Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Untitled.png

ке може ли да ми каже некој зошто кај процесорот стои икс ? компјутерот ми е пресно форматиран :)

Го сменив виндоусот од Vista у ХР... и сеа неможем никако да го наместим гласот на компјутерот. Инсталирав Realtek AC97 снимив и K-Lite Codec Pack ама џабе... глас нема, го преинсталирав уште еднаш ама пак исто неам глас... како да го средим ? :notworthy:

Го сменив виндоусот од Vista у ХР... и сеа неможем никако да го наместим гласот на компјутерот. Инсталирав Realtek AC97 снимив и K-Lite Codec Pack ама џабе... глас нема, го преинсталирав уште еднаш ама пак исто неам глас... како да го средим ? :notworthy:

Врати се на оригиналниот оперативен систем, оној што бил инсталиран кога си го купил компјутерот.

Гуглав но ништо не најдов, па еве овде ке поставам, значи имам MEDION akoya E1210 лаптоп потпчно notebook(од оние помалите)
Па на почетокот се беше добро но сега се тргна, зборувам за тоа пример кога појачуваш тонот и ти се покаже долу ниското на екранот колку ти е накачено/намалено колку е проценти сега, или пак кога нешто друго користам со fn + X

http://www.medion.com/gb/service/_lightbox/treiber.php?msn=30010945 еве драјвери за овој лаптоп дали треба некои да се инсталираат или до нешто друго му е

извинете за спам, дали некој знае да го реши проблемот

Врати се на оригиналниот оперативен систем, оној што бил инсталиран кога си го купил компјутерот.

Не бе каква виста... зар нема решение да се намести звукот?

Дај објасни малце по детално да не немаш инсталирано драјвер за звучната ако не ти се свига вистата стави си Windows 7

извинете за спам, дали некој знае да го реши проблемот
Добро нели гледаш дека на тој линк што ти е постиран драјверите се за друг медион т.е за E6213/E6214/E7214 а не за твојот MEDION akoya E1210?
Па и тие Е1210 ги има вкупно 11 различни модела во зависност од MSN бројот на опачината од лаптопот, сврти го и прочитај си го МСН бројот па после ке симињаш драјвери.
Ке си тргнеш од тука за драјвери а за МСН бројот ке си читнеш најгоре кеј што пишува (Where can I find the MSN number? ) т.е. овде
За Fn+key вероватно ти треба драјверот за Touchpad, или иде како посебен софтвер ако имаш ЦД со драјвери, затоа што во download на сајтов нешто такво нема за симнување

Добро нели гледаш дека на тој линк што ти е постиран драјверите се за друг медион т.е за E6213/E6214/E7214 а не за твојот MEDION akoya E1210?
Па и тие Е1210 ги има вкупно 11 различни модела во зависност од MSN бројот на опачината од лаптопот, сврти го и прочитај си го МСН бројот па после ке симињаш драјвери.
Ке си тргнеш од тука за драјвери а за МСН бројот ке си читнеш најгоре кеј што пишува (Where can I find the MSN number? ) т.е. овде
За Fn+key вероватно ти треба драјверот за Touchpad, или иде како посебен софтвер ако имаш ЦД со драјвери, затоа што во download на сајтов нешто такво нема за симнување
30008789 ми е мсн бројот, иначе немам цд со драјвери
ок ке видам нешто ако најдам

Може ли некој како да ја сменам резолуцијата на текстовите кои ги креирав за видео во Premiere Pro CC? Наместо да бидат 720x480, да бидат во 1280x720? Резолуцијата на видеото ја сменив, ама никако не можам на текстот. Сега текстот е мал. :(

Може ли некој како да ја сменам резолуцијата на текстовите кои ги креирав за видео во Premiere Pro CC? Наместо да бидат 720x480, да бидат во 1280x720? Резолуцијата на видеото ја сменив, ама никако не можам на текстот. Сега текстот е мал. :(

Резолуција или големина? Колку што знам, текстот е векторски, што значи дека на која и да сакаш резолуција да го ставиш, тој ќе биде во најдобар можен квалитет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom