Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во Control Panel - Region and Language - Keyboards and Languages - Change Keyboards - Language Bar и штиклирај Docked in the taskbarКај да средам долу кај сатов да ми излезит она за да менвам од англиска на македонска подршка? Знам дека мојт на алт+шифт, ама сакам да го гледам вака немам прецтава и се заборавам некогаш..
Ќе одиш на старт па во контрол панел.Кога ќе ти се отвори оди на REGION AND LANUGUAGE.Ќе ти се отоври прозорче па оди KEYBOARDS AND LANGUAGES.Па потоа Change keyboards и оди на Language bar и имаш таму дали сакаш на десктоп или на таск бар.Ако сакаш и слики ќе ти пратам ако неможеш да се снајдеш.Еве кога го пишував текстот Христијан веќе го објавил.Бев веќе готов да го постирам ама ајде нема веза се надевам дека ќе средиш.Кај да средам долу кај сатов да ми излезит она за да менвам од англиска на македонска подршка? Знам дека мојт на алт+шифт, ама сакам да го гледам вака немам прецтава и се заборавам некогаш..
Во Control Panel - Region and Language - Keyboards and Languages - Change Keyboards - Language Bar и штиклирај Docked in the taskbar
Сеа уште една мака, стално ко ќе го укл Chorme автомацки ми се префрлат на мк подрша, барав во сетингс на пребарувачов и најдов, наместив на англиски ама џабе е, друго чаре? Или нешто погрошено прам..Ќе одиш на старт па во контрол панел.Кога ќе ти се отвори оди на REGION AND LANUGUAGE.Ќе ти се отоври прозорче па оди KEYBOARDS AND LANGUAGES.Па потоа Change keyboards и оди на Language bar и имаш таму дали сакаш на десктоп или на таск бар.Ако сакаш и слики ќе ти пратам ако неможеш да се снајдеш.Еве кога го пишував текстот Христијан веќе го објавил.Бев веќе готов да го постирам ама ајде нема веза се надевам дека ќе средиш.![]()
Сеа уште една мака, стално ко ќе го укл Chorme автомацки ми се префрлат на мк подрша, барав во сетингс на пребарувачов и најдов, наместив на англиски ама џабе е, друго чаре? Или нешто погрошено прам..
Преводов е вероватно кирилица и за да ти го покаже со кирилица во Notepad (кој кај тебе е на англиски) треба да имаш инсталиран Windows на српски или македонски а не Англиски....едино со Applocale може нотепад да ти го покаже како што треба.Како да го средам проблемов за преводов со кирилица да не ми го дава како хиреоглифи?
http://prntscr.com/2zdsc8
Вака, откако го добив лаптопот се соочувам со проблем со интеренетот. Еве за што станува збор: значи сите светилки светат на рутерот, на телефоните имам интернет од рутерот а на лаптопот доле кај иконката за wi-fi ми стои извичник. Погледнете доле во десниот агол.
Прегледај го приврзокот 87110 Значи однемам интернет. Проблемот го решам на тој начин што одам во Troubleshoot problems и од тамо го среди и тоа изгледа вакаПрегледај го приврзокот 87111
Значи како да го решам овој проблем перманентно? Секој ден по 5 пати минимум мора да ја вршам оваа постапка и доста ме иритира, гледав видеа по јутјуб и некои совети на гугл ама ниедно не го реши проблемот.
Совети како да го решам?
Кажи модел на лап топот..Неможам да ги апдерјтирам, имам нешто проблем со Driver Genius...