Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Aj помош ако може,почнав да се нервирам..значи направив бутибилно усб преко wintoflash,како треба да се намести во bios за да почне конечно да бутира? First boot device има значи removeable,cdrom,usb-cdrom,hard disc i removeable..исто и second..пробував со usb-cdrom али неќе..:mad:

не треба usb-cdrom туку removable избери

не треба usb-cdrom туку removable избери

А second and third како да наместам?
Втора работа..како да знам дали е стварно бутибилно..по план и пропис го средив преку програмчето,али почнав да сумњам дека нешто зезнав работа.

Втора работа..како да знам дали е стварно бутибилно..по план и пропис го средив преку програмчето,али почнав да сумњам дека нешто зезнав работа.

правиш усб ботабилно и не мора во биосот да влезеш, имаш Boot menu (зависи од матичната) може да биде со F9 ,F10,F11,F12 и одма да ти испадне HDD ,усб ,Cd rom преку што да ботираш

Ги искулучив cookies ама за експлорер а не видов дека има и таб со апликации во кој е ставен хром па се ми се избриша од хромот :facepalm::facepalm:
Ама ај колку толку не е некој голем проблем

Овие фолдериве уште си стојат и се си мислам дека ако ги избришам нема да направам ништо лошо.

Бриши ги ! и за друкпат прави temp фолдери

Aj помош ако може,почнав да се нервирам..значи направив бутибилно усб преко wintoflash,како треба да се намести во bios за да почне конечно да бутира? First boot device има значи removeable,cdrom,usb-cdrom,hard disc i removeable..исто и second..пробував со usb-cdrom али неќе..:mad:
Избери USB-Hard drive ili HDD, ne USB flopy/CD-ROM
--- надополнето: 20 септември 2013 во 01:26 ---
Second i third privremeno na Disable ili zapisi si kako ti e podeseno pred ova....ko se drugite na disable ako ne ti e butabilno USBto ili pogresno namesteno u BIOS ke ti ispise No bootable device found i ke zastane, nema od sto da podigne OS....a ako ti e second primer Hard diskot ke si produzi od nego da butira i pak nemas odgovor sto e so USBto :)

Има ли некое програмче за залепување превод на филм,ми треба оти усб-то го олучувам на дигиталниот ресивер што го зедов од Кабелнет Телевизија , па преводи никако неможам да ставам..

Стави го филмот и преводот во исти фолдер и треба да се со исто име и филмот и преводот само шо преводот да е името.srt

Kako što pišuva afteršhave(posle ševenje..ha ha) napravi rename i fajlot so tekstot i so videoto da imaat isto ime.vo VLC pleerot ima opcija da go podesiš tekstot da odi ponapred ili ponazad za kolku vreme sakaš ,ako ne se sinhronizirani

Се работи за HP лаптоп, штотуку купен и форматиран со виндовс 7 64bit.
Дали некој љубезен ќе сака да нафрли некој драјвер за mainboard/chipset
Manufacturer: Hewlett-Packard ; Model: 1858
Chipset: Intel iD 1E5D

Избери USB-Hard drive ili HDD, ne USB flopy/CD-ROM
--- надополнето: 20 септември 2013 во 01:26 ---

Second i third privremeno na Disable ili zapisi si kako ti e podeseno pred ova....ko se drugite na disable ako ne ti e butabilno USBto ili pogresno namesteno u BIOS ke ti ispise No bootable device found i ke zastane, nema od sto da podigne OS....a ako ti e second primer Hard diskot ke si produzi od nego da butira i pak nemas odgovor sto e so USBto :)

Средив тоа некако,почна инсталацијата и ми дава corrupted file W disc..така некако :facepalm:

Се работи за HP лаптоп, штотуку купен и форматиран со виндовс 7 64bit.
Дали некој љубезен ќе сака да нафрли некој драјвер за mainboard/chipset
Manufacturer: Hewlett-Packard ; Model: 1858
Chipset: Intel iD 1E5D

Прати ми модел и перформанси во ПП и ќе ти пратам линк за драјверите ;)

Средив тоа некако,почна инсталацијата и ми дава corrupted file W disc..така некако :facepalm:

Дај прежали 300 денари за преинсталација и не се мачи ко грешен ѓавол.

Дај прежали 300 денари за преинсталација и не се мачи ко грешен ѓавол.

Не е проблем до парите бе,сакам да научам..преку цд сум форматирал икс пати,со усб прв пат пробувам.

Значит никако не можам да напрам ботабилно усб , ги имам сите методи пробано со програмите WIntoFlash и некој слични ко неа , нејке никако дали може некој да ми кажит решение за итно ми е !

Значит никако не можам да напрам ботабилно усб , ги имам сите методи пробано со програмите WIntoFlash и некој слични ко неа , нејке никако дали може некој да ми кажит решение за итно ми е !

Јас имам користено Rufus , и немав проблем.
Пробај го овај метод.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom