромов?
Да не има нов update?

како да додадам сајт за преводи во bs player?
кога ќе ти се отоври видеото, десен клик, options>preferences>subtitles> ...... и доле во средина гледаш default subtitle language и една мала коцка до него со 3 точки. клик на тоа, и .......ќе се снајдеш понатаму

кога ќе ти се отоври видеото, десен клик, options>preferences>subtitles> ...... и доле во средина гледаш default subtitle language и една мала коцка до него со 3 точки. клик на тоа, и .......ќе се снајдеш понатаму
не можам да се снајдам тоа е проблемот нигде нема кај да внесам нов сајт

не можам да се снајдам тоа е проблемот нигде нема кај да внесам нов сајт
ух, не сме се разбрале. само 3 сајта се официјални за БС. други НЕ може.

ДЕЧКИ ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ. mi treba solidworks 2011 ama nekoj dobar link za download jas najdov mn linkovi fejk.. i da mi kazete dali ke raboti na 1gb ram ke ve molam sto e mozno pobrzo deka hitno mi e fala odnapred[DOUBLEPOST=1394047823][/DOUBLEPOST]ДЕЧКИ ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ. mi treba solidworks 2011 ama nekoj dobar link jas najdov mn linkovi fejk.. i da mi kazete dali ke raboti na 1gb ram jke ve molam sto e mozno pobrzo deka hitno mi e fala odnapred

ДЕЧКИ ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ. mi treba solidworks 2011 ama nekoj dobar link za download jas najdov mn linkovi fejk.. i da mi kazete dali ke raboti na 1gb ram ke ve molam sto e mozno pobrzo deka hitno mi e fala odnapred[DOUBLEPOST=1394047823][/DOUBLEPOST]ДЕЧКИ ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ. mi treba solidworks 2011 ama nekoj dobar link jas najdov mn linkovi fejk.. i da mi kazete dali ke raboti na 1gb ram jke ve molam sto e mozno pobrzo deka hitno mi e fala odnapred
Windows Vista х86/х64, Windows 7 x86/x64 (Windows XP и Windows 8 x32 НЕ СЕ ПОТД'РЖАТ!!!)
2 GB RAM (minimum)
5 GB disk space free (minimum)
Video board (certified recommended)
Intel or AMD processor
DVD or broadband Internet connection
Internet Explorer 8 or later

Ова го пишува на замунда.

Ова е од сајтот http://www.solidworks.com/sw/support/SystemRequirements.html

Windows Vista х86/х64, Windows 7 x86/x64 (Windows XP и Windows 8 x32 НЕ СЕ ПОТД'РЖАТ!!!)
2 GB RAM (minimum)
5 GB disk space free (minimum)
Video board (certified recommended)
Intel or AMD processor
DVD or broadband Internet connection
Internet Explorer 8 or later

Ова го пишува на замунда.
brat na fakultet kompjuterite po 1gb imat ram, da duri ja startuva solidworks kochi ama sedne nema gajle, toa me cudi, sepak fala ke cekame odgovor od nekoj drug

Зашо неможам да го симнам билјадото (GrandsBilliards) ? Не ми ја отвара странава ми пишува:
Oops! Google Chrome could not connect to www.grandbilliards.com
Try reloading: www.grandbilliards.com/download_step_by_step.html

Истото и со Мозила, како да не постои, се обидов и преку други линкови и ништо, никако не бива?
Некое чаре?[DOUBLEPOST=1394106313][/DOUBLEPOST]
Зашо неможам да го симнам билјадото (GrandsBilliards) ? Не ми ја отвара странава ми пишува:
Oops! Google Chrome could not connect to www.grandbilliards.com
Try reloading: www.grandbilliards.com/download_step_by_step.html

Истото и со Мозила, како да не постои, се обидов и преку други линкови и ништо, никако не бива?
Некое чаре?

решено, заборавив оти има и на фејсбук билјард.

Последно уредено:
Зашто не можам да префрлам филм од 12гига на хард диск, ми кажува дека е преголем фајлот?
Ако партицијата ти е форматирана во FAT32 формат, најголемиот фајл што можеш да го префрлиш е 4 гига. Форматирај ја во NTFS и нема да имаш проблеми

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom