Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Резолуција или големина? Колку што знам, текстот е векторски, што значи дека на која и да сакаш резолуција да го ставиш, тој ќе биде во најдобар можен квалитет.

Гомемината е. На видеото од 1280x720 е многу помал од тоа со резолуција од 720x480. Но доколку може и резолуцијата да ја сменам.

Гомемината е. На видеото од 1280x720 е многу помал од тоа со резолуција од 720x480. Но доколку може и резолуцијата да ја сменам.

Не можеш наједноставно да го фатиш текстот за ќошевите и да го повлечеш во посакуваната големина? Дај скриншот ако можеш, да видам што те буни.

Не можеш наједноставно да го фатиш текстот за ќошевите и да го повлечеш во посакуваната големина? Дај скриншот ако можеш, да видам што те буни.

Нормално дека можам, но треба на сите посебно. Сепак, добро, пошто не се многу, ќе пробам да ги зголемам мануелно. Мислев да не може некако сите автоматски да ги зголемам. :)

зашто коа резулуцијата на лаптопов освен коа е најголема екранот е wide, ако ја смалам резулуцијата на било која не е широк екранот туку стеснет т.е од двете страни им по 5 цм вишок... а само на најголемата резолуција е ок исто се дешава и на игри ако ги стаам на најголема резолуција е на цел екран а на помала на пола екран....драјвери сите ги иам инсталирано не гледам до што да е проблемот, у неколку наврати го преинсталирав и инсталирав неколку верзии на графичката ама иста приказа.чипесот исто ми е инсталиран .. чаре?

зашто коа резулуцијата на лаптопов освен коа е најголема екранот е wide, ако ја смалам резулуцијата на било која не е широк екранот туку стеснет т.е од двете страни им по 5 цм вишок... а само на најголемата резолуција е ок исто се дешава и на игри ако ги стаам на најголема резолуција е на цел екран а на помала на пола екран....драјвери сите ги иам инсталирано не гледам до што да е проблемот, у неколку наврати го преинсталирав и инсталирав неколку верзии на графичката ама иста приказа.чипесот исто ми е инсталиран .. чаре?

Поврзан ти е лаптопот со ТВ преку некаков кабел?

вака...компјутеров го немав укл можда 5 дена ...вчера татко ми го пушти онадеше нешто и му пројави вирус -го отранив одма и незз дали можда и тоа има врска.Го пуштам прееска се стартува се нанормално се до делот welcome widnow тоа и кога се вртат тие боите (на 7) и наеднаш екранот станува црн и се појавува тоа компјутерскиот оперативен систем фабрички што е..IMAG0394.jpg се појавуваат две опции..и после татко ми стснал само ентер и му се појавило ова:IMAG0395.jpgпосле оваа процедура коа се финишираше компјутерот се пушти најнормално.. знае ли некој што е тоа ???фала :)

вака...компјутеров го немав укл можда 5 дена ...вчера татко ми го пушти онадеше нешто и му пројави вирус -го отранив одма и незз дали можда и тоа има врска.Го пуштам прееска се стартува се нанормално се до делот welcome widnow тоа и кога се вртат тие боите (на 7) и наеднаш екранот станува црн и се појавува тоа компјутерскиот оперативен систем фабрички што е..Прегледај го приврзокот 71060 се појавуваат две опции..и после татко ми стснал само ентер и му се појавило ова:Прегледај го приврзокот 71061после оваа процедура коа се финишираше компјутерот се пушти најнормално.. знае ли некој што е тоа ???фала :)

Windowsot си прави проверка на дискот од бед сектори дали е при крај и слично ништо страшно

Имав пред некое време едно ЦД windows sp3 lite и го користев кај има слаби перформанси кај машиниве....арно ама го загубив негде :)
Да не знае некој за lite ili performance верзија, проверена нормално. Едино да не зеза net framework...другото мање више.

да прашам нешто, активиран вин 7 со активатор од даз, дали после може да си пуштам виндоус апдејт, порано знам ми праеше ама после некое време се тргаше лиценцата, сеа како е?

да прашам нешто, активиран вин 7 со активатор од даз, дали после може да си пуштам виндоус апдејт, порано знам ми праеше ама после некое време се тргаше лиценцата, сеа како е?

Со даз никогаш немало проблем со update друг активиатор беше тој што ги факаше крковите и тоа беше уште кога излезе win 7 така да немаш галје слобно апдетирај си

Да прашам нешто околу режење на аудио цедиња.

Значи не ми е првпат да снимам ваков вид на цд. И претходно сум снимал.
Решив мала компилација да направам и да ја изрежам за в кола. Претходно го пробав плеарот, чини без проблем. Го пробав со постари цедиња кои сум ги снимил пред година дена. И сега симнав Неро 7-ка, режам повторно аудио како и претходно. Ја завршив работата и го пробав цедето. Плеарот автоматски го исфрлаше надвор, како да не го препознава, да не можи да го прочита. Го пробав цедето на систем ради реда, си чини без проблем.

Можи да има врска дека е режено со понова неро програма, или имам нешто зафркнато при режењето? Некое исуство совет нешто? :)

Да прашам нешто околу режење на аудио цедиња.

Значи не ми е првпат да снимам ваков вид на цд. И претходно сум снимал.
Решив мала компилација да направам и да ја изрежам за в кола. Претходно го пробав плеарот, чини без проблем. Го пробав со постари цедиња кои сум ги снимил пред година дена. И сега симнав Неро 7-ка, режам повторно аудио како и претходно. Ја завршив работата и го пробав цедето. Плеарот автоматски го исфрлаше надвор, како да не го препознава, да не можи да го прочита. Го пробав цедето на систем ради реда, си чини без проблем.

Можи да има врска дека е режено со понова неро програма, или имам нешто зафркнато при режењето? Некое исуство совет нешто? :)

Некои ЦД-плеери имаат ограничен број на песни што можат да прочитат.
Да не си ставил многу песни на ЦД-то ?

Некои ЦД-плеери имаат ограничен број на песни што можат да прочитат.
Да не си ставил многу песни на ЦД-то ?

15-тина.
Можно е да е до нештово. Не ми текнало....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom