Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
ISO фајлот отвори го директ со NERO преку open with... Ти на кој начин го правиш бутабилно?
Истово пробај го и со PowerISO, режај директ од таму.

Се во ред со CD-Rom(Boot) со boot.ini како имиџ само што не ми дозволува да режам со најмала брзина 4x туку 10x минимална ми дава, пробав и со Вербатим ЦД пак минимална е 10, мојот лап топ го отвара ЦД-то на сестрами лаптопот не го отвара :mad: пробав со 4 различни верзии на НЕРО, 7 диска веќе зијан и 20 часа изгубени, какво ЦД ми треба за да режам со 4x брзина побогу :notworthy:
--- надополнето: 7 октомври 2013 во 20:40 ---
Ах Мамата :tapp: , Па тоа ДВД Ромот на сестрами да не ти читал ништо бе, 20 различни двд и цд иња пробав ни едно не отвори, јао мајко ......:oops: 7 цд-а испржив не со неро не со imgburn ауф се изнервирав макс...... сега па ќе пробувам со USB иако немам многу надеж..... друго чаре нема иначе директ од оперативниот што и е инсталиран сега 7мица мислам да отворам така нема шанси нели ?
--- надополнето: 7 октомври 2013 во 22:07 ---
Биде работа се инсталира моментално со USBто, со WinToFlash програмче :love:

Се во ред со CD-Rom(Boot) со boot.ini како имиџ само што не ми дозволува да режам со најмала брзина 4x туку 10x минимална ми дава, пробав и со Вербатим ЦД пак минимална е 10, мојот лап топ го отвара ЦД-то на сестрами лаптопот не го отвара :mad: пробав со 4 различни верзии на НЕРО, 7 диска веќе зијан и 20 часа изгубени, какво ЦД ми треба за да режам со 4x брзина побогу :notworthy:
--- надополнето: 7 октомври 2013 во 20:40 ---
Ах Мамата :tapp: , Па тоа ДВД Ромот на сестрами да не ти читал ништо бе, 20 различни двд и цд иња пробав ни едно не отвори, јао мајко ......:oops: 7 цд-а испржив не со неро не со imgburn ауф се изнервирав макс...... сега па ќе пробувам со USB иако немам многу надеж..... друго чаре нема иначе директ од оперативниот што и е инсталиран сега 7мица мислам да отворам така нема шанси нели ?
--- надополнето: 7 октомври 2013 во 22:07 ---
Биде работа се инсталира моментално со USBто, со WinToFlash програмче :love:

Режај на друг РС

Му дојде ред и на мојава канта за форматирање. Сум форматирал 2 пати па отприлика знам како е али сеа едно прашање со виндоус. Ми дадоа да симнам виндоус ХП СП3 кракиран (без потреба од сериски број.) и плус проверен со тврдење дека работи без проблеми. Ама прочитав во коментарите на Piratebay дека овој Виндоус бил х86 а јас мислам дека на мојава канта и треба х32 или х64 не сум сигурен е сеа незнам што да правам па ми треба помош...

1гб рам
2.40ghz intel pentium 4
128mb nVidia geforce fx5200
ако ова врши работа да ми кажете дали е овој Виндоус за мене или да барам нов??

... Ама прочитав во коментарите на Piratebay дека овој Виндоус бил х86 а јас мислам дека на мојава канта и треба х32 или х64 не сум сигурен е сеа незнам што да правам па ми треба помош...

1гб рам
2.40ghz intel pentium 4
Инсталирај го, се работи за 32-битен виндовс, токму каков што ти одговара за твојот компјутер :)

Му дојде ред и на мојава канта за форматирање. Сум форматирал 2 пати па отприлика знам како е али сеа едно прашање со виндоус. Ми дадоа да симнам виндоус ХП СП3 кракиран (без потреба од сериски број.) и плус проверен со тврдење дека работи без проблеми. Ама прочитав во коментарите на Piratebay дека овој Виндоус бил х86 а јас мислам дека на мојава канта и треба х32 или х64 не сум сигурен е сеа незнам што да правам па ми треба помош...

1гб рам
2.40ghz intel pentium 4

64bit само над 3GB рам, инаку не ти треба

64bit само над 3GB рам, инаку не ти треба

Да те поправам 64 бит само над 4 GB рам, иначе он и да сака да стави 64 бит неможе на тој компјутер пошто тој процесор не е 64 битен :)

до 3GB рам и 32bit-ен ги чита. 4-тиот GB рам нема да го прочита, затоа над 3, а не над 4GB. Процесорот му е супер за сурфање, само уште 2GB рам да најде и таман ќе биде

до 3GB рам и 32bit-ен ги чита. 4-тиот GB рам нема да го прочита, затоа над 3, а не над 4GB. Процесорот му е супер за сурфање, само уште 2GB рам да најде и таман ќе биде

64 бит windows се става ако има повеќе од 4 гб рам, процесор му е тиња и не е 64 битен

1гб рам
2.40ghz intel pentium 4

Добар ти е, уствари подобар не можеш ни да најдеш.
Ќе ти сецка на youtube ако пуштиш над 240p aма тоа ти е :)
X86 значи дека е 32 битен. Симни најнови драјвери за графиката, исклучи аnti-aliasing и слични срања....може ќе се убрза малку работата.

Прегледај го приврзокот 74283 само процесорот е важен дали ќе биде 32 или 64 bit windows. Другото не ;)

Другар ти можеш и на 256 рам да ставиш 64 бит Windows, али не е тоа тоа 64 верзија се става исклучиво над 4 гб рам нема логика да ставаш 64 бит ако имаш 2 гб рам и немаш потреба од тоа

Добар ти е, уствари подобар не можеш ни да најдеш.
Ќе ти сецка на youtube ако пуштиш над 240p aма тоа ти е :)
X86 значи дека е 32 битен. Симни најнови драјвери за графиката, исклучи аnti-aliasing и слични срања....може ќе се убрза малку работата.
сега за сега на 480p не ми сецка така да... добар е ;)

Да те поправам 64 бит само над 4 GB рам, иначе он и да сака да стави 64 бит неможе на тој компјутер пошто тој процесор не е 64 битен :)

Хмм, а искрено се прашувам што ќе се случи ако се инсталира на 32 бит процесор 64 бит ос?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom