Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Кога ми е на полнач лаптопот сликата е многу посветла, кога ќе го оставам на батерија се затемнува. Како може да направам да ми биде иста(светла) како кога е на полнач и кога не е на него и дали тоа многу ќе ја троши батеријата?

Кога ми е на полнач лаптопот сликата е многу посветла, кога ќе го оставам на батерија се затемнува. Како може да направам да ми биде иста(светла) како кога е на полнач и кога не е на него и дали тоа многу ќе ја троши батеријата?

Па нормално дека повеќе ќе ја траши енергијата, и јас не ти препорачвам, еве освен ако не гледаш филм а полначот не е до тебе, подесувањето можеш да го направиш со тастатурата со копчето Fn долу кај ALT, и горе кај броевите негде кај 4 и 5 треба на едно да има знакчиња на една бројка сонце со повеќе краци а на другата со помалку и тоа е подесувањето (малце подетски ти кажав ама добро е :D )

Како да решам јас проблем со фонтот во ворд некој документи ми ги отвара со хероглифи еве како изгледаат :(

Untitled.png

Control panel > Power options
Најди го моменталниот режим на батерија што го користиш (би требало да е болдирано името) отиди во Change plan settings и овде имаш 2 опции: on battery и plugged in, во делот Adjust plan brightness намести го нивото на светлина да биде исто за 2те опции и тоа е тоа :)

Дополнето:
Не ти одговорив на последното прашање.. да, ќе се троши побрзо батеријата. Се зависи од тоа каков лаптоп имаш, каква батерија има и слично. Со зголемен контраст, очекувај намалување за 20-30 минути.

пред малце го зедов кабелот
c040yq5.jpg

и сега сакам со него да го повразам лаптопо со тв...но незнам како не ми го дава дирекно у детект дисплеј,ако може некој да ми објасни
--- надополнето: Sep 5, 2011 9:11 AM ---
P1040810.JPG

на сликата можете да ги видете Function Keys горе исти се како со мојот лаптоп...и неможам да го најдам копчето за префрлање на сликата на др дисплеј

пред малце го зедов кабелот
c040yq5.jpg

и сега сакам со него да го повразам лаптопо со тв...но незнам како не ми го дава дирекно у детект дисплеј,ако може некој да ми објасни
--- надополнето: Sep 5, 2011 9:11 AM ---
P1040810.JPG

на сликата можете да ги видете Function Keys горе исти се како со мојот лаптоп...и неможам да го најдам копчето за префрлање на сликата на др дисплеј
Јас колку што можам да забележам на сликава изгледа ти е на F8 пробај. Колку што моќам да примеетам изгледа има win7 па така да ќе идеш screen resolution> и кај што пишува Display тука ќе си одбереш дали сакаш од лап топот или друг екран (телевизорот), ама предходно да ти е поврзан еден со друг. Ако не е тајна која цена го зема кабелчето и јас сакам да земам, и колкава должина има и од каде.

п.с. Зашто не ми стигаат известувања луѓе :(

Епа можеби никој не те цитирал во некоја тема или пак нема дадено нови мислења на темите кои ги надгледуваш.

Епа можеби никој не те цитирал во некоја тема или пак нема дадено нови мислења на темите кои ги надгледуваш.
Јас вчера го имав проблемов, денес не.

И да ме цитира и да не ме цитира и да дава мислења и да не дава мене не ми стига ама еве сега стигнаа две од Рики и од тоци т.е. од вас

Јас колку што можам да забележам на сликава изгледа ти е на F8 пробај. Колку што моќам да примеетам изгледа има win7 па така да ќе идеш screen resolution> и кај што пишува Display тука ќе си одбереш дали сакаш од лап топот или друг екран (телевизорот), ама предходно да ти е поврзан еден со друг. Ако не е тајна која цена го зема кабелчето и јас сакам да земам, и колкава должина има и од каде.

од амазон.ком го земав 2 долара е....0.3м е и има уште еден рца машко 1м...тоа на ф8 е стоп копчето...пробав уште преска така нејке не го препознава дисплејот

од амазон.ком го земав 2 долара е....0.3м е и има уште еден рца машко 1м...тоа на ф8 е стоп копчето...пробав уште преска така нејке не го препознава дисплејот
Па кај нас се тука негде таа цена 120-150 денари. Незнам друго што да направиш за да добиеш слика, а на тв наместено ти е на ав или со имас опции.

Мораш прво да го поврзеш кабелот, после го укл лаптопот и во graphic properties ќе наместиш(сеа зависи и од твојата графичка, кај мене е вградена интел) таму кај display devices имаш опција за да ти прикажува слика само на лаптоп, само на другиот(поврзан)уред, или пак и на двете. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom